TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Rykte: Samsung planlegger enda større TV-skjermer neste år

Til neste år kan det komme nye Samsung TV-er på 100 tommer - eller mer.

Av / 24.10.24 - 13:37
Rykte: Samsung planlegger enda større TV-skjermer neste år

Store TV-skjermer blir stadig mer populært: Samsung introduserte 98-tommeren 98Q80C i fjor, og i år har de lansert den mer prisgunstige 98DU9005. I 2025 forventes det at Samsung vil utvide sortimentet ytterligere med enda større TV-er: I følge en rapport fra sørkoreanske ETNews vurderes det nå nye modeller på 100 tommer – eller mer!

Større TV-skjermer fra Samsung i 2025?

Som verdens ledende TV-produsent har Samsung lenge hatt en solid markedsandel innen storskjerm-segmentet(80-98″+). Denne posisjonen har imidlertid blitt endret etter at kinesiske TCL kom på banen med flere aggressivt prisede LCD TV-er. TCL har nå kapret førsteplassen i det snevre, men voksende storskjerm-segmentet.

Dette er selvfølgelig ikke noe en TV-gigant som Samsung vil la gå upåaktet hen. Derfor planlegger den sørkoreanske produsenten angivelig en større satsing på storskjermer på «100 tommer pluss» allerede fra neste år.

Rykte: Samsung planlegger enda større TV-skjermer neste år 1
En 98″ TV kan bli i største laget for en vanlig stue, men er perfekt til hjemmekino. Her fra testen av Samsung 98DU9005. (Foto: Amund Smidesang)

Disse skjermstørrelsene var lenge forbeholdt det ypperste premium- og high-end segmentet, men de siste årene har inngangsbilletten sunket kraftig i pris.  Dette så vi eksempler på under fjorårets Black Week-salg, hvor prisene raste helt ned i 20.000 kroner for en 98-tommer i budsjettklassen (TCL 98P745).

Som vi alle vet, er det mange flere ting enn bare skjermstørrelsen som virker inn på bildeopplevelsen. I tillegg til bildepanelet spiller også videoprosessor og bildebehandling en avgjørende rolle. Men det å kunne tilby tilsynelatende mer for pengene, i form flere tommer til bedre pris, er selvfølgelig en effektiv måte å vise seg konkurransedyktig på.

Annonse

Den siste tiden har TCL også gjort seg bemerket med flere prisgunstige modeller som C655.  Andre kinesiske produsenter som Hisense og Xiaomi har også meldt seg på i kappløpet.

Les også Prisrekord på 100 tommers TV? Men du får ikke kjøpt den helt enda.
Les også TCL lanserer ny TV-modell med bred appell C655 er en spennende nykommer i mellomklassen.

QLED, OLED og MicroLED

Samsung tilbyr allerede i dag TV-skjermer på 100 tommer eller mer, men disse er av typen MicroLED i millionklassen. Samsung har også tatt en solid andel av OLED-markedet etter at de lanserte sine første OLED-TV-er, men disse leveres foreløpig kun i størrelser opp til 83 tommer. I LCD-klassen tilbyr de blant andre 98Q80C og 98DU9005 som vi har testet med godt resultat. I 2025 kan det altså bli aktuelt med flere LCD-baserte modeller på 100″ og helt opp til 115″.

Obs! Denne saken er foreløpig bare et rykte, så det gjenstår å se nøyaktig hva Samsung drar opp av hatten neste år, under CES 2025 i Las Vegas. Men ting kan tyde på at vi har store ting i vente!

Les også Gigantisk Samsung-TV Samsung nye 98-tommer TV gir et kolossalt og lekkert bilde til en slett ikke ueffen pris.
Les også Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV! De som har plass og penger nok til denne gigantskjermen, kan glede seg til en ekstraordinær filmopplevelse. Men i kulissene lurer en kinesisk konkurrent.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Samsungs nye TV-funksjon bruker generativ AI

Moderne kunst til The Frame

Prisrekord på 100 tommers TV?

Philips feirer 20 år med Ambilight og lanserer ny flaggskip-TV

Kan det friste med en "transparent" OLED-TV?

Sony tar grep etter klager

På ramme alvor?

Store visjoner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheter på IFA

Sjekk hva TCL dro opp av hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

"Alle" vil ha større enn 55 tommer