TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Huawei Mate 9 Pro

Huaweis vellykkede luksusmobil

Mate 9 Pro har alt den kresne mobilkunden leter etter, men det koster deretter.

Av / 30.01.17 - 14:05
Huawei Mate 9 Pro

Home mener

  • Doble SIM-kort. Meget vellykket kamera. Utmerket ytelse.
  • Ingen minnekort. Ikke støv- eller vanntett. Høy pris.

Etter at Skandinavia ble snytt for to Mate 9-varianter, ble Mate 9 Pro-modellen uventet lansert her. Til tross for navnet har den en mindre skjerm enn Mate 9, og er mer en billigere variant av Porsche Design-modellen. Ifølge Huawei fordi dette er skjermstørrelsen som skandinaver vil ha. Med Mate 9 Pro tar man steget inn i luksussegmentet. Alle spesifikasjoner er maksimert, men det er også prisen.

Utseende og konstruksjon
Med sin buede glassfront minner den mye om Samsungs flaggskip Galaxy S7 Edge. OLED-skjermen går imidlertid ikke rundt kanten på samme oppsiktsvekkende måte. På baksiden minner den mer om HTC One i dens storhetsdager. Det er pent børstet metall i titangrått og gullfarge. Den føles meget solid og robust, med et chassis som oppleves som et enkelt stykke metall. Kvalitetsfølelsen har Huawei virkelig lykkes med.

(Foto: Tillverkare)
 (Foto: Huawei)

Skjerm

For en gangs skyld har Huawei tilført ekstra luksus med en AMOLED-skjerm i skikkelig 5,5″-størrelse. Takket være den tynne rammen og det avrundede glasset får man følelsen av at det meste går kant til kant. Oppløsningen er heller ikke å spøke med, og man får dermed en virkelig høy punkttetthet. Takket være disse egenskapene er skjermen knivskarp, med rik fargegjengivelse, utmerket svarthet og høy kontrast. Uten tvil den beste skjermen vi har sett fra denne produsenten.

Kameragränssnitt (Foto: Ljud & Bild)
 (Foto: Lyd & Bilde)

Kamera

Som på P9-modellen har man samarbeidet med kameraprodusenten Leica. Det innebærer at man har to kameraer, det ene med en svarthvit 20 Mp sensor, og det andre med en 12 Mp fargesensor. Disse kan samarbeide for å gi bedre detaljskarphet eller for å skape en salgs 2X hybridzoom. Det er også utstyrt med hybrid autofokus, optisk bildestabilisator, og kan filme i 4K. Selv selfie-kameraet er oppgradert med bedre lysfølsomhet.

Innstillingsmulighetene er utmerkede, med mange motivprogrammer samt en proffmodus hvor man selv kan stille ISO, lukker, eksponeringskompensasjon, fokus og hvitbalanse. Bildene kan da også lagres i RAW-format. Kvaliteten har også tatt et steg opp fra P9. Det kan nok bomme litt med hvitbalansen, men ellers er bilder i bra lys helt utmerkede. Selv i dårlig lys er vi imponert, med bra farger og detaljgjengivelse samt forholdsvis lite støy.

Annonse

 

Lyd

Mate 9 Pro bruker begge høyttalerne når den spiller musikk. Enten i stereo når man holder den i landskapsmodus, eller for å spille ulike frekvenser i portrettmodus. Lydvolumet er uvanlig kraftig, og den låter faktisk ganske bra. Og via hodetelefonskontakten, som den fortsatt har, får man bra med lydressurser. Det innebærer også at den ikke er like følsom for hvor høy impedans hodetelefonene har, som så mange andre mobiltelefoner.

(Foto: Tillverkare)

Bruk

Mobilen kjører hyggelig nok Android 7.0, og har Huaweis grensesnitt EMUI 5.0. Det endrer ikke like mye på opplevelsen som på tidligere versjoner, og en del av innstillingene kan man skru av. Mange finesser er praktiske, som nattmodus og mulighet for å sperre nummer. Den har også funksjoner for å optimere hastighet og spare batteri. Heldigvis slipper man også mange unødige apper, da det meste er Google-standard.

Rekordsiffror i prestandatest (Foto: Ljud & Bild)

Ytelse

Der de fleste andre bruker Snapdragon, har Huawei sin egen Kirin-prosessor. Det har tidligere gitt litt varierende ytelse, men Kirin 960 er meget rask. Rekordrask til og med, da Geekbench-verdiene på 1943 (single-core) og 6051 (multi-core) er det raskeste vi har målt på en Android-mobil! Selv Browsermark gir rekordtall. Derimot er grafikken ikke like rask. Batteriet holder godt de opplyste to dagene, og ladingen er meget rask.

Konklusjon

Huawei våger med Mate i Pro å forlate det rimeligere mellomklasse-segmentet, og satser modig på toppklassen. Og det har de lykkes svært godt med. Alt fra byggekvalitet og skjerm til bildekvalitet og ytelser er i toppklasse. Det eneste den mangler, er vanntetthet, som andre konkurrenter har. Det resulterer imidlertid i at prisen har blitt like høy som konkurrentenes flaggskip. Spørsmålet er om konsumenter med slike budsjett ikke heller velger et prestisjemerke?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)

LB+Total måned / 185,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

55.50,- / mnd
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Flere forbedringer i samme pakke

For godt til å være sant?