TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung lanserer Galaxy Z Fold Special Edition med 200 Mp kamera

Samsung har i dag kunngjort Galaxy Z Fold Special Edition for det sørkoreanske markedet.

Av / 21.10.24 - 13:29
Samsung lanserer Galaxy Z Fold Special Edition med 200 Mp kamera

Den nye premiumversjonen av Galaxy Z Fold 6 er selskapets tynneste brettbare mobil hittil. Telefonen kommer med en bredere skjerm og et oppgradert 200 Mp hovedkamera.

Galaxy Z Fold Special Edition har samme kantete design i et «Armor Aluminium»-kabinett som Galaxy Z Fold 6, men er betydelig tynnere. Når den er brettet ut, måler den ikke mer enn 4,9 mm i tykkelse og 10,6 mm når den er lukket. Dette gjør den marginalt tynnere enn den nye Google Pixel 9 Pro Fold, men fortsatt tykkere enn Honor Magic V3.

Samsung lanserer Galaxy Z Fold Special Edition med 200 Mp kamera 1
(Foto: Samsung)

Mobilen er også litt høyere og bredere for å få plass til de større skjermene: en 6,5« OLED-skjerm med 21:9-bildeformat på forsiden, omgitt av en nesten ikke-eksisterende ramme, og en sammenleggbar 8″ OLED-hovedskjerm med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz og en maksimal lysstyrke på 2 600 nits.

Til tross for den større skjermen har Samsung redusert vekten på Galaxy Z Fold Special Edition fra 239 gram til 236 gram. Enheten er fortsatt IP48-sertifisert.

Galaxy Z Fold Special Edition tilbys kun i en svart fargevariant. Den har en unik børstet tekstur på rammen og linjer på baksiden. Kameramodulen på baksiden består av en 200 Mp-sensor med optisk bildestabilisering, et 12 Mp ultravidvinkelobjektiv og et 10 Mp 3x teleobjektiv. Frontskjermen har et 10 Mp-kamera, mens hovedskjermen har det samme delvis usynlige selfie-kameraet under skjermen som standardmodellen.

Annonse

Enheten drives av et «Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy»-brikkesett, som gir litt ekstra ytelse sammenlignet med standardversjonen av flaggskipet SoC. Den eneste tilgjengelige minnekonfigurasjonen er 512 GB lagringsplass og 16 GB RAM. Batteriet på 4400 mAh støtter 25 watt lading, men det er foreløpig ikke klart om trådløs lading er inkludert.

Galaxy Z Fold Special Edition kjører Android 14 med One UI 6 og kommer naturligvis med Samsungs kunstige intelligens, Galaxy AI.

Les også Samsung Galaxy Z Fold 6 er en mobil for de få Samsung Galaxy Z Fold 6 forfiner den brettbare formfaktoren med bedre skjerm, raskere ytelse og AI. Men den koster deretter.

Pris og tilgjengelighet

I skrivende stund kan Samsung Galaxy Z Fold Special Edition kun bestilles i Sør-Korea via Samsungs nettside. Prisen er 2 789 600 KRW, noe som tilsvarer litt over 22.000 norske kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fra 7 til 8 års oppgraderinger

Klager på batterilevetiden til iPhone 16

Slik blir Oneplus 13

Den tynneste brettbare fra Samsung hittil

Mobilen blir din sekretær

Android 15 lansert for Pixel

Oppdatert iPad mini får A17 Pro-chip

Lekkasje avslører iPhone SE-detaljer

Googles KI er nå i Motorola-mobiler

Mediatek ruster seg for KI-mobiler

Verdens tynneste iPhone neste år?

Google avlytter din Pixel