Thomson er et annet tradisjonsrikt merkenavn som nå produseres av TCL. Den kinesiske produsenten er en av verdens største TV-produsenter, og fast bestemt på å bli store i Europa. For å oppnå det, har de blant annet ansatt Bang & Olufsens tidligere sjefsdesigner som kreativ direktør – noe vi fikk se mange spennende eksempler på under årets IFA-messe. Thomson 55UZ8766 har en fin design, med meget tynn ramme og forkrommet bordfot. Med tilkoblingene sidevendt på venstre side er den dessuten enkel å veggmontere.
Brukervennlighet og finesser
Thomson og TCL har ikke lagt like mye ressurser ned i det grafiske brukergrensesnittet, som virker nokså generisk. Vi er også usikre på om fjernkontrollen har hatt noen ”B&O” aner over seg, for den er ganske stor og plastaktig. Til gjengjeld har den store og lettleste knapper. Smartfinessene er nokså begrensede, men Netflix i HD-versjon er på plass. Dog legger vi merke til at TV-en er litt treg til å laste menyene. Flere av knappene virket heller ikke når vi befant oss inne i smartmenyen, men det er mulig dette skyldes noen tidlige firmwareproblemer. Tilkoblingene inkluderer DVB-C/T2 og S2 med CI+ kopibeskyttelse, og tre HDMI-innganger som alle støtter HDMI 2.0.
Bildekvalitet
Thomson-skjermen er designet på en måte som fremhever bildet: Den syltynne rammen gir inntrykk av et bilde som nesten ”svever”. Thomson/TCL er en veletablert produsent av bildepaneler, og 55UZ8766 ser ut til å ha et bra sådan, med jevn lysfordeling og fravær av sjenerende flekker. Derimot ser den ikke ut til å ha like avansert bildebehandling som det LG og Panasonic kan skilte med. Foret med 4K-signaler fra vår media-PC leverer den riktignok et meget skarpt og støyfritt bilde, men fargegjengivelsen er ikke like nyansert som det LG og Panasonic presterer. Oppskaleringen fra HD/SD er heller ikke på høyde med de beste. Bildet har en tendens til å bryte opp litt når det er mye bevegelser i bildet, og har ikke like effektiv interpolering.
Lydkvalitet
Thomson-skjermen har en helt ok lydgjengivelse, men fraværet av bass gjør at den får ganske slank talegjengivelse. Vi savner litt mer autoritet i dialogene, spesielt sammenlignet med Grundig Vision 9, som har betydelig klarere lyd.
Konklusjon
Skarpt 4K-bilde til tross, Thomson-TV-en har ikke helt det som skal til for å nå opp til de beste i denne (tross alt) meget tøffe forsamlingen. Den leverer et skarpt og støyfritt bilde med 4K signal inn, men er ikke like tilgivende overfor HD og SD. Fargene er ikke like flotte og nyanserte som testens vinnere. Thomson kan likevel bli en tøff utfordrer på sikt, dersom de fintrimmer bildebehandlingen og brukervennligheten litt: Denne modellen finnes nemlig også i 65” og 85”(!) versjon, til konkurransedyktige priser.
Også i denne testen:
Samsung UE55HU6905
4K på billigsalg
En av markedets billigste 4K-TV-er kommer fra en kjent fabrikant: Samsungs 55HU6905 er en fin inngangsbillett til 4K-moroa, men ikke nødvendigvis den beste…
Philips 58PUS6809/12
Større bilde for pengene
Philips' rimeligste 4K modell byr på 3 tommer større skjerm enn konkurrentene, likevel er prisen forbløffende lav.
Panasonic Viera TX-55AX630E
Knivskarp allrounder
Panasonic har et godt rykte for velbalansert bildekvalitet på sine TV-er, og nykommeren 55AX630 skuffer ikke.
LG 55UB850V
Suveren bildekvalitet
Koreanske LG hviler ikke på laurbærene, og tilbyr svært mye for pengene med sin rimelige 4K-modell.
Grundig Vision 9 55 VLX 9470 BP
Skarp utfordrer
Grundig er et merke som klinger velkjent i manges ører, og nå er de tilbake med en ny, rimelig 55-tommer som skal utfordre de mer etablerte 4K-produsentene.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser