TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

ATH-ADX3000: Disse har vi forventninger til

De fjærlette ATH-ADX3000 markerer 50 år for Audio-Technica. De er direkte inspirert av flaggskipet ADX5000, men koster bare halvparten.

Av / 31.10.24 - 15:00
ATH-ADX3000: Disse har vi forventninger til

Audio-Technica har de siste par årene sluppet flere heftige lukkede hodetelefoner. Men det er en god stund siden de har gjort noe nytt ut av den åpne typen. Vi skal faktisk seks år tilbake, da flaggskipet ATH-ADX5000 ble lansert. Nå kommer endelig de nestkommanderende ATH-ADX3000.

ATH-ADX3000: Disse har vi forventninger til 1
Foto: Audio-Technica

– Våre ingeniører har jobbet hardt for å gjengi frekvenser som ikke er enkle å få til med en naturlig luftstrøm. Vår ekspertise innen driverteknologi har påvirket vår tilnærming til åpne hodetelefoner, noe som gjør at vi kan sikre at membranen beveger seg med renest mulig bevegelse, sier Hiromichi Ozawa, sjefsutvikling hos Audio-Technica, på deres egen hjemmeside.

Med de åpne hodetelefonene ATH-ADX3000 ønsker Audio-Technica å bringe teknologien fra flaggskipet ADX5000 til et bredere publikum. Med en pris på bare halvparten av storebroren går de rett i strupen på etablerte aktører som Sennheiser og Focal i det øvre mellomsjiktet.

Les også Testerens favoritt - kanskje noensinne Audio-Technicas toppmodell er en av verdens beste hodetelefoner, og er mye lettere enn sine konkurrenter.

Hodetelefonene bruker samme type 58 mm driverenheter som storebroren. Her er membran, talespole, baffel og magnet konstruert som én enhet, noe som ifølge produsenten gir bedre luftstrøm og mer naturlig lydgjengivelse over hele frekvensområdet.

Audio-Technica ATH-ADX3000_lifestyle_banner_desktop_01
Membran, talespole, baffel og magnet er konstruert som én enhet. Ill: Audio-Technica

Dynamiske drivere

Der hvor stadig flere konkurrenter, som HiFiMAN, Dan Clark Audio og Audeze, satser på planmagnetisk teknologi, holder Audio-Technica fast ved den dynamiske driverteknologien. Med sine 58 mm wolfram-belagte membraner vil japanerne vise at det fortsatt er mulig å oppnå referansekvalitet med konvensjonell dynamisk teknologi – bare utførelsen er presis nok.

Annonse
Les også Lykke til med å få kjøpt disse Audio-Technia ATH-AWKG er et par nye lukkede hodetelefoner i high-end-klassen. Men du skal slite med å skaffe deg et par.

Håndlaget

Som flaggskipet er også ADX3000 håndmontert på Audio-Technicas fabrikk i Machida, Tokyo. Her blir hver eneste komponent bygget internt og grundig testet før de forlater fabrikken.

– Dette er vår hyllest til grunnleggeren Hideo Matsushitas visjon om «høykvalitetslyd for alle». Vi har derfor redesignet vår ADX-modell for å gjøre den naturlige, åpne lyden mer tilgjengelig, sier Ozawa.

ATH-ADX3000: Disse har vi forventninger til 2
Foto: Audio-Technica

Fjærlette

Utstrakt  bruk av magnesium gir en vekt på bare 257 gram, som gjør ADX3000 enda lettere enn storebror ADX5000. Modellen som ble lovpriset nettopp på grunn av sin lave vekt. ADX3000 er med andre ord blant markedets letteste high-end-hodetelefoner. Magnesiumkonstruksjonen og de fløyelsmyke velurputene skal sikre høy komfort, selv under lange lytteøkter.

Audio-Technica ath-adx3000_13
Stilig metallkoffert. Foto: Audio-Technica

Fakta og tilbehør

I likhet med storebroren leveres ADX3000 med en metallkoffert og dessuten avtakbar 3-meters kabel med 6,3 mm jackplugg i gullbelagt utførelse. Det er også mulig å kjøpe en balansert kabel med XLR-kontakt som ekstrautstyr.

Hodetelefonene har en impedans på 50 ohm og en følsomhet på 98 dB/mW, som betyr at de er lettere å drive enn storebror, på hele 420 ohm. Frekvensområdet oppgis å strekke seg fra 5 til 45.000 Hz.

Audio-Technica ath-adx3000_05-enhanced
Foto: Audio-Technica

Audio-Technica ATH-ADX3000: Pris og tilgjengelighet

Audio-Technica ATH-ADX3000 er tilgjengelig nå, til 12 449 kroner. Vi har allerede et testeksemplar på vei, og gleder oss til å sammenligne dem med både forgjengeren og konkurrentene i samme prisklasse.

Mer info: audio-technica.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nytt flaggskip fra Grado: Signature HP100 SE

Fjærlette high-end hodetelefoner fra Audio-Technica

Planmagnetiske ørepropper til røverpris fra FiiO

Black Friday 2024: Får vi ærlige tilbud i "Black November"?

Shanling: Ambisiøse kinesiske hodetelefoner

Focal Lensys Pro: Presisjonsverktøy for lydkunstnere

Klipses fast på øret

Trygge JBL-hodetelefoner for barn

Sonys flaggskip-hodetelefoner i ny utgave

Her er Audezes villeste elektrostater

Sony utvider LinkBuds-serien: Ørepropper for en travel hverdag

Denne gir bedre Bluetooth-lyd fra din iPhone