Den aller første vasken vi kjørte i denne maskinen, avslørte at det ikke var en hvilken som helst vaskemaskin vi hadde fått levert. Familiens yngstemann hadde vært snørrete en stund, og glemte ofte pakker med papirlommetørkler i bukselommene. Til nå hadde vi irritert fisket de våte pakkene ut av lommene etter vask, og kastet dem i søppelbøtten.
Men da vi åpnet lokket til vaskemaskinen fra Miele etter den aller første vasken, så det ut som om det hadde snødd der inne. Bitte små stykker av papir var spredt over alt. Vi snakker om tusenvis av biter. Og et par dager senere skjedde akkurat det samme igjen. Den eneste måten å få tøyet lofritt på var med en lorulle.
Miele må rett og slett ha skapt en vaskesyklus som kommer langt dypere enn andre vaskemaskiner, siden papirlommetørklene blir delt og spredt i atomer. Etter to lo-infiserte vasker begynte vi naturligvis å sjekke lommene grundig før tøyet kom inn i maskinen (og ja, det burde vi ha gjort fra starten). Men når den kan molestere papirlommetørkler som ligger i lommen på et par jeans, så tenk da over hva den gjør med smuss og flekker.
Ikke bare en vaskemaskin
På fronten av maskinen er det plassert en QR-kode som vi skannet for å laste ned Mieles app, for den kan nemlig brukes til å gjøre vaskemaskinen virkelig smart.
Det er den samme appen Miele bruker til alle sine hvitevarer, så har du for eksempel et kjøleskap eller en ovn fra samme produsent, kan du nøye deg med den ene appen. Og det er i tillegg en app som fører statistikk over hvor mye strøm, og i dette tilfellet vann, de forskjellige apparatene har brukt. Innrøm bare at du også elsker den slags.
Vi har etter hvert koblet en del hvitevarer til diverse apper, og vi må si at Mieles er en av de som kommer lettest gjennom koblingsprosessen. Maskinen blir funnet med det samme via Bluetooth (det skjer ikke alltid med hvitevarer), og vi må veksle mellom å trykke på maskinens meny og installasjonsveiledningen på telefonen. Det er pedagogisk forklart med sjekkbokser og bilder underveis, og noe de fleste bør kunne klare.
Når maskinen er tilkoblet kan vi via appen velge programmer på maskinen, og da åpenbarer det seg en veritabel buffet av vaskemuligheter, inkludert den patenterte SteamCare, som fjerner uønsket lukt og glatter tøyet uten å egentlig vaske det.
Vi kommer også over den smarte “finn den rette vasken”-testen, som vi selvfølgelig gjennomfører.
Test vasken din
Testen fungerer slik at vi først klikker på de typene av tøy vi vil vaske. Jeans, skjorter, bukser og undertøy, velger vi. Vi kunne også ha valgt boligtekstiler eller til og med sko, tøydyr eller klosser. Vi ber så mobilen å fortelle om tøyet er hvitt/lyst, kulørt eller sort/mørkt, deretter hvor sarte tekstilene er (robust eller normal), hvor skittent, og til slutt får vi Mieles anbefaling om temperatur, sentrifugering og hvilket vaskemiddel vi skal bruke.
Da er det rett og slett ingen unnskyldning for at selv familiens mest tungnemme medlem ikke også kan ta en sjanse med tøyvasken.
Spesielt vaskemiddel
På ett enkelt punkt har vi imidlertid en kommentar, og det gjelder vaskemidlet. For Miele har utviklet en hel serie spesielle vaskemidler, som i tillegg selges i spesielle emballasjer, og skal plasseres i spesielle rom nederst i maskinen. Herfra doseres det automatisk, noe som naturligvis betyr at du ikke bruker mer vaskemiddel enn nødvendig.
Men selvfølgelig er disse spesielle vaskemidlene ikke billige.
Det er riktig nok en vaskeskuff, og vi testet den da også på en skånsom vask, men man er liksom ikke i tvil om at det naturligvis er Mieles dyre merkevarevaskemiddel som passer best i maskinen og på tøyet. Det føles litt som om produsenten presser sitronen, men på den andre siden kan vi konstatere at alt tøyet vi vasker i maskinen, blir rent og lukter godt. Så vi ville nok også kjøpe de dyre dråpene i spesielle beholdere hvis dette var vår egen vaskemaskin.
Klok app
Tilbake til vår appstyrte vask: Når vi setter vasken i gang og forlater vaskekjelleren, går det under to minutter før det kommer et pip fra telefonen. Mieles app har sendt en melding.
Den vil bare informere oss om at det er plass til mer tøy i maskinen, slik at vi kan stoppe vasken og fylle i mer. Det er en spesiell funksjon som Miele har utviklet, som de kaller AddLoad.
Når vi ikke reagerer, for vi har jo faktisk lagt i alt det skitne tøyet, setter den i stedet vasketiden ned med nesten en time. Det anslåtte vann- og energiforbruket faller også. Hvis ikke det er smart, så vet vi ikke hva som er det!
Konklusjon
Man har tenkt over detaljene med denne vaskemaskinen, og appen er ualminnelig velutviklet og funksjonell. Maskinen vasker fantastisk og skuffer ikke.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser