Mange tenker nok umiddelbart på OLED når de hører navnet LG. Den koreanske produsenten er den som har kommet lengst i utviklingen av neste generasjons TV-teknikk, til konkurrenten Samsungs store ergrelse. OLED er imidlertid en kostbar teknikk å produsere, og en 55” OLED med 4K-oppløsning vil koste deg rundt 25.000 kroner eller mer.
Heldigvis for LG (og oss andre) har de også et bredt utvalg av vanlige LCD-skjermer i sortimentet: Modellen vi tester her, 55UH770, kan tilby nye finesser som Ultra-HD og HDR, til en ikke altfor avskrekkende pris.
Design
LG-skjermen har en fin utførelse med sølvfarget ramme og buet, sentermontert fot som er 87 cm bred. Den får dermed fint plass på de flest TV-bord. Baksiden er i svart plast, med sidemonterte kontakter innfelt på baksiden. 55UH770 har ikke heldekkende deksler som skjuler kablene, men de kan ledes diskré nedover langs foten. Designmessig er dette en av de lekreste TV-ene i testen. Det eneste som trekker ned med utførelsen er det blanke frontglasset, som gir mye refleksjon av omgivelsene.
Brukervennlighet og finesser
De som allerede eier en LG-TV av nyere dato vil kjenne seg igjen når de starter 55UH770 første gang. Den bruker siste versjon av LGs eget smart-operativsystem, WebOS 3.0, som kjennetegnes ved bruken av pekefjernkontrollen Magic Remote. Med denne styrer du en musepeker rundt på skjermen. LGs menylinje legger seg nederst på skjermen i kortstokk-form, og gir rask tilgang til innholdet man vil se. TV-fjernkontrollen kan også fjernstyre andre enheter. Totalt sett rangerer vi LG-systemet som en av de beste smart-plattformene. TV-en er rask og enkel å bruke, og utvalget av apper er bra, men ikke best i klassen: Samsung kan skilte med et større utvalg av lokale tjenester.
Bildekvalitet
LG 55UH770 bruker et LCD-panel av typen IPS (In Plane Switching) som er kjent for å gi bedre innsynsvinkel, men også litt gråere svartnivå enn VA (Vertically Aligned) paneler, som blant andre Samsung bruker. Begge har sine styrker og svakheter, men med den siste tids utvikling på innholdsfronten (HDR) kan det se ut som IPS havner litt i bakleksa. Svartnivået er nemlig minst like viktig som lysstyrken, og dette ser vi spesielt med utfordrende testscener i HDR-format.
Netflix-serien Marco Polo er et godt eksempel, da den kombinerer mange mørke scener med brennende fakler mot svart bakgrunn, som virkelig setter kontrasten på prøve. Her får LG-skjermen markante problemer med å vise både lys og mørke i samme scene: Svartnivået er merkbart blassere enn flere av konkurrentene, og lysstyrken mindre intens enn de beste. En del av dette skyldes at baklysteknikken i LG-skjermen ikke er finmasket nok, og kun evner å lyse opp store partier samtidig.
55UH770 har til gjengjeld overbevisende skarphet og glimrende fargegjengivelse, men den begrensede kontrasten trekker ned helhetsinntrykket.
Lydkvalitet
LG 55UH770 har en ganske innestengt lydkarakter og ikke særskilt mye bass. En lydplanke er definitivt å anbefale, om du vil ha glede av god lyd til film og serier.
Konklusjon
LGs OLED-skjermer er kjent for sitt silkeaktige svartnivå, som gir en formidabel dybde og kontrast til alt av TV-innhold. Derfor er det litt ironisk at LCD-skjermene deres oppfører seg stikk motsatt: 55UH770 har riktignok sylskarpe detaljer og korrekt fargegjengivelse, men kontrast, svartnivå og lysstyrke kommer til kort mot de beste i testen.
Også i denne testen:
Samsung 55KS7005
Skinner som solen!
Med sin blendende lysstyrke og flotte farger er Samsungs nye 7-serie et imponerende syn.
Panasonic 58DX700
Gjør det meste riktig
De som vil ha en god allround-TV tråkker sjelden feil med Panasonic. Slik er det også med årets 700-serie!
Sony Bravia 55XD8505
Lyssvake prestasjoner
Sony Bravia 55XD8505 er ikke den mest kruttsterke skjermen vi har sett i år, og havner litt i skyggen av konkurrentene.
Grundig Immensa 55VLX8670
Stram design
Etter en litt stille periode er tysk-tyrkiske Grundig tilbake med en ny serie velutstyrte TV-modeller.
Philips 55PUS7101
Lys og varme
Denne TV-en fra Philips er ikke den beste HDR-skjermen vi har sett, men kan likevel være et godt kjøp som allround-TV.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder!
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser