Hvis du synes at bildeprogrammet du har er for begrenset, skal du prøve Luminar. Det er ikke så vanskelig å bruke at du må på skolebenken for å bruke det, men det mangler ikke mye på å være komplett for de fleste brukere.
Omtrent det eneste vi savnet, var automatisk fjerning av røde øyne. Du kan heller ikke sy sammen panoramabilder fra flere bilder, men det meste annet er på plass. Som mange andre programmer, kan Luminar brukes som en plug-in i andre redigeringsprogrammer. Det betyr at du kan åpne et bilde fra Photoshop i Luminar, gjøre dine foretrukne justeringer, og fortsette å redigere bildet i Photoshop.
I motsetning til Aurora HDR, er Luminar et allround redigeringsprogram for alle bildene dine. Lay out og oversikten over verktøy og bilder, er ganske likt, men verktøyene her er laget for alt man kan tenke seg av bildejusteringer.
Macphun skryter over at Luminar har over 300 verktøy og justeringer. Det høres ut som en tøff oppgave å lære seg alle, men det er ganske enkelt. Det fine her er at du hele tiden kan sammenligne endringene du gjør med originalen. Råfilkonverteringen er meget god, det samme kan sies om sorthvitt-justeringene, som er rikholdige. Man kan også leke seg med Luminars ferdiglagede innstillingsvalg – over 50 av dem – og finjustere hver og en av dem etter egen smak.
Brukervennligheten er god for så pass avansert programvare. Man navigerer raskt og enkelt i de oversiktlige verktøypalettene, og det er enkelt å legge til lagvise sjikt, filtre og masker på bildene.
Det vokser med oppgaven. Nybegynnere kommer fort i gang med det grunnleggende, og på nettsidene finner man tips og triks som hjelper en videre.
Luminar er ikke like godt integrert med Adobes univers som Lightroom er, men det kan kjøres som en plug-in i Lightroom. Erfarne fotografer som jobber mye i Photoshop eller Capture One Pro, vil helt klart finne begrensninger i hvor mange ulike fargeparametere som kan finjusteres, men for de fleste andre er Luminar mer enn avansert nok til krevende bilderedigering.
De mange mulighetene og den lave prisen, gjør Luminar til en ypperlig oppgradering for de som trenger et bedre verktøy til bilderedigering. Det kan det aller meste, og det er enkelt å få det til. Det eneste minuset er at det finnes bare til Mac.
Også i denne testen:
Adobe Photoshop Lightroom 6
Fotografenes førstevalg
Photoshop for både amatører og proffer, og det beste valget for allround fotoredigering.
Macphun Aurora HDR 2017
For landskapsfotografen
Med Aurora HDR kan du gi bildene dine nytt liv, og sette ditt kunstneriske preg på dem.
Pixelmator
Bedre bilder på budsjett
Den lave prisen og det lekre utseendet frister til å hive seg over bildene.
X-Rite i1 Display Pro
Se bildene bedre
Sørg for at fargene på skjermen er korrekte med skjermkalibrering.
Adobe Photoshop Elements 15
Elementær bilderedigering
Adobes enkleste er et godt sted å starte, men ikke noe for viderekomne.