TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nå oppdateres Pixel-mobiler med Android 15

Fokus på tyverisikring, personvern og forbedringer som gjør det enklere å jobbe på store skjermer.

Av / 16.10.24 - 15:17
Nå oppdateres Pixel-mobiler med Android 15

I dag har nesten alle nye mobiler Android 14 installert, men nå starter årets store oppgraderingssirkus. Google lanserer nå Android 15 for sine egne Pixel-mobiler. I løpet av de kommende månedene vil utvalgte modeller fra andre produsenter få oppdateringen, etter at produsentene har lagt til sine egne tilpasninger. Vi forventer at de første nye mobilene som leveres med operativsystemet, kommer tidlig i 2025.

Nå oppdateres Pixel-mobiler med Android 15 1
Skjermdump: L&B Home

Funksjonen «Theft Detection Lock» bruker KI til å oppdage om noen har revet telefonen ut av hånden din, og låser skjermen. Denne funksjonen kommer også til eldre Android-mobiler. Android 15 introduserer også kontrollfunksjoner når du prøver å endre ting som tyver ofte gjør, for eksempel å fjerne SIM-kort eller slå av sporingen av telefonen din. Les mer om dette på Googles sikkerhetsblogg.

Les også Androids tyverisikringsfunksjoner kommer snart Android-mobiltelefonen din får både forebyggende og reaktive beskyttelsesfunksjoner mot tyveri.

Android 15 har nå en virtuell safe der du kan låse sensitive apper, for eksempel sosiale medier, datingapper og nettbank. Appenes eksistens er helt skjult i telefonen, og krever innlogging for å låses opp.

 

 

Annonse

For å gjøre det enklere å jobbe på en stor skjerm, enten det er en sammenleggbar mobiltelefon eller et nettbrett, kan du nå feste eller løsne en oppgavelinje på skjermen der du kan ha de vanligste appene dine. Akkurat som på datamaskinen.

 

Det blir også enklere å jobbe med flere apper samtidig på skjermen ved at de vanligste kombinasjonene lagres. Drive og Gmail åpnes for eksempel alltid sammen på hver sin side av skjermen.

 

Appene har blant annet fått et bedre kamera i svakt lys, SMS-apper kan nå sende meldinger via satellitt, og pålogging med ett trykk i apper som bruker Passkeys.

Les også Google sikrer kontoen din Google har kunngjort at de vil bli kvitt phishing og erstatte passord med passordfri autentisering. Samtidig som det skal bli enklere for brukere å bekrefte avsenderen i Gmail.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fra 7 til 8 års oppgraderinger

Klager på batterilevetiden til iPhone 16

Slik blir Oneplus 13

Den tynneste brettbare fra Samsung hittil

Mobilen blir din sekretær

Android 15 lansert for Pixel

Oppdatert iPad mini får A17 Pro-chip

Lekkasje avslører iPhone SE-detaljer

Googles KI er nå i Motorola-mobiler

Mediatek ruster seg for KI-mobiler

Verdens tynneste iPhone neste år?

Google avlytter din Pixel