TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple vil spekke smarthjemmet ditt med skjermer

Ifølge en ny rapport er det smarte hjemmet Apples neste store produktsatsning

Av / 15.10.24 - 14:27
Apple vil spekke smarthjemmet ditt med skjermer

Apple har hatt stor suksess med datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og smartklokker, men på ett område har det vært svært stille. Det smarte hjemmet. Det nærmeste man kommer er høyttaleren Homepod, men selv der floppet den første. Men nå ryktes det at Apple har tatt ressurser fra det skrinlagte bilprosjektet og satt dem inn i et ambisiøst smarthjem-initiativ. Og det handler om skjermer overalt. Det er Bloombergs respekterte analytiker Mark Gurman, som i sitt siste nyhetsbrev oppsummerer all informasjonen han har fått i en spådom om fremtiden.

Les også HomePod er det nye stereoanlegget Apples HomePod-høyttaler er virkelig engasjerende å lytte til, når den ikke lytter til deg - og en er god, men to er enda bedre.

Ifølge Gurman jobber Apple med HomeOS-operativsystemet, som vil være basert på TvOS fra Apple TV. På den ene siden vil det ende opp på en stasjonær skjerm, noe som får oss til å tenke på Google Nest Hub 2. På den andre siden vil det komme en mye mer avansert variant av dette med en robotarm. Noe vi har hørt rykter om før, men som vi først tror på når vi ser det.

Grunnlaget for det mer avanserte produktet vil være Apple Intelligence, som vil være det første Apple-produktet som er spesielt bygget for KI. Det skal gjøre det mulig for den å forstå omgivelsene, kunne snu seg mot personen som snakker og forstå hva de gjør.

Les også What's the Matter? – har smarthjemmet blitt enklere? One standard to rule them all! Etter to år, har Matter gjort det noe enklere å koble opp et smarthjem?

En av grunnene til at Apple tidligere har mislyktes på dette området, er at de bare lanserer premiumprodukter og har et fastlåst økosystem. I smarte hjem ønsker du å kunne kontrollere alle produktene dine. Men nå som Apple har omfavnet Matter-standarden, ser det mye lysere ut på den fronten.

Gurman mener at Apple faktisk har en sjanse her. Dette er fordi begge hovedkonkurrentene, Google og Amazon, faktisk ikke har klart å kapre noen større andel av markedet.

Annonse

Kilde: Bloomberg

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Apple satser på det smarte hjemmet

Flere problemer for Ecovacs: Hackere jaget hund med robotstøvsuger

Blir du overvåket av robotstøvsugeren din?

En trio av espressomaskiner

Roomba Essential kan nå ta vare på seg selv

Mer enn bare pizza

Nytt kaffesystem fra Aarke

Xiaomi hjelper til med rengjøringen

Batteridrevet snøfreser fra Ryobi

Matter & IKEA Dirigera

Ny espressomaskin og kaffekvern

Vask og tørk mer i én omgang