TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Shokz OpenFit Air

Både og

Shokz leverer enda en ny hodetelefon med «direct pitch air conduction»-teknikk, men nå med en lavere prislapp.

Av / 16.10.24 - 10:07
Shokz OpenFit Air

Home mener

  • Nett og lett. En hodetelefon som kan brukes lenge.
  • Ikke mulig å justere lydbildet etter egne preferanser. Slipper inn all bakgrunnslyd.

Jeg tenker at Shokz OpenFit Air fungerer litt som en lillebror til Shokz OpenFit, som vi testet tidligere og som jeg for øvrig likte veldig godt.

Shokz
Shokz OpenFit Air er lik søsknene sine, men har blitt utstyrt med en ekstra detalj i form av et blankt ytre som kontrast mot både farge og den øvrige matte finishen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det nye familiemedlemmet er betydelig billigere, og med tanke på at prisen var en av tingene jeg hadde noen meninger om ved den tidligere testen, skal det bli interessant å se hvordan, eller om i hele tatt, dette påvirker bruken.

Shokz stängd Shokz öppen
<
>
Mitt eksemplar er herlig tyggegummirosa. Ingen kan være deprimert med et par rosa hodetelefoner, tenker jeg! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Passform og teknikk

De fleste treningshodetelefonene jeg har testet er «ørepropper» – de man liksom trykker inn i øregangen og som, i beste fall, sitter stødig på plass. Konsekvensen av å «sitte stødig på plass» blir for min personlige del at ørene blir ømme etter noen timers bruk.

Shokz OpenFitAir
Shokz OpenFit Air er en myk, nett og fleksibel hodetelefon. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Shokz OpenFit Air har en helt annen teknikk. Her plasseres hodetelefonen over/foran selve øregangen og sitter fast rundt øret ved hjelp av en myk bøyle. Teknikken som Shokz bruker for å få lyden inn i øret, er ”direct pitch air conduction”, som betyr at lydbølgene ledes direkte inn i øregangen ved hjelp av luften.

Shokz OpenFit Air
På meg sitter Shokz OpenFit Air veldig bra, og de er så behagelige at jeg faktisk glemmer at jeg har dem på. Imidlertid innebærer konstruksjonen at jeg hører all kringlyd, noe som i de fleste tilfeller ikke forstyrrer meg det minste, for jeg setter pris på å høre litt fuglekvitter og også kunne være oppmerksom på om det kommer en syklist bak meg. Det føles helt fint å ikke være helt koblet fra omverdenen. Men de gangene jeg beveger meg langs en trafikkert vei, pleier jeg derimot å velge en hodetelefon som stenger ute trafikklyden, ettersom det overdøver det jeg lytter på. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Trening

Akkurat som sin forgjenger sitter Shokz OpenFit Air som en kule. Den beveger seg ikke av flekken uansett om jeg danser for fullt på kjøkkenet, kjører en økt på treningssenteret, eller finner på noe annet hvor jeg beveger mye på hodet og/eller svetter.

Annonse
Les også Ingen unnskyldninger Den beste treningsøkten er den som blir gjennomført. Med riktig sportsørepropp er du godt på vei.

Takket være IP54-sertifiseringen tåler den både at jeg svetter og at jeg skyller den under rennende vann etter avsluttet treningsøkt. Topp!

Appen og lyden

Shokz har en fin informativ og brukervennlig app. Men det er nå jeg begynner å forstå hva man har spart på for å gjøre OpenFit Air billigere.

Shokz OpenFit Air
Appen er veldig bra og enkel å bruke og forstå. (Skjermdump fra app)

Jeg kan ikke tilpasse lydbildet til hvordan jeg vil og ønsker at det skal være. Jeg kan bare velge mellom modusene standard, bass boost, vocal og treble boost, og det er dessverre denne hodetelefonens svakhet. Standard og vocal er de modusene jeg setter mest pris på, både til musikk og til lydbøker. Her får man detaljer, luftighet og driv, selv om jeg nok ville ha ønsket at jeg kunne justere litt selv.

Shokz OpenFit Air 1
Dessverre er det bare fire EQ-moduser. Disse kan ikke endres, og jeg kan heller ikke lage en egen innstilling etter mine preferanser. Ai, ai, ai … (Skjermdump fra app)

Bass boost legger lokk på både stemmer og instrumenter, og tar bort all luftighet, som føles litt merkelig med tanke på konstruksjonen. Det blir bare innestengt og irriterende. Treble boost på sin side blir skingrende, og jeg merker hvordan jeg vil sette ned volumet før ørene protesterer.

Shokz OpenFit Air 2
Jeg har derimot mulighet til å gjøre ulike personlige innstillinger for hvordan jeg vil styre mine Shokz OpenFit Air. (Skjermdump fra app)

Jeg må legge til at appen min ville oppdatere seg hver gang jeg åpnet den sammen med Shokz OpenFit Air, men jeg tror ærlig talt ikke at det har noe med lyden å gjøre, men at det bare var en bug i et tidlig eksemplar.

Les også Bra treningsselskap Her utloves en elegant smartklokke med innovativt display som skal gjøre livet med en smartklokke mindre problematisk.

Konklusjon

Shokz OpenFit Air er en nett, smidig og pen treningshodetelefon som smelter inn i øret uten å klemme eller gnage. OpenFit-konstruksjonen gjør imidlertid at du ikke kan stenge omverdenen ute – noe du bør være klar over før kjøp. Hodetelefonenes svake punkt er at man ikke kan tilpasse lydbildet etter egne preferanser. Vet du med deg selv at du pleier å gå inn i appen og lage dine egne EQ-innstillinger, så er min anbefaling at du tross alt legger til litt ekstra og velger Shokz OpenFit.

Karakter
Shokz OpenFit Air
Basic

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Jabra blir enda tøffere

Ingen unnskyldninger

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker

Få treningen gjort