TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Honor Magic7 Pro

En sterk oppfølger fra Honor

Honor Magic7 Pro overgår forventningene med lynrask ytelse og et AI-drevet kamera som leverer knallgode bilder.

Av / 06.02.25 - 12:00
Honor Magic7 Pro

Home mener

  • Lynrask ytelse, god batteritid, rask lading og knallbra kamera, som takket være AI leverer imponerende bilder. Dessuten robust til tross for lekker design som føles luksuriøs. Skjermkvalitet og lysstyrke fra øverste hylle, og fyldig lyd til både video og gaming.
  • MagicOS-brukergrensesnitt vil nok ikke falle i alles smak, og det samme gjelder den buede skjermen. Den store kameramodulen på baksiden får mobilen til å vippe når den ligger på et bord. AI-funksjoner virker litt uferdige, og det samme gjelder Gemini-integrasjonen.

Vi har etterhvert testet en håndfull mobiler fra Honor siden den kinesiske produsenten vendte tilbake til det skandinaviske markedet sommeren 2024.

Tester av Honor Magic6 Pro, Honor Magic6 Lite, Honor 200 Pro og senest Honor Magic V3 har det blitt til. Hver gang har vi fortalt historien om Honor som startet som et sub-brand til Huawei, som for godt og vel ti år siden trengte å kunne konkurrere mot selskaper som OnePlus. De var den gangen helt nye på mobilmarkedet, og hadde stort hell med å selge mobiler online til lavere priser enn de tradisjonelle mobilprodusentene. Huaweis idé med Honor var at mobilene bare skulle selges online, og at all markedsføring foregikk online og viralt via sosiale medier.

Da Huawei i 2019 ble rammet av amerikanske sanksjoner, ble Honor skilt ut i et selvstendig selskap og solgt til et konsortium av kinesiske virksomheter som fikk det fine navnet Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. Ltd., og fra november 2020 har Honor vært et uavhengig selskap med en stor internasjonal tilstedeværelse. Også i Europa, hvor Honor blant annet har en sterk markedsposisjon i land som Finland og Tyskland.

Honor Magic7 Pro
Takket være den spesielle designen ligner kameramodulen nesten en dyr herreklokke. (Foto: Peter Gotschalk)

Nå er den kinesiske produsenten så tilbake på det skandinaviske markedet, og Honors mobiler kan blant annet kjøpes hos Power. Selskapet har allerede en offisiell webside i Norge – med danske og svenske versjoner på vei i løpet av våren.

Derfor ble L&B Home invitert til Slovenia i slutten av januar, hvor Honor presenterte sin nyeste flaggskipmodell, Magic7 Pro. Allerede på reisen til vinterkalde Bled, få kilometer sør for den østeriske grensen, fikk vi mulighet til å prøve krefter med den nye mobilen – ikke minst kameraet – og siden har den vært på tur til San Francisco og Berlin, hvor mobilen er blitt testet etter alle kunstens regler. Og la oss si det med det samme: Der Magic6 Pro var et sterkt comeback for kineserne, er Honor Magic7 Pro en sterk oppfølger.

Annonse
Honor Magic7 Pro
Selv ikke Sherlock Holmes ville kunne finne så mye som omrisset av en tommelfinger på baksiden av vårt testeksemplar, selv om vi har brukt mobilen i flere uker. (Foto: Peter Gotschalk)

Utseende og konstruksjon

Mobilen fås i to farger, Lunar Shadow Grey og Black, hvor vi har fått utlevert den sølvgrå modellen. Den har en helt glatt bakside, men heldigvis samler den ikke på fingeravtrykk etter fettete fingre. Selv ikke Sherlock Holmes ville funnet så mye som omrisset av en tommelfinger på baksiden av vårt testeksemplar, selv om vi har brukt mobilen i flere uker.

Fjorårets modell kom i grønn eller sort, men ser man bort fra den nye fargen, ligner Magic7 Pro forgjengeren sin på en prikk. Den føles nærmest luksuriøs med en metallramme som omkranser hele mobilen, samt en markant rund kameramodul, også omkranset av en metallramme som fyller en hel del øverst på mobilens bakside.

Honor Magic7 Pro
Der mange andre mobilprodusenter etter hvert beveger seg vekk fra buede skjermer, holder Honor fast på konseptet. (Foto: Peter Gotschalk)

Takket være den spesielle designen ligner kameramodulen nesten en dyr herreklokke, lekkert. Til gjengjeld er kameraet virkelig så stort at mobilen lett vipper frem og tilbake når den plasseres på en rett overflate, for eksempel et bord.

Honor Magic7 Pro er både IP68- og IP69-sertifisert, som vil si at mobilen både tåler å bli nedsenket i vann (ned til 1 meter) og å bli utsatt for varm vanndamp og høytrykksspyling. Men i motsetning til mange av konkurrentene er mobilens skjerm ikke beskyttet av Gorilla Glass, men derimot av forsterket glass, som Honor selv har utviklet og kaller ”NanoCrystal Shield”. NanoCrystal Shield skal kunne tåle å bli mistet fra to meters høyde uten å gå i stykker – til sammenligning skal Gorilla Glass Victus 2 tåle et fall på opptil en meter – men da Honor gjerne vil ha sitt testeksemplar av mobilen tilbake, har det ikke vært mulig for oss å teste det ut i praksis.

Honor Magic7 Pro
Den lyssterke skjermen (1600 nit) er særdeles brukbar utendørs, hvis og når solen unntaksvis kikker frem bak skydekket. (Foto: Peter Gotschalk)

Skjerm og lyd

Der mange andre mobilprodusenter etter hvert beveger seg vekk fra buede skjermer, holder Honor fast på konseptet med Magic7 Pro. Det vil i praksis si at skjermen har en liten krumning nærmest kanten på langsiden. Krumningen er imidlertid ikke like uttalt som på forgjengermodellen.

Skjermoppløsningen er FHD+ (2800 x 1280 piksler), og i tillegg har den flotte OLED-skjermen dynamisk oppdateringshastighet (1–120 Hz) samt bildeforbedrende Dolby Vision og HDR. Magic7 Pro byr dessuten på høy lysstyrke (1600 nit ved normal bruk og en vanvittig maksimal HDR-lysstyrke på 5000 nit) og er derfor spesielt brukbar utendørs, hvis og når solen unntaksvis kikker frem bak skydekket.

Når det gjelder lyden, er Honor Magic7 Pro utstyrt med innebygde stereohøyttalere som leverer vesentlig høyere lydstyrke enn forgjengeren. Og lyden er ikke bare kraftig, den har også massevis av tyngde, så her er det snakk om en tydelig forbedring i forhold til fjorårets modell.

HonorMagic7Prozoom1-scaled HonorMagic7Prozoom2-scaled HonorMagic7Prozoom3-scaled HonorMagic7Prozoom4-scaled HonorMagic7Prozoom5-scaled
<
>
Bled Island fotografert fra en fjelltopp med Magic7 Pro med henholdsvis ultravidvinkel, vidvinkel, 2x zoom, 6x zoom og 30x AI Super Zoom. (Foto: Peter Gotschalk)

Kamera

Honor Magic7 Pro er utstyrt med et tredobbelt kamera bestående av et 50 megapiksel hovedobjektiv med variabel blender (f/1.4 til f/2.0), et 200 megapiksel periskop-teleobjektiv, som gir 3x optisk zoom, samt et 50 megapiksel ultravidvinkelobjektiv. På forsiden er det et 50-megapikslerkamera paret med et 3D-dybdekamera i en sentral pilleformet utskjæring øverst på skjermen. Takket være 3D-kameraet kan Magic7 Pro skanne brukerens ansikt, og støtter derfor opplåsing av mobilen på samme måte som Face ID på iPhone.

Det er stort sett samme konfigurasjon som forgjengeren (med unntak av Magic6 Pros 180 megapiksel teleobjektiv med 2,5x optisk zoom), men Magic7 Pro har i denne omgangen fått multi-directional PDAF (fasedetekterende autofokus i flere retninger), som skal gjøre autofokus raskere, mer presis og gi bedre resultater blant annet i svakt lys.

Det er imidlertid de mange AI-funksjonene som Honor slår mest på trommene med. Det inkluderer funksjoner fra fjorårets modell – som ”Ta bilder automatisk” – som ved hjelp av bevegelsesregistrering automatisk tar bilder, for eksempel når en person hopper eller beveger seg, og de såkalte Harcourt portrettfiltrene, som kineserne introduserte med Honor 200 Pro – samt helt nye muligheter som for eksempel AI Super Zoom som kombinerer optisk zoom, digital zoom og kunstig intelligens for å la deg zoome opptil 100x inn på motivet.

Har vi ikke sett det før? Jo da, med Galaxy S20 Ultra innførte Samsung blant annet 100x såkalt Space Zoom, men der funksjonen tilbake i 2020 nærmest var nytteløs, leverer Honor Magic7 Pro imponerende gode resultater, hvor motiver som er laaaaaangt borte, nesten blir knivskarpe. Se eksemplene i galleriet her.

AISuperZoom1-scaled AISuperZoom2-scaled AISuperZoom3-scaled AISuperZoom4-scaled
<
>
Så langt vekke var vi fra husene ved Carmel-by-the-Sea i California, og så tett på kom vi med AI Super Zoom, som imidlertid krever internettforbindelse for å kunne stille skarpt på motivene. (Foto: Peter Gotschalk)

Generelt er det virkelig ikke mye å utsette på kameraet. Magic7 Pro tar fremragende bilder i stort sett alle situasjoner, og kameraet leverer spesielt fremragende bilder med stor dybde og kontrast på bilder av større scenerier.

Akkurat som med Honor Magic V3 kan man med Honor Magic7 Pro, takket være AI, slette uønskede personer eller objekter fra et bilde (noe som virker fremragende), og i tillegg kan man med den nye funksjon AI Utklipp også velge å kopiere et bestemt element fra et bilde for å skape et nytt bilde som kan deles med andre.

HonorMagic7Pro_sceneri1-scaled HonorMagic7Pro_sceneri2-scaled HonorMagic7Pro_sceneri3-scaled HonorMagic7Pro_sceneri4-scaled
<
>
Kameraet leverer spesielt fremragende bilder med stor dybde og kontrast på bilder av større scenerier. (Foto: Peter Gotschalk)

Ytelse

Det sitter samme Snapdragon 8 Elite-prosessor i Honor Magic7 Pro, som vi kjenner fra for eksempel OnePlus 13.

I tillegg kommer 12 gigabyte RAM, så det er virkelig fart over feltet. Og Magic7 Pro lever da mildest talt også opp til forventningene. Når det gjelder de fleste Benchmark-testene er den faktisk den raskeste mobilen vi har testet til dags dato (også raskere enn iPhone 16 Pro Max!), og vi opplevde heller ingen slinger i valsen da vi utsatte mobilen for heftige spill som virkelig krever muskler.

Batteritiden kan man heller ikke klage over. Den lyssterke skjermen bruker selvfølgelig mye strøm, men til gjengjeld er batteriet på 5270 mAh (ned fra 5600 mAh på grunn av EU-regler), og derfor klarte Honor Magic7 Pro fortsatt 9 timer og 43 minutter i vår Benchmark-test, som spissbelaster batteriet inntil det ikke klarer mer. Dessuten støtter Magic7 Pro også både 100 watt hurtiglading og 80 watt trådløs lading, så det er lett å lade mobilen når den til slutt går tom for strøm.

Prestasjonen er med andre ord godkjent. Det er Honors MagicOS-brukergrensesnitt og -features som får Magic7 Pro til å skille seg ut fra de fleste andre mobilene på markedet.

Honor Magic7 Pro 1
Med Honor Magic7 Pro kan man takket være AI slette uønskede personer eller objekter fra et bilde. (Skjermbilde: Peter Gotschalk)

Funksjoner

Det er litt som med den buede skjermen. Smak og behag er forskjellig fra person til person, og for mange brukere vil Honors MagicOS-brukergrensesnitt, nå i versjon 9.0, kreve litt tilvenning, da det på vesentlige punkter skiller seg fra Android-standarden. For eksempel befinner alle appene seg på mobilens startskjerm, hvor du på de fleste andre Android-mobiler i stedet må svepe oppover fra skjermens bunn for å åpne det fullstendige app-biblioteket.

MagicOS er også preget av mange av selskapets egne apper – onde tunger vil påstå at det er så mange av dem at det minner om bloatware – akkurat som Honor også har sin egen app-butikk installert på mobilen som alternativ til Google Play.

På den andre siden byr Honors grensesnitt også på adskillige egne AI-funksjoner, som selvfølgelig alle sammen heter noe med ”Magic”, som for eksempel Magic Portal, som lar brukeren markere og trekke ut tekst fra bilder, eller dra og slippe bilder fra for eksempel sosiale medier til andre apper (e-mail eller websider), om ikke annet så en morsom ny måte å dele innhold mellom apper på.

Honor Magic7 Pro 2
Gemini Overlay er bare i stand til å interagere med det man også selv kan se på skjermen når funksjonen aktiveres. (Skjermbilde: Peter Gotschalk)

I forhold til i fjor er det kommet ytterligere Honor AI-funksjoner i tillegg, blant annet AI-oversettelse, som i skrivende stund dessverre ikke støtter skandinaviske språk. Den største nyheten er utvilsomt tilføyelsen av Googles AI-assistent Gemini, blant annet i form av Gemini Overlay, som kort og godt betyr at man kan aktivere Gemini bare ved et langt trykk på power-knappen, hvor brukeren deretter ikke bare kan interagere med Gemini på samme måte som via datamaskinen, men også direkte med apper som vises på mobilskjermen. Imidlertid fungerer Gemini først og fremst med Googles egne apper – blant annet Gmail og YouTube – mens det ikke er snakk om noen egentlig integrasjon mellom AI-roboten og Honors egne apper. Overlay er bare i stand til å interagere med det man også selv kan se på skjermen når funksjonen aktiveres. Merk for øvrig at den utgaven av Gemini man får gratis adgang til med Honor Magic7 Pro, bare er versjon 1.5 Flash. Gemini Advanced krever et abonnement hos Google.

Honor Magic7 Pro 3
Magic Portal lar brukeren markere og trekke ut tekst fra bilder, eller dra og slippe bilder fra for eksempel sosiale medier til andre apper. (Skjermbilde: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Honor Magic7 Pro er på mange måter en markant forbedret utgave av sin forgjenger. Den har selvfølgelig langt flere muskler – rent faktisk er den i skrivende stund den raskeste mobilen vi noensinne har testet – og kameraet er fra øverste hylle. Takket være diverse AI-funksjoner både til opptak og redigering slipper kameraet virkelig kreativiteten løs.

Den buede skjermen vil kanskje ikke falle i smak hos alle, selv om bildekvaliteten vitterlig er helt på topp, og også at Honors egen MagicOS-brukergrensesnitt kan kreve tilvenning. Som så mange andre mobiler kommer Honor Magic7 Pro med diverse AI-funksjoner, inkludert en noenlunde god integrasjon av Google Gemini, men viften av AI-muligheter er likevel begrenset, og vi har sett bedre fra andre produsenter.

Ikke desto mindre er Honor Magic7 Pro et sterkt alternativ til modeller fra mer kjente produsenter som OnePlus og Samsung.

Karakter
Honor Magic7 Pro
High End
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud!

Tilbud - 1 måned for kun 79,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned!

LB+ total 12 måneder

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

LB+ Total 6 måneder

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 79 ,- / første måned
154,- / mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Oneplus slår til med toppmobil

Apple iPad mini 7 har masser av krefter, men mangler innovasjon

Årets basis-iPhone haler innpå Pro-serien

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Lyd & Bilde