Der hvor forgjenger Air Pro 3 hadde det meste, har EarFun Air Pro 4 absolutt alt på papiret: aptX Adaptive, LDAC, AAC og til og med den nye LE Audio-standarden med Auracast. Sistnevnte lar deg kringkaste lyd fra mobilen til et ubegrenset antall hodetelefoner samtidig.
Legg til at Air Pro 4 i motsetning til sin forgjenger har fått adaptiv støydemping og omgivelseslyd (også kjent som transparency / ambient aware), og det er vanskelig å savne noe her.
Lyden av EarFun Air Pro 4
Men best av alt er lydkvaliteten. Det låter rett og slett fabelaktig bra, rett ut av esken. Musikken strømmer deilig og naturlig ut av øreproppene. Også mikser jeg selv har gjort avslører at dette låter veldig nært lyden som er tiltenkt under opptak. Kanskje er bassen en anelse slank, men den er veldig god, og mellomtonen og diskanten låter nydelig balansert. EarFun har også bedre dynamikk enn sine konkurrenter.
I appen finner du et utall ulike EQ-innstillinger, og du kan også stille din egen parametriske EQ. Personlig savner jeg bare ørlite bass, slik at Bass Boost 1 fungerer fantastisk til alt av musikk. Ønsker du litt mer underholdende lyd kan du vurdere Bass Boost 2, men nivå 3 blir litt mye av det gode. Den gode nyheten er at det ikke ødelegger for det som skjer i frekvensområdet over, så det låter uansett aldri direkte feil.
Patricia Barber sin stemme låter best i klassen. Kontrabassen er nydelig definert, det samme er elgitaren. På låten Regular Pleasures dundrer trommene så ørene flagrer – her bør Bass Boost kanskje deaktiveres for ikke å bli for mye.
Støydempingen er effektiv i bassen, og demper støy fra buss og fly uten å ødelegge for musikkopplevelsen.
Jeg fikk testet Auracast ved å kringkaste fra det spesielle ladeetuiet til et par JBL Tour Pro 3. Det fungerte brillefint! Bare vær klar over at Google hurtigparing ikke fungerer med LE Audio aktivert, som igjen er nødvendig for at Auracast fungerer. Kjør først hurtigparing til din mobil, deretter kan du aktivere LE Audio.
Talekvaliteten er dessverre en aldri så liten skuffelse. Stemmen blir tynn og «digital», og mottakeren i andre enden klager over lavt lydnivå. Men det funker, og man kan ikke forvente perfeksjon i denne prisklassen. De seks stjernene står derfor fjellstøtt.
Konklusjon
EarFun Air Pro 4 er et usedvanlig godt kjøp til prisen. Lydkvaliteten er overlegen i denne prisklassen, støydempingen er effektiv, og du får med alle tenkelige kodeker. Den svake talekvaliteten hindrer likevel ikke toppkarakter, for et av de aller beste kjøpene du kan gjøre under tusenlappen.
Også i denne testen:
LifeBee BX29
Et lite steg opp fra bånn
Disse markedsføres som treningspropper med en vanvittig batteritid til under 400 kroner. Men de tåler verken svette eller regn, og låter for dårlig.
Ankriyul i17
Ny rekord i dårlig lyd
Med en prislapp på 250 kroner er dette testens billigste ørepropper. Dessverre får du akkurat det du betaler for – og det er ikke mye.
Belkin Soundform Bolt
Trygt kjøp fra kjent navn
Belkin viser at det er håp å få under 500 kroner, selv uten fancy funksjoner.
Technaxx MusicMan Pro BT-X72
Fullspekket og billig
Smart berøringsskjerm og mange funksjoner gjør disse interessante på papiret. Men holder lyden mål til under 700 kroner?
Creative Zen Air SXFI
Flott lyd – hvis du gjør dette
Med litt EQ-justering i appen leverer øreproppene fra Creative forbløffende god lyd til prisen.
Huawei FreeBuds 6i
Premium til budsjett-pris
Huaweis mellomklassemodell leverer premiumlyd til budsjettpris. Komplisert app-installasjon på Android er eneste store minus.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser