TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: LG V10

Luksusmodell med skuldre av stål

V10 er en «sivil» mobil som er bygget så solid at den godt kan være lenge opp og leke med de tøffa gutta.

Av / 05.02.16 - 05:36
LG V10

Home mener

  • Robust toppmodell fra LG med superskjerm og mye plass og krefter. Dobbelt selfie-kamera og lynraskt nett. Imponerende byggekvalitet.
  • Den er ikke vanntett. Ytelsen er flott, men ikke helt på nivå med de beste premium-smartmobilene. Også prisen er i toppskiktet. Kort batteritid.

LG er en ny gutt i den tøffe klassen. V10 er strengt tatt ikke en toughphone, men en solid bygget 5,7” luksus-phablet – og faktisk produsentens toppmodell. Når den likevel har fått lov til å være med i testen skyldes det at den har fått den militære MIL-810G-spesifikasjonen. Den er til gjengjeld ikke oppgitt å være verken støv- eller vanntett, så den er kun testet for robusthet.

 

LG V10 er noe slankere og mer elegant i designen enn de øvrige i testen. To støtfangere i stål gir beskyttelse på sidene, og gjør mobilen helt vridningsstabil. Baksiden, som kan tas av for å få adgang til batteri, SIM og microSD-kort, er belagt med en riflet gummioverflate, som gjør det lett å holde fast på mobilen.

 

LG V10 har ikke en, men to skjermer. En 5,7” hovedskjerm i 2K-oppløsning (2.560 x 1.440 piksler), og en hjelpeskjerm (160 x 1.040 piksler, som utgjør en smal stripe langs toppen. Med en knivskarp oppløsing på 513 ppi på begge skjermene og masse lysstyrke, er den en fornøyelse å se på!

Annonse
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Man har også lagt seg i selen med lydsiden på V10. En 32-bit DAC fra ESS sampler opp musikkfiler og strømmet audio, men kan av gode grunner ikke erstatte den kvaliteten som ble borte under komprimeringen. Og forskjellen på 32-bit, 24-bit, og for den saks skyld en god 16-bit DAC, er kvalitetsmessig underordnet i en mobiltelefon, hvor andre faktorer påvirker kvaliteten mer. Imidlertid er den innebygde høyttaleren av ganske dårlig kvalitet, og via hodetelefoner er det en fornøyelse å lytte til musikk på V10. Som den eneste har LG valgt å inkludere hodetelefoner: et sett Quad Beat 3 ørepropper «tunet av AKG».

 

For selfie-elskere gir LG V10 nye muligheter. To separate frontkameraer, begge på 5 Mp, men med hver sin brennvidde, gir valgfrihet mellom solo- og gruppebilder. Hvis du av og til også får lyst til å ta bilder av omgivelsene dine, er det et glimrende 16 Mp-kamera med optisk bildestabilisering og laserstyrt autofokus.

 

V10 støtter den nyeste trådløse protokollen 802.11ac, så når du surfer på husets eller arbeidsplassens trådløse nett, kan det skje med opp til 300 Mbits/s.

 

På LG-vis er betjeningsknappene plassert på baksiden. Når man er vant til å lete etter Android-knappene på siden, virker det litt bakvendt. Men idéen er god nok, da man naturlig har en finger akkurat der når man har mobilen i hånden.

 

Selv om V10 ikke markedsføres som toughphone, klarte den dropptesten, i god behold. Imidlertid måtte baksiden klikkes på plass, som hos Samsung. Da produsenten ikke markedsfører denne mobilen som støv- og vanntett, har vi ikke foretatt noen test i vann.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Benchmark

LG V10 er produsentens toppmodell, og det kan ses på våre målinger. En Geekbench score på 1.117 (single) og 3.585 (multi) er lynraskt, selv om iPhone 6S fortsatt er i særklasse. En Browsermark score på 2.101 er glimrende, og når det gjelder 3D-grafikk er V10 nesten dobbelt så rask som Runbo F1, og milevis foran de øvrige. Men den er tross alt ikke markedets raskeste på 3D-grafikk.

 

En rask sekskjerners prosessor og en høyoppløst, lyssterk skjerm har sin pris. Batteritiden på 3 timer og 45 minutter er testens korteste.

 

Konklusjon

Grensene mellom toughphones og alminnelige smartmobiler viskes mer og mer ut. LG V10 er ikke en toughphone av navn, men er robust nok til å bli brukt i militæret. Hvis du har bruk for en toppklassemobil som ikke tar skade av å bli mistet, er den perfekt. Og ingen annen mobil i testen kommer ytelsesmessig i nærheten av V10. Men ta den ikke med i vannet. Skal du surfe på bølgene, må du se på enten Runbo eller Samsung.

Også i denne testen:

Runbo F1

Til den motebevisste verktøykassen

F1 er Runbos robuste løsning på en elegant phablet. Bak det maskuline ytret skjuler det seg en utmerket smartmobil.

En meget solid bygget phablet med utmerket skjerm og god hastighet, og en batteritid som varer og varer. Plass til to SIM-kort.
En virkelig stor mobil som krever romslige lommer. Designen er alt annet en diskré. Ingen spesielle håndverkerfunksjoner. Større minne ville vært et pluss.
Les hele testen

CAT S40

Merkevare uten spesielle fordeler

Du kan få en mobil med samme navn som gravemaskinen og støvlene dine, men du må betale for det.

Tillitvekkende design. Skjermen er klar, og med utmerket oppløsning i forhold til størrelsen. 4G er også på plass.
Testens tregeste mobil. Ytelsen står ikke i stil med prisen, og 1 GB RAM er for lite i en moderne smartmobil.
Les hele testen

Samsung Galaxy Xcover 3

Robust budsjettmodell til skolesekken

Xcover 3 byr ikke på teknologiske revolusjoner, men til gjengjeld mye vanntett snusfornuft.

Den mest diskré mobilen i testen – og den billigste. Hvis du bare skal ha en budsjettmobil du ikke trenger å passe på, er den perfekt.
Teknologisk sett befinner deg seg ikke akkurat i frontlinjen. Skjermen har den laveste oppløsningen i testen, og lagringskapasiteten er begrenset.
Les hele testen
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)

LB+Total måned / 185,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

55.50,- / mnd
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Flere forbedringer i samme pakke

For godt til å være sant?