Michelinkokken Paco Perez har tatt i bruk 3D-printer på en av sine restauranter, La Enecota i Barcelona, Spania. Her blir det nå eksperimentert med finurlige retter, hvor et 3D-printet filigran av purert sjøpinnsvin sammen med kaviar og skummet gulrot forestiller et korallrev på havets bunn.
Paco Perez’ 3D-printer er utstyrt med et batteri av stålbeholdere, som kan inneholde friske ingredienser. I dag printer han med sjøpinnsvin, men det kan også printes med potetmos eller smeltet sjokolade.
“Det er spennende å se hvordan teknologien kan bidra til gastronomien. Vår kreativitet formes av tilgjengelig teknologi,” sier Paco Perez til BBC.
Han nevner teknologier som blenderen, mikroovnen og varmelampen, som i sin tid var nye oppfinnelser, men som i dag er naturlige kjøkkenredskaper. Og noen av de teknologiene som i dag flytter grenser, kan siden bli vanlige.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser