Sony er spesialister i å lage små, lekre og funksjonelle produkter. Her har de klart å klemme inn 30 x zoom, vippeskjerm og en oppfellbar OLED-søker i det minste superzoomkameraet vi har sett på en stund. Det har også GPS-logging av bildene slik at de kan sorteres på sted også, ikke bare dato. Som de andre kameraene har det integrert bildestabilisator, slik at det er lettere å få skarpe bilder på full tele, og skuddtakten er høy med 10 bilder/s.
Det har ikke 4K-video, men meget kapabel 1080 HD-video som viste seg å være forbausende skarp og støyfri.
Bildekvalitet
Det samme kan man også si om stillbildekvaliteten. Til et visst punkt. Kameraets zoomobjektiv er det med jevnest skarphet på alle brennvidder av de tre, og det med den beste detaljskarpheten. Spesielt på 720mm tele. Fargegjengivelsen er god, men fargene kan fremstå som litt for kraftige, og kontrasten i bildene kan bli i meste laget. Da drukner detaljer i mørke partier. Bildestøyen er mye bedre kontrollert enn vi har sett i tidligere superzoomkameraer fra Sony, men også her må man regne med mye grums straks kameraet skrur opp ISO-følsomheten over 1600. Spesielt i lite lys hvor fargestøy smører vekk detaljer og kornstøy dreper skarpheten.
Vår vurdering
Med høy skuddtakt og presis fokus, får man skarpe bilder også med Sony-kameraet. Som alltid for kameraer med så liten bildebrikke som her, er det synlige begrensninger på bildekvaliteten i lite lys, på høye ISO-verdier. Men ellers er bildekvaliteten like god som på Panasonic TZ80, om enn ikke det dyrere TZ100 som har mye større bildebrikke. Knappene er små, og søkeren er ikke like skarp som på Panasonic-kameraet. Likevel, kan man unnvære pekeskjerm og 4K-video, er Sony-kameraet et godt kjøp, og et klart bedre valg for reiseglade enn Canon-kameraet.
Også i denne testen:
Panasonic Lumix TZ80
Dyrest er best
Det mest anvendelige kameraet i testen, kommer fra Panasonic.
Canon Powershot SX720 HS
Praktisk megazoomkamera
Med 40 x zoom og lavest pris, er dette et fristende kamera.