TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Shanling HW600: Sikter høyt med nye high-end-klokker

Shanling HW600 er åpne, planmagnetiske hodetelefoner, som sikter seg inn mot det heftige high-end-markedet.

Av / 20.10.24 - 09:00
Shanling HW600: Sikter høyt med nye high-end-klokker

Kinesiske Shanling tar steget inn i high-end-segmentet for hodetelefoner med sin nye HW600. Deres første hodetelefoner i full størrelse, og er et nytt segment for selskapet som tidligere har fokusert på bærbare musikkspillere, ørepropper og forsterkere. Med HW600 sikter Shanling like greit helt til topps, med en femsifret prislapp.

Shanling HW600: Sikter høyt med nye high-end-klokker 1
Foto: Shanling

Planmagnetiske drivere

Sentralt i HW600 står en egenutviklet 110 x 86 mm planmagnetisk driver. Den store membranen er laget av et ultratynnt polymermateriale på bare 8 mikrometer, noe som ifølge Shanling gir både høy følsomhet og lav forvrengning. Driveren bruker en dobbeltsidig magnetkonstruksjon med 14 neodym-magneter, som skal gi en kraftig magnetflukstetthet på 1,8 tesla.

Shanling hevder at de har optimalisert luftstrømmen gjennom to separate akustiske kammer for å skape et romslig men samtidig intimt lydbilde.

Shanling HW600
Foto: Shanling

Teknisk

Selskapet oppgir at HW600 leverer en frekvensrespons på 12-40 000 Hz, med en følsomhet på 104 dB og en impedans på 30 ohm. Det betyr at hodetelefonene skal være relativt lette å drive for de fleste forsterkere.

Designmessig byr HW600 på en blanding av moderne og klassiske elementer. Øreklokkene er CNC-frest i luftfartssertifisert 7000-serie aluminium, med et spesielt mønster inspirert av tradisjonelle kinesiske bambusledd. Den åpne bakkonstruksjonen skal bidra til et luftigere og mer detaljert lydbilde.

Annonse
Shanling HW600
Foto: Shanling

Komfort

For å sikre høy komfort er hodebøylen og øreputene laget av minneskum med høy tetthet, dekket med ekte lammeskinn. Øreklokkene kan på to akser, i tre dimensjoner, for optimal tilpasning. Vekten på heftige 480 gram uten kabel vil man nok kjenne, men om klokkene trykker på de rette stedene, bør det ikke føre til ubehag.

HW600 har en avtakbar kabel på 1,5 meter, i 4-leders enkrystallet kobber. Kabelen har 3,5 mm kontakter til selve hodetelefonene og er terminert med 4,4 mm balansert plugg i enden som går inn i avspilleren. I tillegg følger det med adaptere til 6,3 mm og standard 3,5 mm plugg.

Shanling HW600
Ill: Shanling

Shanling HW600: Pris og tilgjengelighet

Med en prislapp på 1500 euro plasserer HW600 seg i samme sjikt som anerkjente high-end modeller som Focal Clear Mg, HiFiMAN Arya og Sennheiser HD 800S. Det gjenstår å se om Shanling kan utfordre de etablerte merkene på lyd- og byggekvalitet.

Mer info: shanling.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Shanling: Ambisiøse kinesiske hodetelefoner

Focal Lensys Pro: Presisjonsverktøy for lydkunstnere

Klipses fast på øret

Trygge JBL-hodetelefoner for barn

Sonys flaggskip-hodetelefoner i ny utgave

Her er Audezes villeste elektrostater

Sony utvider LinkBuds-serien: Ørepropper for en travel hverdag

Denne gir bedre Bluetooth-lyd fra din iPhone

Her er Marshalls nye hodetelefon-flaggskip

Retro men supermoderne DAC fra FiiO

Her kan du henge hodetelefonene dine

Her er Genelecs første hodetelefoner