TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Bose QuietComfort 35

Fortsatt kongen

Selv om Bose ikke er best på alt, er dette den aller beste reisekameraten og tar seieren sammenlagt.

Av / 24.10.16 - 13:20
Bose QuietComfort 35

Lyd & Bilde mener

  • Vi snakker kanskje de mest bekvemme lukkede hodetelefonene på markedet, og støydemping i særklasse. Lyden er meget god, og de er en ren drøm på reisen.
  • Hodetelefonene lekker mer lyd ut enn de fleste andre lukkede modeller. Vi kunne ønsket oss litt mer oppløsning i tonene.

Bose har ikke gjort det lett å overgå markedets mest populære aktive støydempende hodetelefoner, som er deres egne QuietComfort 25. Populariteten er ikke ubegrunnet: vi snakker blant markedets beste støydemping, kombinert med en komfort som får en del av de andre til å føles ut som hardkokte syltelabber. De innkapsler ørene perfekt og hviler seg silkemykt mot kraniet, slik at man knapt merker at man har dem på. Og de er sammenleggbare, perfekt på reisen!

Med QuietComfort 35 har ikke Bose latt seg friste til å forandre en vinnende oppskrift. Kabelen er klippet, og det er omtrent det. Vekten har økt noen få gram, grunnet en innebygd Bluetooth-mottaker og en kraftigere forsterker. 225 gram totalt hører likevel hjemme i lettvektklassen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Brukervennlighet
Ingen hodetelefoner i denne klassen er vanskelige å bruke, men Bose er aller enklest. De pares enkelt, og der hvor konkurrentene har flere funksjoner, er QC35 kun en bryter for av og på. Du kan dermed ikke skru av støyreduksjonen i trådløs modus, den er alltid på.

Støydemping og lydlekkasje
Støydempingen til Bose er meget god, i liga med Sennheiser PXC 550. Når man sitter stille er Sony enda bedre, men når man går rundt er Bose plutselig i en egen liga. Dette fordi fotskrittene ikke forplantes via ørekoppene og inn i kraniet på samme måte som med Sony og Sennheiser. Med Bose kan man til og med løpe uten at fotskrittene bryter gjennom musikken.

Grunnen til dette er at Bose ikke forsegler ørene like godt, koppene er litt ventilert. Det gjør at folk rundt deg hører musikken du spiller i noe større grad, og dessuten at musikken ikke låter veldig bra om du skrur av støyreduksjonen (som uansett bare er mulig om man bruker kabel).

Annonse

Fordelen er de nevnte fotskrittene, men også at man kan høre på musikk i mye lenger strekk uten å bli svett i ørene.

Lydkvalitet
Lyden for øvrig er meget god. Bassen er fyldig og fin, også ved lavt lydnivå. Og det er slettes ikke overdrevent på noen måte. Bose funker aller best på elektronisk og rock, musikk med energi som skal formidles.

Akustisk musikk funker også bra, men både Sony og Sennheiser har bedre oppløsning i overtonene og en enda mer naturlig bassgjengivelse. Men Bose spiller høyere enn Sennheiser, som kan bli litt i svakeste laget på klassisk musikk hvor det generelle lydnivået er lavere for å gi plass til stort dynamikkområde.

I rolige omgivelser, hvor man sitter stille, er både Sony og Sennheiser bedre enn Bose. Men det spiller liksom ikke så stor rolle, for denne typen hodetelefoner bruker man absolutt mest på farten. Totalt sett foretrekker vi derfor Bose QuietComfort 35, selv om den ikke er best på alt. Når den får 6 stjerner er det med andre ord ikke fordi den er perfekt, men fordi den fortsatt er klassens referanse når man legger alt sammen.

Også i denne testen:

Sennheiser PXC 550 Wireless

Støyfri fløyelslyd

Sennheiser mener alvor med lydkvaliteten, og bortviser støyen. Helt lytefri er den imidlertid ikke.

Passformen er nydelig, lyden herlig og luftig, og støyreduksjonen meget god. Automatisk pause og start av musikken ved å ta hodetelefonene av og på hodet er en god idé.
I trådløs tilstand er lydnivået litt begrenset. Når man går eller løper forplanter lyden av fottrykkene seg til kraniet. Man blir litt klammere på ørene over tid enn med erkerivalen fra Bose. Automatisk pause og start av musikk kan tidvis leve sitt eget liv.
Les hele testen

Sony MDR-1000X

Spesialtilpasset støydemping

Her får du lydkvalitet i særklasse og en brukertilpasset støydemping som fungerer brillefint – når du ikke er i bevegelse.

Lyden er superb, i optimale situasjoner er støyreduksjonen den beste vi har hørt, og vi liker at man kan slippe lyd inn når man ønsker. Brukervennligheten er meget god.
Støyreduksjonen funker ikke like bra under spaserturer. Fotskrittene forplanter seg gjennom koppene som basspulser.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)

LB+Total måned / 185,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

55.50,- / mnd
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord