TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: BenQ W2000

Kongen i budsjettkinoen

BenQ W2000 er klassens beste projektor. Rett og slett.

Av / 26.04.16 - 07:00
BenQ W2000

Lyd & Bilde mener

  • Fargene er superbe. Kombinert med bra kontrast og lysstyrke, gir dette nydelig smell i bildet. Korrekt kalibrering ut av esken kommer godt med, og viftestøyen er på det laveste i klassen. Vertikal linsevinkling gjør installasjonen enklere, og fjernkontrollen har direktevalg for skarphet, kontrast og lysstyrke.
  • Det er fortsatt noe å hente på svartnivå, skarphet og detaljer. Men da må du opp i pris.

Den nye W2000 er den rimeligste projektoren fra BenQ med fargekalibrering gjort etter Rec. 709-standarden. Det betyr at fargekalibreringen er gjort i henhold til bransjestandarden for HDTV, som skal sikre at det vi ser på skjermen er slik regissøren ønsker at vi skal se det.

 

Man har mulighet for trådløs HDMI-overføring av video fra avspilleren, og den trådløse mottakeren – som er ekstrautstyr – kan gjemmes i et rom i projektoren. Slik slipper man å se noen ekstra klump noe sted.

 

Projektoren har gode kalibreringsmuligheter, med ekte 3D-kalibrering for hver farge. Vi liker også at fjernkontrollen har direkteknapper for grunnleggende innstillinger som lysstyrke, kontrast og skarphet. Dette er nemlig noe man kan komme til å ville finjustere fra tid til annen.

Annonse

 

BenQ W2000 er ved siden av Epson TW5350 den mest stillegående projektoren i testen. Den er ikke like stille som dyre og store projektorer, men er mindre plagsom enn NEC og Acer.

 

Glimrende bildekvalitet

Der hvor vi ble svært begeistret for fargegjengivelsen til Epson, er vi like imponert av BenQ. W2000 har nemlig veldig lik fargegjengivelse, som betyr at bildene får den friske varmen som de skal. Her er rødfargen på plass, som gjør at en solnedgang blir flott og oransje, hudtoner får en rødlig friskhet uten at det bikker over mot solbrenthet. Sandsteinene i Mad Max: Fury Road har den rødbrune fargen de skal, og man ser tydelig de lilla sjatteringene på en ellers blå himmel. Viktige fargenyanser som verken Acer eller NEC fikk frem.

 

I tillegg har BenQ svartere svart enn Epson. Det betyr at nattehimmelen er mørkere og dypere, slik at stjernene smeller mer ut fra bakgrunnen. Projektoren er dermed bedre egnet for film noir, samtidig som lysstyrken er høy nok til at man ikke er nødt til å ha det bekmørkt i rommet for å se film og spille spill (men som alltid anbefaler vi det).

 

Konklusjon

Når det kommer til bildekvalitet er det ingen i klassen som slår BenQ W2000. Hele fargespekteret er på plass, og balansen er knallbra. Den viktige rødfargen som gjør at ørkensand får sin gyllenbrune varme farge er på der, og blå sjatteringer på himmelen får lilla nyanser der de skal.

 

Svartnivået er dessuten bra nok til at stjernene står ut av bakgrunnen, som er grunnen til at BenQ totalt sett overgår Epson TW5350.

 

Projektoren er dessuten blant de mest stillegående, selv om også denne har noe å gå på her.

Også i denne testen:

Epson EH-TW5350

Glitrende farger

Ingen i testen har bedre fargegjengivelse enn Epson.

Epson-projektoren har flotte farger, med mange nyanser. Glimrende innstillingsmuligheter gir full fleksibilitet, og trådløs multimediefunksjon er kjekt.
Svartnivået kunne vært bedre. Ikke vertikal linsevinkling.
Les hele testen

Acer V7500

Godt nok

V7500 gir skarpe og gode bilder. Men den er ikke feilfri.

Det er bra trøkk i bildet, med lite støy å skue. Fargene er greit balansert, og hudtoner ser nøytrale ut. Mulighet for trådløs bildeoverføring.
Det er ikke nok rødfarge, som gjør at en himmel med sjatteringer av blått og lilla bare ser blå ut. Viftestøyen er i overkant, og vi ønsker direkteknapper for enkle bildeinnstillinger på fjernkontrollen.
Les hele testen

NEC V302H

Kjølige bilder

Ellers skarpe bilder mangler smell, og fargebalansen kunne vært bedre.

Bildene er skarpe, med fint lite bildestøy.
Uansett forhåndsinnstilling er det for lite rødt, og svartnivået kunne vært bedre. Viftestøy er i overkant, og vi ønsker direkteknapper for enkle bildeinnstillinger på fjernkontrollen. Ikke vertikal linsevinkling.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)

LB+Total måned / 185,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

55.50,- / mnd
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

100 tommer fra 1,5 meter!

Kortkast-projektor i luksusklassen

Rullende hjemmekino

Ta med deg skjermen hvor som helst!

Marantz-flaggskipet er testet

Presisjon til fingerspissene

Hjemmekino: - vasker gulvet med lydplanker

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg