Akkurat som navnet antyder, er Shokz OpenSwim Pro en hodetelefon som først og fremst retter seg mot deg som holder på med vannaktiviteter. På papiret burde det bety at den fungerer minst like bra til andre treningsformer. Eller?
Hvordan fungerer det?
Sin vane tro jobber Shokz med open-ear-teknikk, og i dette tilfellet benytter man seg av bone conduction, eller benledningsteknikk på norsk, for å få brukeren til å høre lyden.
Med benledningsteknikk bruker man hodets naturlige resonans for å skape lyd i stedet for å lede lyden inn i øret.
Det betyr at du kan lytte på musikk, pod, lydbok eller snakke i mobilen og samtidig ha hørselsgangen fri til å høre det som skjer i omgivelsene. Dette er dessuten en bra teknikk for de som lider av tinnitus.
Har du behov for å stenge omverden ute og få det helt stille, bør nok ikke akkurat denne teknikken være ditt førstevalg.
Bruk
Shokz OpenSwim Pro har et bånd jeg legger rundt nakken, en myk bøyle som plasseres over/rundt øret, og en ”klump” som naturlig legger seg litt foran øret ved kinnbenet. Hodetelefonen er myk, behagelig og sitter veldig bra på plass under treningsøkten.
Da hodetelefonene er tiltenkt vannaktiviteter klarer den naturligvis en skikkelig svett treningsøkt på land så vel som trening i basseng eller sjø.
Å ta med mobilen i vannet er ingen strålende idé, og det har Shokz OpenSwim Pro løst med et 32 GB minne som du kan fylle med MP3-låter.
På selve hodetelefonen kan du skifte mellom Bluetooth- og MP3-modus, skifte eq-modus mellom “swimming modus” og “standard modus” samt styre musikken og ta imot telefonsamtaler.
Lyden
For å være ærlig er ikke lydbildet Shokz’ beste kort, og dessverre kan jeg ikke personifisere lydinnstillingene mine. Men på den andre siden tenker jeg at hodetelefonene først er tenkt som et treningsredskap i forbindelse med vanntrening, og der lever de opp til forventningene.
Hvordan fungerer de i virkeligheten?
Det er bare å erkjenne – jeg er verken et vanndyr eller en elitesvømmer. Så for å virkelig sette Shokz OpenSwim Pro på prøve ropte jeg på svigerinnen min. Her snakker vi ”hard core” med erfaring fra Ironman, swimrun og andre lignende øvelser. Hun testet hodetelefonene ved å kjøre 60 minutters swimrun samt 35 minutters åpent vann-svømming, og hennes oppfatning var omtrent slik: veldig behagelige hodetelefoner som sitter stødig og stabilt både under svømming og løping.
Man kjenner ikke at man har dem på så lenge man ikke bruker badehette. Da badehetten må sitte utenpå hodetelefonen, skaper det et ubehagelig trykk mot kinnbenet. Hun forteller videre at ved åpent vann-svømming kreves det at man løfter hodet fremover for å navigere , og den manøveren gjør at man kommer borti båndet i nakken, som er litt forstyrrende.
Svigerinnen min var veldig imponert over at musikken hørtes så tydelig i vannet, uten at hun måtte skru opp volumet.
Nå var dessverre svømmehallen stengt grunnet renovering, så ingen av oss har hatt mulighet for å prøve hodetelefonen i basseng, men jeg tror nok at det gir den samme opplevelsen.
Konklusjon
På den ene siden er Shokz OpenSwim Pro et utmerket treningsselskap for deg som liker ulike vannaktiviteter, takket være sin IP68-klassifisering. Lyden høres riktig bra ut selv i vannet, og passformen er behagelig. På den andre siden har man dessverre spart inn på de personlige eq-innstillingene som gjør at jeg kan anbefale noen av de andre Shokz-hodetelefonene om det er open-ear-teknikken du er ute etter, og ikke nødvendigvis trenger å ha dem med på svømmeturen.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser