Huawei FreeBuds 6i er vel den mest skamløse AirPods Pro-etterligningen så langt. Det meste er likt her.
Øreproppene er godt utstyrt, med aktiv støydemping og gode lydkodeker. De fungerer sammen med appen AI Life, som finnes til både iOS og Android. Men der du finner den på vanlig vis i iOS App Store, er Huawei bannlyst fra Google Play Store. Android-brukere må i stedet google AppGallery, laste ned og installere dette, og derfra laste ned AI Life.
Støydempingen er effektiv i bassområdet, minst like god som hos EarFun og kanskje enda litt bedre. Den har også mindre egenstøy når den er aktivert. Omgivelseslyd, som Huawei kaller Bevissthet eller Awareness, kommer i to varianter: enten full åpenhet som gir litt spiss diskant på alle lyder, eller Stemmemodus som fokuserer på taleområdet og gir en mer naturlig lyd.
Lyden av Huawei FreeBuds 6i
Lydkvaliteten er imponerende allerede ut av esken. Basstromma er litt mykere enn hos EarFun, men lyden er generelt veldig balansert og naturlig, med god energi og dynamikk. Mellomtonen er kanskje en anelse pågående og hard, men du verden så mye bedre dette er enn de billigste modellene i denne testen.
Det finnes seks EQ-forhåndsinnstillinger (inkludert Standard), men ingen mulighet for egen justering. Det trengs egentlig ikke heller, for standardinnstillingen låter så bra at det er lite å klage på.
Lady Gaga låter både underholdende og naturlig, og ved siden av EarFun er dette de beste når det kommer til ren lydkvalitet. EarFun stikker riktignok av med seieren på tekniske spesifikasjoner, siden de har både LDAC, aptX og AuraCast, som Huawei mangler.
Når det gjelder stabilitet, opplevde jeg ingen problemer med Huawei verken på Samsung-telefon eller iPhone. Talekvaliteten er dessverre ikke spesielt imponerende. Brukerens stemme låter innestengt og ullent. Dette er ikke en ukjent svakhet med ørepropper på grunn av mikrofonplasseringen, spesielt ikke i denne prisklassen.
Konklusjon
Huawei FreeBuds 6i er et meget bra par ørepropper, som leverer topp lydkvalitet rett ut av esken. Støydempingen er blant testens beste, og designen er elegant – om enn i overkant inspirert av Apple. Manglende støtte for aptX og LDAC gjør at de taper poeng mot EarFun på papiret, og de har heller ikke Auracast. Likevel er dette blant de beste kjøpene i prisklassen, hvis lydkvalitet og støydemping er viktigst.
Også i denne testen:
LifeBee BX29
Et lite steg opp fra bånn
Disse markedsføres som treningspropper med en vanvittig batteritid til under 400 kroner. Men de tåler verken svette eller regn, og låter for dårlig.
Ankriyul i17
Ny rekord i dårlig lyd
Med en prislapp på 250 kroner er dette testens billigste ørepropper. Dessverre får du akkurat det du betaler for – og det er ikke mye.
Belkin Soundform Bolt
Trygt kjøp fra kjent navn
Belkin viser at det er håp å få under 500 kroner, selv uten fancy funksjoner.
Technaxx MusicMan Pro BT-X72
Fullspekket og billig
Smart berøringsskjerm og mange funksjoner gjør disse interessante på papiret. Men holder lyden mål til under 700 kroner?
Creative Zen Air SXFI
Flott lyd – hvis du gjør dette
Med litt EQ-justering i appen leverer øreproppene fra Creative forbløffende god lyd til prisen.
EarFun Air Pro 4
Teknisk knockout
Disse ukjente proppene er proppfulle av avanserte funksjoner. Men det beste er at de låter knallbra!
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser