TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tech World 2024: Første kikk på Moto AI

På Lenovos Tech World 2024 i Seattle fikk vi en forsmak på neste versjon av Moto AI, som kan frigjøre deg fra trivielle og arbeidskrevende oppgaver på mobilen.

Av / 18.10.24 - 11:01
Tech World 2024: Første kikk på Moto AI

Den moderne smarttelefonen kan forenkle mange ting, men den gamle visjonen om å la teknologien fungere som en personlig sekretær eller tjener har vi ennå ikke realisert.

Men kanskje har tiden kommet.

På Lenovos Tech World 2024-arrangement i Seattle denne uken fikk vi se en betaversjon av den neste Moto AI, og selv om den fortsatt er uferdig, kan den både planlegge lunsjen i byen og holde oversikt over strømmen av innkommende meldinger.

Motoren bak assistenten er en LLM, en stor språkmodell som kan bruke naturlig språk til å samhandle med brukeren og søke etter informasjon. På samme måte som du ville gjort det selv.

Tech World 2024: Første kikk på Moto AI 1
«Bestill bord til lunsj – og skaff meg en Uber som kan kjøre meg dit.» Mobiltelefonen din kan snart bli din personlige sekretær. Hvis den er fra Motorola. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Du er sulten og vil gjerne spise lunsj med en venn. Men hvor finner du en spennende kafé? En løsning kan være å bruke en halvtime på å søke på nettet etter gode anmeldelser og deretter bruke kaféens nettside til å bestille bord. På Moto AIs demostand fikk vi se hvordan den mobile KI-agenten gjorde jobben med å finne kafeen på et øyeblikk og bestilte bord etter at forslaget var godkjent. Den fant også en tur på Uber. Og der tok eksperimentet slutt. Agenten har ikke lov til å bruke eierens penger på «egen hånd». Og det er nok en god idé. I hvert fall så lenge programmet fortsatt er i testfasen!

Annonse

Det er jo ikke hver dag man spiser lunsj på en hyggelig kafé og reiser dit i Uber eller taxi. Men assistenten vil også kunne automatisere de mer kjedelige daglige oppgavene, som å sette på alarmen eller sette sammen en spilleliste.

Tech World 2024: Første kikk på Moto AI 2
Gi meg en oversikt over hva som har skjedd… (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Funksjonen «Catch me up» ser ut til å spare mye tid. Den kan gå gjennom og oppsummere personlig kommunikasjon, for eksempel ubesvarte meldinger på sosiale medier. Assistenten kan gi en oversikt over meldinger og telefonsamtaler uten at du trenger å gå gjennom hele listen, én melding om gangen.

Tech World 2024: Første kikk på Moto AI 3
Her er KI-enes sammendrag av meldinger, e-poster og telefonsamtaler. Men den kan fortsatt ikke svare på dine vegne. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Frem til nå – og som sagt var dette bare en uferdig betaversjon – kunne applikasjonen bare oppsummere, men ikke svare på meldinger. Det kjedelige arbeidet med å ringe venner og familie og legge ut svar på sosiale medier ble overlatt til deg. I hvert fall inntil videre.

Dessverre kunne ikke folkene på demostanden avsløre når vi får se den ferdige versjonen. Men det kan være på mobilmessen MWC som finner sted i Barcelona i mars 2025.

Det er ingen kommentarer – men man kan jo alltids spekulere…»

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fra 7 til 8 års oppgraderinger

Klager på batterilevetiden til iPhone 16

Slik blir Oneplus 13

Den tynneste brettbare fra Samsung hittil

Mobilen blir din sekretær

Android 15 lansert for Pixel

Oppdatert iPad mini får A17 Pro-chip

Lekkasje avslører iPhone SE-detaljer

Googles KI er nå i Motorola-mobiler

Mediatek ruster seg for KI-mobiler

Verdens tynneste iPhone neste år?

Google avlytter din Pixel