TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Honor Magic V3

Honor definerer en ny brettbar standard med magisk mobil

Honor Magic V3 er den beste brettbare mobilen du kan kjøpe akkurat nå.

Av / 31.10.24 - 09:00
Honor Magic V3

Home mener

  • Trolig den slankeste brettbare mobilen i verden, som bare er 9,2 mm tykk når den er foldet sammen. Bred frontskjerm i 20:9-format, så mobilen også kan brukes som vanlig mobil. Beste kamera til dags dato i en brettbar mobil. MagicOS gjør god bruk av den brettbare skjermen.
  • Skuffende batteritid. Fingeravtrykkleseren fungerer bare når den vil.

Brandet ‘Honor’ ble lansert av Huawei for over 10 år siden, fordi Huawei ønsket å kunne konkurrere mot selskaper som OnePlus, som på daværende tidspunkt var helt nye på mobilmarkedet og hadde stort hell med å selge mobiler online til lavere priser enn de tradisjonelle mobilprodusentene – inkludert Huawei – kunne matche. Huaweis idé med Honor var altså at mobilene bare skulle selges online, og at all markedsføring foregikk online og viralt via sosiale medier.

I 2019 solgte Huawei nesten 70 millioner Honor-mobiler på verdensbasis. Da den amerikanske boikotten traff Huawei som en bredside samme år, ble Honor skilt ut i et selvstendig selskap og solgt til et konsortium av kinesiske virksomheter, som fikk det enkle navnet Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd., og fra november 2020 har Honor vært et uavhengig selskap med en stor internasjonal tilstedeværelse. Også i Europa hvor Honor blant annet har en sterk markedsposisjon i land som Finland og Tyskland.

Honor Magic V3
Det mest bemerkelsesverdige ved Honor Magic V3 er hvor slank den er i sammenfoldet tilstand. Bare 9,2 mm i tykkelsen måler den brettbare mobilen når man bruker frontskjermen, og det er bare én millimeter mer enn iPhone 16 Pro Max. (Foto: Peter Gotschalk)

Og nå er Honor på vei tilbake på det skandinaviske markedet. I Danmark og Sverige selges mobilene deres for tiden av mindre parallellimportører, mens Honor er i full gang med å åpne et offisielt kontor i Norge.

Vi har allerede testet adskillige Honor-mobiler – Honor Magic6 Pro og Magic6 Lite samt Honor 200 Pro – og nå er turen kommet til produsentens første brettbare mobil som er til salgs her i Skandinavia, nemlig Honor Magic V3.

Honor Magic V3 ble lansert i Kina i juli måned, få dager etter den brettbare Samsung Galaxy Z Fold 6, men europeiske Honor-fans måtte vente til IFA-messen i Berlin, som ble avholdt i begynnelsen av september, før de kunne se sjiraffen.

Annonse

Vi har brukt Magic V3 i flere uker – blant annet har den vært med på en tur til Shanghai i hjemlandet Kina – og vårt inntrykk av den brettbare mobilen er overveiende positivt. Førnevnte Samsung Galaxy Z Fold 6 samt Google Pixel 9 Pro Fold, som også nettopp er blitt lansert i de nordiske landene, får problemer med å konkurrere mot Honors brettbare magi.

Honor Magic V3
Hjørnene er avrundede, og rammen rundt skjermen er heller ikke spesielt kantede, så mobilen er behagelig å ha i hendene. (Foto: Peter Gotschalk)

Utseende og konstruksjon

Det mest bemerkelsesverdige ved Honor Magic V3 er hvor slank den er i sammenbrettet tilstand. Bare 9,2 mm i tykkelsen måler den brettbare mobilen når man bruker frontskjermen, og det er altså bare én millimeter mer enn iPhone 16 Pro Max, og bare 0,7 millimeter mer enn Google Pixel 9 Pro XL. Og ingen av de to mobilene var brettbare sist vi sjekket.

Det er ikke plass til så mye som et ark rispapir mellom de to skjermene når mobilen er brettet sammen, og både bakside og frontskjerm er beskyttet av forsterket glass, som Honor selv har utviklet og kaller ‘NanoCrystal Shield’. NanoCrystal Shield skal tåle å bli mistet fra to meters høyde uten å gå i stykker – til sammenligning skal Gorilla Glass Victus 2 kunne holde til fall på opptil en meter – men da Honor gjerne vil ha sitt testeksemplar av mobilen tilbake, har det ikke vært mulig for oss å etterprøve det i praksis. Honor Magic V3 er også IPX8-sertifisert. Den er med andre ord vanntett, mens det brettbare formatet betyr at den ikke er beskyttet mot støv og lignende.

Honor Magic V3
Honor Magic V3 er takket være frontskjerm i 20:9-format – noe som er et helt vanlig skjermformat for mobiler – opplagt til å bruke som en helt vanlig mobil det meste av tiden. (Foto: Peter Gotschalk)

Honors brettbare mobil fås i tre farger: sort, grønn og rødbrun, alle med en matt overflate som ikke samler på fingeravtrykk. Hjørnene er avrundede, og rammen rundt skjermen er heller ikke spesielt kantet, så mobilen er behagelig å holde i hendene, uansett om Magic V3 er brettet sammen eller ikke.

Hengslet er blant annet fremstilt av titanium-elementer, og Honor lover at mobilen skal kunne brettes ut og sammen igjen hele 500 000 ganger. Det har vi ikke etterprøvd, men helt sikkert er det at hele foldemekanismen virker spesielt robust. Det merker man ikke minst når man bretter mobilen ut og sammen igjen. Det er så mye motstand i hengslene at den er vanskelig å åpne med én hånd.

Skjerm og lyd

Som alle andre brettbare mobiler har Honor Magic V3 to skjermer. En frontskjerm på 6,43″ (2376 x 1060 piksler) som brukes til å betjene mobilen når den er klappet sammen, og så den brettbare skjermen på 7,92″ (2344 x 2156 piksler), som gir mulighet for multitasking samt vesentlig mer omfattende interaksjon med blant annet gaming og video. Altså tett på en nettbrettopplevelse.

Honor Magic V3 imøtekommer på fortrinnlig vis en vesentlig utfordring med brettbare mobiler. Nemlig at det er vanskelig og tidkrevende hele tiden å skulle åpne den brettbare enheten og brette den sammen igjen. Det slipper man her, da Honor Magic V3 takket være sin frontskjerm i 20:9-format – noe som er et helt vanlig skjermformat for mobiler – er opplagt å bruke som en helt vanlig mobil det meste av tiden. Man kan altså nøye seg med å åpne den brettbare skjermen når det gir mening.

Honor Magic V3
På baksiden har Honor Magic V3 et tredobbelt kamera utstyrt med et 50 megapiksler vidvinkel hovedobjektiv (Sony IMX906, f/1.6), en 40 megapiksler 112° ultravidvinkel med optisk bildestabilisering, og endelig en 50 megapiksler periskop-telelinse med LiDAR og 3,5x optisk zoom. (Foto: Peter Gotschalk)

Begge skjermene er spesielt lyssterke (maksimal lysstyrke for frontskjermen er 5000 nit!) og byr på en dynamisk oppdateringshastighet fra 1 Hz til 120 Hz. Den brettbare skjermen har en ganske synlig fold, men det kjemper alle produsentene med, og folden er hverken mer eller mindre synlig enn på konkurrerende brettbare mobiler. Bildekvaliteten på begge skjermene er fremragende, og skjermbildet fremstår skarpt og fargerikt.

Den kinesiske brettbare mobilen byr dessuten på ganske saftig og høy lyd fra de innebygde små høyttalerne, uten at det går utover kvaliteten. Lekkert når man ser video eller spiller spill uten hodetelefoner.

Kamera

Det er ikke noe å diskutere. Honor Magic V3 byr på det beste kameraet i en brettbar mobil vi har opplevd til dags dato.

Konkret er det snakk om et tredobbelt kamera utstyrt med et 50 megapiksler vidvinkel-hovedobjektiv (Sony IMX906, f/1.6), en 40 megapiksler 112° ultravidvinkel med optisk bildestabilisering, og endelig en 50 megapiksler periskop-telelinse med LiDAR og 3,5x optisk zoom. I tillegg kommer to separate frontkameraer integrert i henholdsvis den brettbare og den ytre skjermen, begge på 20 megapiksler.

HonorMagicV3_galleri1 HonorMagicV3_galleri2 HonorMagicV3_galleri3 HonorMagicV3_galleri4 HonorMagicV3_galleri5
<
>
Honor Magic V3 tar fremragende bilder i stort sett alle situasjoner. Blant annet klarer kameraet å fastholde dybden i bilder av større scenerier. (Foto: Peter Gotschalk)

Honor Magic V3 har mange av de samme, til dels AI-drevne, kamerafunksjonene som Honor Magic6 Pro og Honor 200 Pro. Inkludert ‘AI Motion Sensing Capture’, som ved hjelp av bevegelsesregistrering automatisk tar bilder, for eksempel når en person hopper eller beveger seg så man får akkurat akkurat det bildet av sportsutøveren som dunker basketballen ned i kurven, man har bruk for.

I tillegg kommer en ny AI Eraser-funksjon som kan fjerne uønskede personer eller objekter fra bildene. Som vi kjenner det fra for eksempel Google Pixel-mobilene og de nyeste Samsung Galaxy-modellene.

Den kinesiske produsenten har dessuten inngått et samarbeid med et fransk fotostudio ved navn Harcourt, som er spesielt kjent for sine sort-hvite portrettbilder av kjente stjerner som Roger Federer og Dronning Rania av Jordan. Studio Harcourt har hjulpet Honor med å utvikle et sett portrettfiltre som hjelper brukeren med å etterligne den ikoniske Harcourt-stilen, hvor fotografen kommer veldig tett på den portretterte, som ofte nærmest omkranset av en glorie av lys.

HonorMagicV3_AIeraser1 HonorMagicV3_AIeraser2
<
>
Før og etter at AI Eraser-funksjonen har fjernet en av de små paraplyene (til venstre) fra bildet. Resultatet er imponerende. Man kan rett og slett ikke se på det redigerte bildet at paraplyen noensinne har vært der. (Foto: Peter Gotschalk)

Det er reelt snakk om filtre som bruker AI til å gi hvert bilde den ønskede Harcourt-looken, men hånd i hånd med den høyoppløste telelinsen og den gode optiske zoomen skaper Harcourt-innstillingene virkelig flotte portrettbilder, uten at man trenger å gjøre annet enn å velge filter og trykke på utløserknappen.

Det er generelt nærmest ikke noe å utsette på kameraet. Honor Magic V3 tar fremragende bilder i stort sett alle situasjoner, og spesielt portrettbilder med bokeh-effekt blir glimrende med stor dybde og kontrast, akkurat som kameraet også klarer å fastholde dybden i bilder av større scenerier.

Honor Magic V3 1
Spesielt portrettbilder med bokeh-effekt blir glimrende med stor dybde og kontrast. (Foto: Peter Gotschalk)

Det er forfriskende at Honor har valgt å prioritere kameraet så høyt i selskapets brettbare mobil. Det kan spesielt Samsung lære noe av.

Funksjoner og ytelse

Honors brukergrensesnitt, MagicOS, skiller seg en del fra den standardversjonen av Android som de fleste av oss kjenner. For eksempel finnes alle appene på mobilens startskjerm, hvor du på de fleste andre Android-mobiler i stedet må svepe oppover fra skjermens bunn for å åpne det fullstendige app-biblioteket.

Honor Magic V3
Vi er spesielt glade for funksjonen ‘Parallel Space’, som lar brukeren jobbe med apper og dokumenter i et separat og privat ‘område’, som enten kan fylle hele skjermen eller opptre i et parallelt vindu (derav navnet) ved siden av den normale hjemskjermen. (Foto: Peter Gotschalk)

Honors brukergrensesnitt er også preget av mange av selskapets egne apper – onde tunger vil påstå at det er så mange av dem at det minner om bloatware – akkurat som Honor også har sin egen app-butikk installert på mobilen som alternativ til Google Play.

MagicOS byr også på mange egne funksjoner som selvfølgelig alle sammen heter noe med ‘Magic’, for eksempel ‘Magic Text’ som lar brukeren markere og dra ut tekst fra bilder (ikke spesielt revolusjonerende), eller ‘Magic Portal’, som lar deg dra og slippe bilder fra for eksempel sosiale medier til andre apper (for eksempel e-mail), noe som er litt mer nytenkende. Sistnevnte funksjon lærte vi å kjenne da vi testet Honor Magic6 Pro, men det fungerer selvsagt enda bedre på Magic V3s store brettbare skjerm, hvor multitasking gjør det mulig å ha flere app-vinduer åpne på samme tid.

Generelt sett har Honor tilpasset Android og MagicOS på en glimrende måte når det gjelder å utnytte den store skjermen. Vi er spesielt glade for funksjonen ‘Parallel Space’, som lar brukeren jobbe med apper og dokumenter i et separat og privat ‘område’, som enten kan fylle hele skjermen eller opptre i et parallelt vindu (derav navnet) ved siden av den normale hjemskjermen. I ‘Parallel Space’ kan du for eksempel lagre bilder og dokumenter som det ikke skal være generell adgang til fra resten av mobilen, eller du kan ha separate apper til e-mailer og kontakter installert som bare relaterer seg til jobben din. Det er som å ha to forskjellige mobiler i én enhet, og det er virkelig godt tenkt av Honor.

Men ingen roser uten torner. Til tross for det store batteriet på 5150 mAh har Honor Magic V3 ikke den beste batteritiden. I vår Benchmark-test klarer Honor seg derfor litt bedre enn Pixel 9 Pro Fold, men Samsung Galaxy Z Fold 6 holder vesentlig lenger tross et markant mindre batteri.

Honor Magic V3 2
Selvportrett kan man ta med det primære kameraet. Frontskjermen kan brukes som søker, noe som gjør det lettere å komponere det perfekte bildet. (Foto: Peter Gotschalk)

Det var også en kilde til uendelig mye frustrasjon i testperioden at fingeravtrykkleseren, som er innebygd i på/av-knappen, virker så dårlig som tilfellet er. Ni av ti ganger måtte vi gi opp å låse opp mobilen ved hjelp av fingeravtrykket og i stedet bruke den sekssifrede adgangskoden.

For øvrig sitter samme Snapdragon 8 Gen 3-prosessor i Honor Magic V3 som vi kjenner fra Samsung Galaxy Z Fold 6, men sistnevnte klarer seg litt bedre i de fleste Benchmark-testene – ikke bare når det gjelder batteriet. Dermed ikke sagt at Honor Magic V3 er for langsom. I daglig bruk merker man ingen forskjell.

Prestasjonen er med andre ord godkjent. Det er Honors MagicOS-grensesnitt og –features – som får Magic V3 til å skille seg fra de fleste andre brettbare mobilene på markedet.

Konklusjon

Honor Magic V3 er den slankeste brettbare mobilen vi har testet. Brettet sammen tar den ikke mer plass i lommen enn en vanlig stor mobil, som for eksempel iPhone 16 Pro Max eller Google Pixel 9 Pro XL, og den brede frontskjermen i 20:9-format betyr at Magic V3 like lett kan brukes som vanlig mobil, som i nettbrettmodus med utbrettet skjerm.

I motsetning til mange andre brettbare mobiler byr Honor Magic V3 dessuten på et kamera i toppklassen, og i tillegg kommer brukbare AI-funksjoner som også gjør bruk av og får det beste ut av den brettbare skjermen.

En litt dårlig batteritid samt den elendige fingeravtrykkleseren er en strek i regningen, men vi synes likevel at Honor Magic V3 er dette årets beste brettbare mobil.

Karakter
Honor Magic V3
High End
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Flere forbedringer i samme pakke

For godt til å være sant?