Hva Sony-systemet angår er det bakhøyttalerne som utstråler mest byggekvalitet. Aluminiumskabinettene på ZR5 er forseggjort, og det er god tyngde tross sine kompakte mål. Lydplanken er også fin, det som gjør oss litt skeptiske er at den må ligge og spille på skrått oppover når den plasseres på benk.
Trådløs oppkobling går smertefritt med SongPal-appen. Husk at alle høyttalere må kobles til nettverket, før du grupperer dem via lydplanken. Og de trenger en oppdatering over nettverket før de kan brukes i surround. Når det er gjort, klikk på et «Wireless Surround» ikon på skjermmenyen.
Lydkvalitet
Sony har klassens mest nøyaktige avstandsinnstilling til bakhøyttalerne, men lider av at man ikke får satt avstand til lydplanken. Når man ikke vet avstanden denne er beregnet til, justerer man litt i blinde. Vi går ut fra at den er satt til 3 meter, som pleier å være standard.
Vi var skeptiske til liggende lydplanke, men Sony overrasker med åpne og klare dialoger, som blander seg fint inn i lydbildet. Og med bakhøyttalere åpner lydbildet seg langt mer enn med lydplanken alene. Det er et stort løft, og gjør det underholdende å se film. Eksplosjoner kan naturligvis ikke konkurrere med surroundreceiverne du kan lese om et annet sted i dette nummeret, og lyden er ikke like oppløst. Men til prisen og hva bekvemmelighet angår, er dette glimrende. Leppesynken er ganske bra, bare tidvis tenker vi over at dialogene henger ørlite etter leppebevegelsene. Det er akkurat innafor, selv om det kan irritere til tider.
Musikk i surround funker også fint. Subwooferen bør stå på maks lydnivå her, som gjør lydtrykket litt begrenset før den flater ut og bassen låter tamt. Vær oppmerksom på at anlegget spiller i surround også med musikk i stereo, du må fjerne bakhøyttalerne i «Wireless Surround» menyen for å få ren stereo. Selv da forsøker lydplanken å male lyden utover et større lerret, og det blir litt diffust. Musikk i stereo er faktisk mer behagelig gjennom ZR5-høyttalerne enn lydplanken.
Konklusjon
Sony har god brukervennlighet, ikke minst takket være lydplankens skjermmeny. Lyden er åpen og klar, både film og musikk fungerer fint, med tydelige dialoger og et omringende lydbilde. Leppesynken er ganske bra, bare tidvis legger vi merke til at lyden er bittelitt på etterskudd av leppebevegelsene. Subwooferen bør nærmest stå på maks, og den gir seg litt tidligere enn resten av systemet når man spiller høyt. Systemet når i så måte ikke helt opp til popkornnivå hva kinoopplevelser gjelder.
Også i denne testen:
Sonos Playbar + Sub + 2 x Play:1
Er det noe å lure på?
Vi har lett og lett, men ennå ikke funnet noen som slår Sonos på hjemmebane.
Samsung HW-K660/K661 + 2 x R1
Nesten en drøm
Samsungs oppsett låter bra, og er lett å bruke. Men det har visse forutsetninger.
LG SH8 + 2 x BH3
Et trygt valg
LGs anlegg har klar og tydelig lyd og er enkelt å bruke. Men noen lyter er det.
Philips Fidelio B5
Enkelt og supert
Du får det ikke enklere enn med dette systemet fra Philips. Og det fungerer imponerende bra!
Panasonic SC-ALL70T + 2 x SC-ALL6
Middelmådig
Panasonic-systemet er knotete å sette opp, og låter ikke spesielt bra.