Siberia 840 fra den danske gaming-spesialisten Steelseries er trådløs. Det må likevel fortsatt strekkes en overraskende mengde kabler for å få den til å si noe. Siberia 840 kobles nemlig via en ekstern kontrollboks, som også fungerer som ladestasjon for batteriene til hodetelefonen. Og kontrollboksen er i seg selv alt annet enn trådløs. Det følger med to oppladbare batterier slik at man kan lade det ene mens det andre er i bruk i headsettet. Smart! Med en batteritid på 10 timer per stykk er det imidlertid kun de mest standhaftige spillerne som kommer til å oppleve det som et problem.
Årsaken til det overveldende ledningstrekket finnes i antall muligheter. Man kan koble til både analog lyd, optisk digital (spillkonsoll) og USB (PC/Mac). Man kan mikse spillyden og chat-lyden trinnløst; det er en stor fordel i onlinespill, hvor samarbeid er avgjørende. Man kan selvfølgelig også trimme tonebalansen med en equalizer, og alt kan så til slutt lagres som profiler som kan tilknyttes programmene – så lyden tilpasses automatisk når man skifter fra for eksempel Battlefield 1 til Dishonored 2.
Lyden
Lydmessig leverer Siberia 840 varen til fulle. Du får ikke samme lydkvalitet som i et hi-fi-sett til samme pris. Men det ville også vært urettferdig når man tenker på alle de mange ekstrafunksjonene. Men scenariet omkring deg gjengis klart, eksplosjonene ryster deg, og – viktigst – kommunikasjonen med teamet ditt går eksemplarisk klart gjennom. Styringsprogrammet SteelSeries Engine 3 innholeder også virtuell surroundlyd (Dolby). Den gir en viss romfølelse, men det er ikke et presist perspektiv hele veien rundt. Hva som til syvende og sist holder deg i live lengst av å pinpointe dine fiender eller ha sikker kommunikasjon med laget – det avhenger av spillet. Men muligheten for å mikse trinnløst mellom spillyd og voiceover er et godt redskap.
Konklusjon
Med de omfattende tilkoblinger er Steelseries Siberia 840 et hodesett for storspillere som ikke vil nøye seg med å spille på en enkelt plattform. Muligheten for å mikse chatlyd og spillyd trinnløst gjør dem perfekte til 3D-skytespill og andre lagspill. Spiller du bare på datamaskinen, betaler du imidlertid for muligheter du ikke utnytter. 3D-lyden er ikke i samme kvalitet som hos konkurrentene fra Asus og Logitech, men man får alt i alt et verktøy som gjør en forskjell på krevende spill.
Også i denne testen:
Asus ROG Centurion
Ekte surround galskap
Ti separate drivere gir full 7.1-surround i hodetelefonene.
Logitech Artemis Spectrum G933
Gjennomtenkt teknikk
Logitechs toppmodell har alle de funksjonene som kan avgjøre kampen til din fordel.