Fitbit er normalt kjent for sine aktivitetsmålere og sin gode programvare for å samle inn og vise dataene dine. Med Ionic lanserer de sin første smartklokke, noe de umiddelbart kommer godt fra, inntil man begynner å se begrensningene.
Tar vi det positive først, får du alle de samme funksjonene du allerede kjenner fra Fitbit. Programvaren på telefonen er en av de beste og mest detaljerte, og spesielt søvnregistreringen er utrolig smart. Da det er snakk om en sportsklokke, kan du naturligvis bruke den til å spore forskjellige idrettsformer, som løping, sykling, svømming og styrketrening. Det fungerer generelt bra, men det er litt ergerlig at man må inn og aktivere samt stoppe hver enkelt treningsøkt før den registreres korrekt. Kun sykling ser ut til å bli registrert automatisk.
Egen programvare
Dette leder oss raskt frem til det innebygde operativsystemet, som har noen problemer. I stedet for å gå med for eksempel Android, har Fitbit satset på sin egen nye løsning. Det betyr lang batteritid, noe vi synes er supert, men også en eklatant mangel på apper. I tillegg mangler vi enkle funksjoner som for eksempel muligheten til å styre musikken fra telefonen på håndleddet. Man kan selvfølgelig overføre musikk direkte til klokken og koble et trådløst headset direkte til den, men hvem har i det hele tatt digitale musikkfiler liggende lenger? I tillegg er denne prosessen altfor tungvint.
Stor og firkantet
Også passform og design er litt tvilsom. Fitbit er kjent for sine kantede enheter, men det er synd at de ikke satset på et mer avrundet utseende, som ville passet bedre sammenlignet med de andre smartklokkene. Klokken føles stor og klosset, selv om den reelt ikke er så mye større enn en Apple Watch.
Konklusjon
Fitbit Ionic er mer en aktivitetsmåler enn en smartklokke, og ser man på den som det, er den spesielt vellykket. Vi liker kjempegodt den store skjermen, den lange batteritiden og de gode mulighetene for å samle inn data. Design og passform kunne imidlertid vært bedre, og prisen er ganske enkelt for høy i forhold til hva man får for pengene. Vil du ha en klokke som også er smart til sport og fritid, er Ionic dessverre ikke helt det du leter etter.
Også i denne testen:
Apple Watch Series 3
Fortsatt på topp
Apple Watch er fortsatt den beste smartklokken, tross kort batteritid.
Garmin Vivoactive 3
En smart aktivitetsmåler
Vivoactive 3 ligner en smartklokke, men er likevel best til aktivitetsmåling.
Samsung Gear Sport
God allround smartklokke
Lang batteritid og Spotify-støtte er en hit.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser