TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: WiZ Outdoor Camera

Fra lamper til kameraer

WiZ Outdoor Camera koster halvparten av merkevarene. Men selv om det er spart noen steder, er de viktige funksjonene med.

Av / 05.11.24 - 09:00
WiZ Outdoor Camera

Home mener

  • Rimelig pris. Bildekvaliteten er helt grei.
  • Ikke back-up batteri – forbindelsen er borte i det øyeblikket strømmen forsvinner. Cloud-lagring krever abonnement, som imidlertid er ganske billig. Bare IP54 værbeskyttelse.

Når man har utstyrt det smarte hjemmet med all den nyeste teknologien, er den neste oppgaven å sikre seg å kunne beholde dyre gadgets.

WiZ Outdoor Camera er et overvåkningskamera til utendørs bruk, men det kan naturligvis også brukes innendørs. Disse finnes det mange av, og vi har testet noen fra for eksempel søsterselskapet Philips Hue og kameraspesialisten Arlo.

WiZ Outdoor Camera 1
Kameraet har innebygd monteringsbeslag. (Foto: WiZ)

WiZ er en del av samme konsern som Philips Hue, nemlig Signify, men de to selskapenes produkter er helt separate økosystemer. WiZ-produktene er generelt billigere, men ikke så teknisk avanserte som de fra Philips Hue.

Det er et konkurransefullt marked WiZ her våger seg inn på. Når det likevel kan være grunn til å se på et alternativ fra en nybegynner på kameraområdet, er det beste argumentet integrasjon. Har du allerede smart-lys fra WiZ overalt i huset, kan WiZ Outdoor Camera styres med samme app som lyskildene dine. Det er også tilsvarende lett å få dem til å jobbe sammen.

Les også Hold øye med boligen fra mobilen Et overvåkningskamera kan advare deg på mobilen hvis det er tegn til innbrudd når du er langt vekke hjemmefra. Her tester vi fem modeller som kan monteres utendørs.

WiZ-appen er imidlertid ikke den eneste måten å få glede av WiZ Outdoor Camera på. Der Philips Hue Secure sikkerhetskamera utelukkende kan styres fra Philips Hue-appen, fungerer WiZ-kameraet i smart-hjem styrt av Google Home, eller for den saks skyld også Amazon Alexa.

Annonse

Krever montering

Hvor alle andre sikkerhetskameraer jeg har hatt til test, har vært utstyrt med et stativ eller vært flate i bunnen slik at de kunne plasseres på en hylle, er det ingen vei utenom med WiZ Outdoor Camera. Det må skrues fast på veggen for å kunne peke i den riktige retningen.

WiZ Outdoor Camera ligner det det er: et overvåkningskamera. Kamerahuset er en oval, litt klossete plastenhet som er litt intimiderende i sin stirrende stygghet. Det er ikke noe EU-direktiv som krever at et sikkerhetskamera skal være elegant. Men man får virkelig lyst til å gjemme det bort i et mørkt hjørne. Noe som på den annen side kan være en god måte å sikre seg ubemerkede opptak.

WiZ Outdoor Camera 2
WiZ Outdoor Camera er en oval plastboks uten noen form for dekorasjon. Men et overvåkningskamera trenger ikke å være iøynefallende. (Foto: WiZ)

Kamerabeslaget er fast montert på kamerahuset, og kameraet kan roteres og vippes i alle retninger.

WiZ Outdoor Camera har ikke innebygd batteri, men må ha strøm via den medfølgende adapteren. Strømkabelen er ca. seks meter lang. Merk at mens selve kamerahuset er bygetett (IP54), må adapteren plasseres helt i le for regn.

Lett oppsett

Oppsettet på det trådløse nettverket via WiZ-appen ga ingen større problemer. Det forløp automatisk og noenlunde brukervennlig, men krevde imidlertid et par forsøk før kameraet var koblet på det trådløse nettverket.

Med kameraet koblet til dukker en ny gruppe av enheter opp i appen (Cameras). Her kan man rom for rom se en livevideo-feed fra de WiZ-kameraene man måtte ha installert. Men ikke annet.

Vil du ha adgang til videoopptak, krever det en investering. Og har du planer om å gjøre annet enn å se en live-feed mens eiendelene dine bæres bort, er videoopptak vel selve grunnen til å anskaffe et sikkerhetskamera. I tillegg kreves det enten et betalt abonnement eller at man monterer et microSD-kort i kameraet.

Opptak koster

Abonnementet koster €4 per måned. Det eneste man som gratisbruker har adgang til, er å få en beskjed på mobilen hvis det registreres lyd eller bevegelser. Mer avanserte (dyrere) kameraer kan skille mellom forskjellige typer bevegelse fra henholdsvis mennesker, dyr og kjøretøy. Men her skilles det bare mellom bevegelse generelt og bevegelser i form av mennesker.

Kameraet dekker en vinkel på 120 grader foran linsen. Det er ganske normalt. Oppløsningen på 1080 piksler i høyden (Full HD) er også ganske utmerket. Kameraet kan fungere i totalt mørke, men da bare i sort/hvitt. WiZ oppgir funksjonsavstanden i mørke til 10 meter.

WiZ Outdoor Camera 3
For å lagre opptakene må man enten kjøpe abonnent eller bruke et microSD-kort. (Foto: WiZ)

Bildekvaliteten er grei, uten å være fremragende. I halvdårlig belysning er det litt støy på bildene. Men det er tilstrekkelig til å sikre et tydelig bevismateriale.

Konklusjon

WiZ Outdoor Camera er laget i sort plast og vinner ingen Red Dot designpriser. Men hvorfor skulle det være godt for? Det er en funksjonell sort plastboks som utfører oppgaven. Bildekvaliteten er også grei til denne prisen. Det ville imidlertid vært fint med enklere montering og bedre værtetthet. Man er i praksis nødt til å kjøpe abonnement, men det er ikke annerledes enn hos andre produsenter.

Med ekstern strømforsyning går kameraet aldri tomt. Men det ville være fint med i hvert fall en innebygd batteribackup. Hvis behovet er et billig kamera, er Arlo Essential 2K Outdoor også verdt å se på. Her får man batteridrift til samme pris.

WiZ Outdoor Camera 4
(Foto: WiZ)

Karakter
WiZ Outdoor Camera
Premium

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

Årets beste tilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned (Mest å spare)

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

4,- / for 4 uker
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Plass til alt

Robotstøvsuger med kunstig idioti

Nå rykker KI også inn i vaskerommet

Passer godt i et Yale smarthjem

Terrassedøra di fortjener denne

Smidig støvsuger går helt til kanten

Juletrelenke til hele året

Skarp og praktisk videoringeklokke

Smidig rengjøring

Disko i kjøleskapet

Mytedreper på vaskerommet

Når små hindringer blir for store