Receiveren fra Denon har i likhet med Marantz SR6011 ni forsterkerkanaler, og dermed mulighet for 7.1-lyd i tillegg til to Atmos-kanaler. Faktisk kan man snakke om 7.2, for de to subwooferutgangene har individuell prosessering og romkorreksjon, slik at subwooferne kan plasseres fra ulik avstand til sitteposisjon og i ulike akustiske miljøer.
Mye tyder på at AVR-X4300H er temmelig identisk med Marantz-receiveren, med unntak av Marantz sine diskrete forforsterkerkomponenter (HDAM), som ikke sitter i Denon. Denon har oppgitt sin effekt til 125 watt med to kanaler drevet samtidig, hvor Marantz har moderert seg til 110 watt. Det kan tyde på at effektforsterkertrinnet ikke er helt likt, eller de to har bare målt ulikt.
Trenger du flere enn ni forsterkerkanaler, har AVR-X4300H prosessering for elleve og kan kobles til en ekstra stereo effektforsterker eller et par aktive høyttalere.
For å gjøre musikkstrømming ekstra brukervennlig har Denon inkludert Heos multiromsystem i receiveren. Du kan dermed strømme musikk fra Heos-appen, hvor receiveren er definert som et eget rom. Dermed kan den spille i tandem med flere andre Heos-høyttalere og -forsterkere rundt i hjemmet for en komplett multiromopplevelse.
Receiveren er klargjort for styring via systemer som Crestron og Control4.
Brukervennlighet
Denon har samme skjermmenyer som Marantz, som er klasseledende på brukervennlighet. Det hele er så intuitivt å forholde seg til, og den nye mobilappen er enda mer oversiktlig enn tidligere versjoner.
Strømming av musikk er meget brukervennlig takket være Heos-appen, her er det også innebygd støtte for Tidal.
Lydkvalitet
Audyssey-romkorreksjonen gjør også her en formidabel jobb med å kalibrere høyttalerne. Det låter mer organisk og oppløst enn Pioneer og Onkyo, med mye mer fylde nedover i mellomtone- og bassområdet. Dialogene på Deadpool låter klart og tydelig, med god fylde nedover i brystklangområdet. Og i likhet med Marantz kommer Atmos-lydsporet vesentlig mer til sin rett med 7.1.2-konfigurasjon, altså med fire bakhøyttalere. Takhøyttalerne binder lydbildet bedre sammen, og man får en større boble av lyd rundt lytteposisjonen.
Både film og musikk låter utsøkt med Atmos, og også vanlig surroundlyd uten takkanaler låter stort og åpent. I forhold til Marantz har ikke Denon helt samme gjengivelsen av mikronyanser fra strengeinstrumenter og cymbaler. Men det låter fabelaktig bra likevel, med en stor og fyldig klang man lett forelsker seg i.
Denon oppleves ikke som kraftigere enn Marantz, og også her er det litt å gå på i forhold til Yamaha og Onkyo. Men det er kraft nok, og de tonale kvalitetene til Denon er det umulig å ikke like. Selv high-end-høyttalere gjøres ikke til skamme her.
Legg til multiromsstrømming med Heos, og du har en klar vinner i Denon AVR-X4300H.
Også i denne testen:
Marantz SR6011
Enorm romfølelse
Hvis du søker lydbildet med det største rommet, trenger du ikke lete lenger.
Yamaha RX-A1060
Mye av det meste
Velutstyrt, vellydende og med ytterst brukervennlig multiromsfunksjon.
Pioneer SC-LX501
Gjør mye riktig
Dette er en hjemmekinomaskin som også kan andre kunster. Men vi ønsker oss litt mer.
Onkyo TX-RZ810
Fett nok
Denne receiveren har masse kraft og låter bra. Men den har sine mangler.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser