Da Technics gjorde comeback med high-end-serien RB1 i fjor, fikk de stående applaus av oss i redaksjonen. Noe av det bedre vi hadde hørt på lenge, med en pris deretter.
Den integrerte og kompakte forsterkeren SU-C700 er mer tilgjengelig for folk flest, enn det svinedyre forsterkersettet i RB-serien. Den har likevel mye av teknologien innabords, som for eksempel batteridrevet digitalklokke for reduksjon av jitter. Og den er meget forseggjort utvendig, med flott finish og VU-meter for nostalgikere.
Digital
Dette er en digital forsterker. Det betyr at den er godt utstyrt med digitalinnganger, blant annet USB, som overtar som lydkort for PC og Mac. Høyoppløste musikksignaler støttes, også DSD-filer, som mange high-end-tilhengere mener låter best. Forsterkerens eneste analoge linjeinngang konverteres til digitalt signal, det samme gjelder for platespillerinngangen. Ja, for den har nemlig platespillerinngang.
Ellers er brukervennligheten god, fjernkontrollen er meget oversiktlig med synlig skrift, og behagelige knapper.
Lyden
Det beste med forsterkeren rent lydmessig er det åpne og distinkte lydbildet. Piano gjengis med bra snert, med klare og fine overtoner. Det skilles godt mellom ulike instrumenter, rent tonalt sett, og sangstemmer låter fint med mange klanglag. Bare hør på begynnelsen av Adeles Hello, hvor klaveret har en fin og distinkt klang, mens stemmen til Adele står klart og tydelig ut fra lydbildet.
Det som mangler er kraft. Man skal ikke spille høyt før det flater ut, spesielt i dypbassområdet, men også oppover i toneregisteret. Lydbildet blir fort flatt og livløst, og på krevende musikkstykker låter det rotete. Av den grunn fraråder vi for eksempel å høre på klassisk musikk med høyt lydnivå.
Uansett hva vi putter på av musikk, savner vi kontroll. Basstromma er blodfattig, og det er i det hele tatt lite liv i musikken.
Vår mening
I beste fall er dette en forsterker for svært lettdrevne høyttalere, eller som aldri skal spille over heismusikknivå. Da låter Technics SU-C700 rent og pent, med klare toner. Men vi kan ikke unngå å tenke at den befinner seg i feil prisklasse, for den utfordrer ikke konkurrentene når det kommer til musikalsk nytelse – uansett lydnivå. Da hjelper det lite at den huser avansert teknologi.
Last ned siste nummer av Lyd & Bilde – helt gratis!
Også i denne testen:
Arcam A29
Behersket eleganse
Fra Arcam kommer A29, en lovende kraftleverandør som dessverre har en litt for «stiff upper lip» for vår smak.
Audiolab 8300A
Klassikeren
Få forsterkere har den samme historien som Audiolab-forsterkeren. En gang et ikon, her i en helt ny versjon.
Onkyo A-9070
En snill kjempe?
Onkyo-forsterkeren er en skikkelig tungvekter, men vi skulle ønske den slo litt hardere fra seg av og til.
Yamaha A-S1100
Musikk på første klasse
Denne forsterkeren fra Yamaha er en mester i å grave frem musikalske detaljer, men krever sitt fra det tilhørende utstyret!
Cambridge Azur 851A
Klokkeren lyd
Hos Cambridge Audio dreier det seg om å gjengi lyden renest mulig. 851A er et prakteksemplar i så måte.
Naim Nait 5Si
Med denne blir du en danseløve
Den lille Naim-forsterkeren spiller sokkene av deg!
Pioneer A-70DA
Velutstyrt superlyd
Her får du glimrende lyd kombinert med påkostet digitalkonvertering, i et elegant og robust kabinett.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser