TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer

Årets beste hodetelefoner og ørepropper 2024-2025

Fra High-End modeller til enkle varianter. Vi har testet årets mest populære hodetelefoner og gir deg ekspertråd for å finne det perfekte paret som passer ditt bruk og ditt budsjett enten det er til pendling, trening eller musikkglede.

Av / 04.11.24 - 07:45
Årets beste hodetelefoner og ørepropper 2024-2025

Hodetelefoner og ørepropper har blitt uunnværlige følgesvenner i hverdagen. Enten vi pendler, trener eller bare vil koble av med favorittmusikken. Faktisk kan et par gode hodetelefoner gi deg en bedre lydopplevelse for pengene enn mange høyttalere, siden du slipper rommets påvirkning av lyden.

Markedet domineres av trådløse modeller, og støykansellering har nærmest blitt standard. Det er lett å forstå hvorfor – hvem vil vel ikke stenge ute støyende omgivelser på reisen eller kontoret?

Klokker eller propper?

I valget mellom øreklokker og ørepropper har begge sine fordeler. Klokker gir ofte best støydemping, batteritid og komfort. Men ørepropper vinner på bærbarhet og diskresjon, noe som gjenspeiles i deres enorme popularitet.

I året som har gått, har fremskrittene ikke vært like store som mot tidligere år, men vi ser likevel forbedringer i støydempingen, spesielt i rimeligere modeller. Lydkvaliteten over Bluetooth nærmer seg nå kablet lyd, fordi stadig flere omfavner kodeker som aptX Lossless og LDAC. Prisene har også holdt seg overraskende stabile, til tross for inflasjonen.

Kabel gir fortsatt best lyd

For hi-fi-entusiaster holder kablede hodetelefoner fortsatt stand som kongen av lydkvalitet. Paret med en god hodetelefonforsterker kan disse gi en musikkopplevelse som overgår de fleste høyttalersystemer.

Uansett om du er ute etter hverdagspropper, treningsutstyr eller audiofil-lyd, har vi funnet de beste alternativene i alle prisklasser. Vi gleder oss over å gi deg årets vinnere!

5 kjappe tips: Slik får du mest ut av hodetelefonene

  1. Velg støydemping hvis trådløst

Aktiv støydemping gjør opplevelsen bedre i støyende omgivelser og kan faktisk spare hørselen din ved at du kan lytte på lavere volum.

  1. Se etter vanntette ørepropper

Selv om du ikke planlegger å trene med dem, er det lurt å velge ørepropper som tåler svette og regn. Se etter minimum IPX4-sertifisering.

  1. Utnytt EQ-funksjonen

Mange hodetelefoner har en app med innebygd tonekontroll (EQ). Bruk den til å finjustere lyden etter din smak, men velg likevel hodetelefoner du liker lyden av i utgangspunktet.

  1. Velg riktig Bluetooth-kodek

Unngå hodetelefoner som bare støtter SBC-kodeken. Apple-brukere bør se etter AAC, mens Android-brukere bør gå for aptX, aptX HD eller LDAC. Aller best er aptX Lossless, som gir CD-kvalitet trådløst, men denne er det få mobiltelefoner som støtter.

  1. Vurder hodetelefonforsterker

For kablede hodetelefoner kan en dedikert forsterker løfte lydopplevelsen markant. Det finnes gode alternativer fra en tusenlapp og oppover til femsifret beløp, så her er det bare å handle etter lommeboka!

Nominerte til Årets beste hodetelefoner

Les videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

925,-
79,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Vinnere av Årets beste hodetelefoner og ørepropper 2024-2025

Årets beste trådløse hodetelefoner, Basic

Sony ULT Wear (WH-ULT900N)

Heftig bass og støydemping til lavpris

Med ULT-serien henvender Sony seg spesielt til ungdom og hip-hop-elskere. Og hodetelefonene ULT Wear er rene ungdomskilden.

  • Massiv bass, bra med kraft og dynamikk. Midt i blinken for målgruppen! Klar mellomtone og balansert lyd overrasker. Høy komfort, god støykansellering og lang batteritid.
  • Kunstig basslyd under samtaler.

ULT Wear(WH-ULT900N) ligner en del på Sony WH-1000XM4, da de begge har øreklokkene montert til hodebøylen med «ønskebeinfester» (yoke), hvor XM5 bruker en enkelt stang. I likhet med XM4 kan Wear dessuten foldes helt sammen, hvor XM5 er begrenset til å legges med koppene flatt ned. Wear skiller seg fra begge med en synlig ULT-knapp på venstre klokke, og dessuten tydelige mikrofoner på toppen av hver klokke. Disse brukes i ulike konfigurasjoner til tale og støybehandling.

Med ULT Wear har Sony gjort noe ganske spesielt. De har tatt lyden fra sine beste hodetelefoner, og lagt til masse energi i bassområdet. Som får journalisten til å glise fra øre til øre, låt etter låt.

Det virkelig dundrer løs i bassen, samtidig er det gjort smart, uten å ødelegge for mellomtoneområdet. Mot alle odds passer hodetelefonene derfor til de fleste typer musikk, fordi lyden samtidig er klar og god. ULT-funksjonen er altså mer enn et partytriks.

Talekvaliteten er så som så, men om du skal lytte og ikke snakke, er dette et usedvanlig vellykket par hodetelefoner. Støykanselleringen gir også hard konkurranse til det meste annet, bortsett fra Sonys egen toppmodell.

At klokkene bare koster 2300 kroner, er en klekkelig bonus. Disse tåler nemlig å sammenlignes med det meste der ute.

Årets beste trådløse hodetelefoner, Premium

Bose QuietComfort Ultra Headphones

Bose er tilbake i toppsjiktet

Bose QuietComfort Ultra Headphones er virkelig gode, og støtter dessuten tapsfri lyd over Bluetooth.

  • Fyldig og flott bass, uanstrengt spillestil. aptX Lossless! Blant den beste støykanselleringen.
  • Tilbakeholden mellomtone. Småtam dynamikk.

Fra å lenge være kongen på haugen blant støykansellerende hodetelefoner med QuietComfort-serien, har Bose tatt baksetet i en periode, mens Sony har vært markedsledende med den aller beste støykanselleringen. Bose har aldri vært veldig langt bak, men har måttet finne seg i å kjempe om 2. og 3. plassen i støykansellering – mens flere andre har gått forbi om vi tar for oss lydkvalitet alene.

Bose QuietComfort Ultra er en vellykket, ny toppmodell fra Bose. Her har man lagt fokus på lydkvalitet, støykansellering og brukertilpasning. Selv om de ikke nødvendigvis setter nye standarder på alle områder, representerer de en betydelig innsats fra Bose for å holde tritt med og i noen tilfeller overgå konkurransen. Et godt valg for de som søker kvalitet og pålitelighet i sitt lydutstyr.

Årets beste trådløse ørepropper, Basic

Technics EAH-AZ40M2

De beste øreproppene i klassen

Med AZ40M2 forbedrer Technics klassevinneren AZ40, blant annet ved å legge til aktiv støydemping.

  • Meget god lyd med LDAC og multipunkt for inntil tre enheter. Støydemping og omgivelseslyd fungerer bra.
  • Ikke justerbar støydemping eller omgivelseslyd. 5-bånds grafisk EQ er litt knapt.

Der hvor forgjengeren AZ40 manglet aktiv støydemping, har AZ40M2 fått dette. I tillegg til den samme omgivelseslyden som forgjengeren. Forskjellen mellom AZ40M2 og storebror AZ60M2 er blant annet at du ikke kan justere graden av støykontroll. Det er av eller på, der hvor de dyrere modellene lar oss velge hvor mye av hver man ønsker.

Effekten av støykanselleringen er god, og det uten at den endrer lyden fra musikken i særlig grad. Omgivelseslyd låter også klart og tydelig, dette liker jeg.

Batteritider opp mot 20 timer med etuiet med støykontroll på er anstendig, og denne økes til 34 timer med støykontroll av. I tillegg er støtte for den høykvalitets LDAC-kodeken på plass.

Technics EAH-AZ40M2 viser at man ikke trenger å punge ut mange tusenlapper for å få god lyd, støydemping og praktisk funksjonalitet. Alt med dem fungerer bra, det er ingen funksjoner som virker overflødige eller halvveis, og best av alt er at lyden er superb til prisen.

Akkurat som forgjengeren er AZ40M2 en klar vinner i vår bok.

Årets beste trådløse ørepropper, Premium

Sennheiser Momentum True Wireless 4

Klassens beste ørepropper

Når det kommer til den komplette totalpakken, er det Sennheiser Momentum True Wireless 4 som stikker av med seieren.

  • Fabelaktig lyd, glimrende komfort og god støykansellering. Omgivelseslyd låter også bra.
  • Samtalekvaliteten kunne vært bedre, låter litt flatt.

Sennheiser Momentum True Wireless 4 er ørepropper som virkelig mener alvor. De er stappfulle av all den nyeste teknologien som Auracast og LE Audio, og la meg bare si det med en gang – Auracast er faktisk både funksjonelt og kult.

Tenk deg å, bare ved å trykke på en knapp, kunne koble deg på høyttalersystemet på flyplassen med øreproppene dine. Eller få lyden fra en av TV-skjermene på puben direkte i øret. Det er som å ha superkrefter! Det ligger nok et lite stykke inn fremtiden, og sant skal sies har jeg ikke fått testet funksjonen ennå.

Sennheiser Momentum True Wireless 4 er ørepropper i den absolutte toppklassen. De har en upåklagelig lydkvalitet, og både støykansellering og passform er på høyde med de aller beste. Og med Auracast på plass, er de også klare for fremtiden.

Alt i alt er dette de mest gjennomførte øreproppene i sin klasse akkurat nå.

Årets beste hodetelefoner, Premium

Neumann NDH 30

Studiolyd for hjemmebruk

Neumann overrasker med en usedvanlig balansert allrounder, i NDH 30.

  • Nydelig balanse og god dynamisk kontrast. Spiller bass med kontrollert autoritet, klangfull mellomtone og gjennomsiktig lydbilde.
  • Litt avslappet på de raskeste transientene.

Egentlig er det ikke rart at hodetelefonene fra Neumann lyder så bra, de kommer tross alt fra en produsent som driver med lydutstyr for studiobruk. Vi hadde trodd de skulle låte akkurat som en monitor. Veldig korrekt, men litt tørt, kanskje ikke noe musikkelskere ville foretrukket overhodet. Det gjør de ikke.

Du vet at det virker når du får gåsehud når du hører på musikk. På «Exile» låt det veldig, veldig bra. Lydbildet er godt balansert og sammensatt. Her lyder det innmari bra uansett hva man spiller, man merker godt at det er en veldig fin allround hodetelefon. For den funker liksom på alt. På Jan Gunnar Hoff ensemble klinger den ikke som en dynamisk hodetelefon, og her viser at den har egenskaper for eksempel Sony ikke har.

Konklusion

Neumann NDH 30 er de beste allround telefonene i testen. De mangler bittelitt på transientrespons, men er så godt balansert og så åpne og dynamiske, at de egner seg til alt man kan tenke seg til å bruke dem til. Det er ikke bare i et lydstudio at disse kommer til sin rett, sleng deg i godstolen og sett på noe du har sett fram til å høre, tre hodetelefonene på hodet, og så er det bare å nyte noe av den beste lyden du kan få til prisen.

Årets beste trådløse hodetelefoner, High end

Dali iO-12

Helt ren lyd

Dali iO-12 er blant de dyreste trådløse hodetelefonene vi har testet. Kan de virkelig være verdt så mye?

  • Superren og dynamisk lyd. Og de er like gode når de brukes som passiv head-fi på hjemmeanlegget. Gjennomført luksus ned til minste diskré detalj.
  • Forholdsvis tunge. Ingen app, og kun én støyreduksjonsinnstilling. På den andre siden er det ikke noe som trenger å bli endret.

Vi er omgitt av lett tilgjengelig musikk døgnet rundt. Millioner og atter millioner av musikkstykker er klare til å bli spilt. Via mobilen, via PC-skjermen, via Sonos-høyttaleren på kjøkkenet eller på TV-en. Som en uavbrutt lydtapet. Og i ganske grei gjennomsnittlig kvalitet.

Noen ganger glemmer man litt hvorfor vi lytter til musikk: for fasinasjonens og følelsenes skyld.

Inntil en opplevelse trenger gjennom lydtapeten og slår de mentale vinduene opp på vidt gap. Og en slik opplevelse er lytting via Dali iO-12.

Dali iO-12 er støydempende hodetelefoner i en prisklasse som nærmer seg hybris. Du kan få utmerkede ANC-hodetelefoner til under halvparten. Faktisk har vi bare testet to andre trådløse hodetelefoner i samme prisklasse, Focal Bathys og Mark Levinson No. 5909. Det er fremragende konkurrenter, der Dali nok ligner Focal Bathys mest i sin evne til å gjengi dynamikk. Vi har ikke testet de to direkte opp mot hverandre, men iO-12 står tilbake som noe av det reneste og mest uforvrengte jeg har hatt på hodet. I hvert fall hvis vi avgrenser feltet til trådløse hodetelefoner, og dermed utelukker de vanvittige Sennheiser ”Orpheus” HE1, som man ikke engang har råd til å drømme om.

Evnen til å spille enda bedre med kabel – og best med alt slått av – er et uventet trumfkort, som gjør Dali iO-12 til mer enn ”bare” fremragende trådløse hodetelefoner.

Lyd & Bilde