TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Marantz Horizon høyttalere

Marantz tar en Bang & Olufsen med Horizon-serien.

Av / 22.10.24 - 15:20
Marantz Horizon høyttalere

Med high-tech materialer, 100 LED-lys og skjulte høyttalerelementer, sikter Marantz Horizon og Grand Horizon seg inn mot markedet for high- end bordhøyttalere. Til nå dominert av Bang & Olufsen, og utfordret av Bowers & Wilkins og Devialet.

Høyttalererne i Horizon-serien kommer i to størrelser: Horizon og Grand Horizon.

De er bygget ganske likt egentlig, men den større grønne Grand Horizon har en større basselement i et større kabinett.

Begge høyttalerne er bygget opp med hløyttalerelementer som skal gi en 360 graders spredning av lyden, og de er trukket i noe Marantz kaller  Seamless Ecofiber. Et bærekraftig stoff fremstilt av gjenbrukt havplast, som kan leveres tre farger.

Marantz Horizon høyttalere 1

Annonse

De trådløse høyttalere står på en fargetilpasset marmorbase, men de kan også settes på et stativ i amerikansk valnøtt, slik som på bildet over. Det finnes også en veggbrakett til begge modellene.

Les også Bang & Olufsen BeoPlay A9 God lyd kommer i alle fasonger og størrelser. Bang & Olufsens trådløse lydtallerken imponerer med uvanlig utseende og helstøpt lyd!

Horizon og Grand Horizon har støtte for HEOS trådløse plattform, Apple AirPlay2, Bluetooth, og man kan strømme via appen fra tjenester som Spotify, Deezer, Amazon Music og Tidal.

De har innganger for analoge (RCA) og digitale lydkilder (optisk), og HDMI-inngang for tv-lyden med støtte for Dolby Atmos.

Høyttalerne er bygget likt, men skalert litt forskjellig. Den mindre Horizon har 310 W effekt, Grand Horizon 370 W. Horizon har en 165 mm bass innebygget, og to 25 mm diskantelementer med tre 50 mm fulltoneelementer plassert rundt basselementet som er montert i midten.

Marantz Horizon høyttalere 2
Foto: Marantz

Den større Grand Horizon, har en kraftigere 200 mm bass, tre 25 mm diskantelementer, og fire 76 mm fulltoneelementer. Begge bruker en Marantz Mirage DSP (Digital Signal Processor) og man kan velge lydsinntillinger i appen. Der finner man også en innstilling kalt Sound Master, som stiller lydbildet i Horizon eller Grand Horizon slik Marantz’ Sound Master Yoshinori Ogata, mener lydbildet skal være.

Marantz Horizon høyttalere 3
Foto: Marantz

Marantz Horizon er priset til 44.000 kroner, den større Grand Horizon koster 70.000 kroner, og begge vil være tilgjengelige fra 14. januar 2025 i fargene Midnight Sky, Moon Ray, og Marantz Champagne. Stativet i amerikansk valnøtt er priset til 8000 kroner.

Low--Marantz - Horizon Midnight Sky - Front Low--Marantz - Horizon Midnight Sky - Rear Low--Marantz - Horizon Tripod - Front 1
<
>
Foto: Marantz

Les også Devialet Gold Phantom Idet man trodde grensene var tøyd maksimalt, har Devialet overgått seg selv. Gold Phantom er det råeste vi har hørt blant småhøyttalere.
 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sonos lanserer ny lydplanke og subwoofer

Beolab 50 og Beosound Theatre i Ferrari-versjon

JBL inviterer til fargefest

Nye SVS subwoofere med 17(!) tommers bass

De største høyttalerne noensinne fra Arendal Sound

Se hva Naim og Focal har klekket ut!

Budsjettvennlig KEF-serie med Meta-teknologi

Her er DALIs nye high end-serie

Linn slipper ny høyttalerserie

Usynlig Lyngdorf til hjemmekinoen

På fabrikkbesøk hos Marshall

Mye bedre enn lydplanker