TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

To 4K-kameraer fra Panasonic

De er små og kompakte, og tar opp video i full 4K-oppløsning.

Av / 05.01.15 - 20:15
To 4K-kameraer fra Panasonic

4K er det nye begrepet som forteller at TV-en eller kameraet har så kalt ultrahøy oppløsning. Fire ganger høyere enn vanlig HD, og i 2015 venter de flest at 4K blir å finne i mange flere dingser.

Videokameraer er det mest naturlige stedet for 4K-oppløsning, for så høy oppløsning er perfekt å vise på den nye generasjonen tv-er som har 4K-skjermer.  Som Panasonics 55- og 65-tommers AX900-serie.

På CES i Las Vegas viser Panasonic to nye videokameraer, som begge støtter 4K-video, og stillbilder i samme oppløsning – 8 Mp.

HC-WX970 og WX870 har en stor 8,29 Mp bildebrikke for stillbilder og video, og en 20 x Leica-zoom, i et kompakt hus med vippbar pekeskjerm. De er begge trådløse og har Panasonics nye High Dynamic Range-funksjon for videopptak, og femaksers bildestabilisator integrert.

De kan for eksempel brukes som babycall og styres fra en smartmobil, men de har også en ny funksjon kalt Advanced Twin Camera. Som gjør det mulig å bruke mobilen som et sekundært kamera, og ta opp video fra mobilen samtidig med opptaket på videokameraet. Da kan man vise bilde-i-bilde-opptak.

Annonse

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse