TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Parrot gjør din bil og dine potteplanter smarte

Underholdningssenter til bilen og intelligente blomstepotter er blant CES-nyhetene fra Parrot, som også byr på trådløse sports-hodetelefoner.

Av / 06.01.15 - 10:43
Parrot gjør din bil og dine potteplanter smarte

Parrot er en av de mest spennende produsentene av dingser. Ikke minst fordi man aldri helt vet hva de vil kaste seg over neste gang! Vi har sett både teknisk avanserte hodetelefoner og populære droner fra dem. Men det er tydeligvis ikke nok for Parrots ingeniører. Det ser man klart og tydelig på CES-messen i Las Vegas, hvor den franske virksomheten løfter sløret av årets prosjekter.

Parrot RNB6 er et underholdningssystem til biler, eller rettere sagt til deres passasjerer og fører. Systemet er basert på Android 5.0 Lollipop. Det nye systemet har blant annet Apple CarPlay og Android Auto, integrert navigasjonssystem, kjøreveiledning, håndfri telefoni og stemmestyring (apper, musikk, radio og navigasjon), kamera på instrumentpanelet, 7-tommers multi-pekeskjerm og oppkobling til bilens diagnostikk.

Det er ikke bar vi som finner det imponerende. Det samme synes arrangørerne av CES, som akkurat har belønnet RNB6 med en Innovation Award. Systemet lanseres i løpet av 2015. Prisen er fortsatt ukjent.

Parrot_RNB6_Lifestyle_2

Internettilkoblede blomstepotter
I en helt annen kategori finner man Parrot Pot og Parrot H2O, som er smarte og internettilkoblede selvstyrende vanningssystemer.

Annonse

Parrot Pot og Parrot H2O er begge utstyrt med sensorer som overvåker jordfuktighet, gjødsel, omgivelsestemperatur og lys. Hvert 15. minutt foretar Parrot Pot og Parrot H2O en måling og sender all data via Bluetooth til nettbrettet eller mobiltelefonen i nærheten, som har Parrots gratis app Flower Power1 installert.

Data blir tilgjengelig som grafer i sanntid og sendes til «Parrot Cloud», hvor de analyseres. Ved hjelp av denne analysen kjenner brukeren nå sine planters tilstand, og man får samtidig vite hva plantene trenger på kort sikt.

Parrot Pot er utstyrt med en toliters vanntank med fire utløp. Potten fastlegger den mest effektive tidsplanen for vanningen og leverer hele tiden den rette mengden vann. Når vannstanden i beholderen er lav, skifter Parrot Pot automatisk til en vannbesparende protokoll, som holder planten i live og kun bruker et minimum av vann, inntil brukeren igjen kan fylle tanken.

Parrot H2O er en sensor som plasseres nært en plante og omdanner en hvilken som helst skrulåsflaske (0,5-2 liter, colakompatibel) til et gjenoppfyllelig vannreservoar, som kan vanne ens planter av seg selv i inntil tre uker. Vannmengden tilpasses plantens behov.

Både Parrot Pot og H2O lanseres i 2015. Priser ikke fastsatt.

Parrot_H2O_Lifestyle
Parrot H2O er en internettilkoblet plantesensor og vanningsautomat.

Trådløse, støydempende hodetelefoner til trening
En litt mindre overraskende nyhet er Parrot Zik Sport, som er en trådløs trenings-hodetelefon.

Zik Sport er, som den eksisterende Zik-hodetelefonen, designet av Philippe Starck, og har sensorer som analyserer den fysiske prestasjonen, og som via en app hjelper til med å optimere prestasjonene.

Parrot Zik Sports in-ear biometriske sensorer måler løperens hjerterytme og analyserer løperens løpestil via den tilhørende appen: jordkontakt, tråkkefrekvens og vertikal oscillasjon, altså hvor mye kroppen beveger seg opp og ned under løpingen. Parrot Zik Sport kommuniserer via Bluetooth, og er kompatibel med nyere smartmobiler og nettbrett. Parrot Music Sport vil være kompatibel med de fleste nåværende sports-applikasjoner.

Parrot Brand Studio

Som vanlig for Parrot er hodetelefonene utstyrt med en mengde oppfinnsomme funksjoner. For eksempel en selvjusterende støyreduksjon, som gir en gradvis isolasjon mot støy utenfra. Når man eksempelvis løper en tur utenfor, kan man lytte til musikk – og aktivere «street mode»-funksjonen for å kunne høre de eksterne lydene fra gatebildet. Heller ikke her foreligger noen pris eller lanseringsdato.

Under kan du se Parrots presentasjonsvideo for Zik Sport:

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *