TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

JBL Junior: Tar barnas hørsel på alvor

Aldri før har det vært så viktig å beskytte barns hørsel. Med nye JBL Junior-hodetelefoner får foreldrene full kontroll, mens barna får kule lyd-gadgets.

Av / 15.10.24 - 14:30
JBL Junior: Tar barnas hørsel på alvor

JBL lanserer tre nye hodetelefoner spesielt designet for barn, med fokus på både sikkerhet og kul design. De trådløse modellene JBL Junior 470NC og JBL Junior 320BT, samt den kablede JBL Junior 320, bringer neste generasjons JBL Safe Sound-teknologi til de yngste lytterne.

I en tid når barn omgis av stadig flere lydkilder, fra nettbrett og smarttelefoner til bærbare spillkonsoller, har behovet for å beskytte de unge ørene blitt viktigere enn noensinne. Støyforurensning i urbane miljøer og større tilgang til bærbare lydkilder øker risikoen for at barn utsettes for skadelige lydnivåer over lengre perioder.

JBL_Junior_320BT_Product Image_Hero_Pink JBL_Junior_320BT_Product Image_Hero_Green JBL_Junior_320BT_Product Image_Hero_Blue
<
>
JBL Junior 320BT. Foto: JBL

Derfor lanserer JBL nå tre nye hodetelefoner spesielt designet for barn, med fokus på både sikkerhet og kul design. Med neste generasjons JBL Safe Sound-teknologi til de yngste lytterne.

– Hos JBL er vi forpliktet til å jobbe med innovasjon i hele produktsortimentet vårt. Det gjelder også JBL Junior-hodetelefonene, som er utviklet for å gi neste generasjons JBL Safe Sound til våre unge lyttere, sier Carsten Olesen, administrerende direktør for forbrukerlyd i JBL.

Les også Skullcandy: GROM lyd til små barneører Den nye GROM-serien er tilpasset små ører og hoder, men er definitivt ikke leketøy, forteller Skullcandy.

Foreldrekontroll via app

De nye hodetelefonene gir foreldre full kontroll gjennom JBL Headphones-appen. Her kan man enkelt sette begrensninger for maksimalt volum og lyttevarighet. Man kan til og med spille inn personlige beskjeder til barna med «time-up»-funksjonen.

Annonse

Appen gir dessuten sanntidsdata på volum og aktivitetsnivå, samt daglige eller ukentlige rapporter for å sikre sunne lyttevaner. JBL Safe Sound gjør at barna kan nyte musikk og videoer på et lavere volum, men uten at det går ut over lydkvaliteten, hevder JBL.

JBL_Junior 470NC_Product Image_Hero_Pink JBL_Junior 470NC_Product Image_Hero_Grey
<
>
JBL Junior 470NC. Foto: JBL

Lang batteritid og fleksibilitet

JBL Junior 470NC og 320BT er designet for å være bærbare, slitesterke og komfortable. Den mest avanserte modellen, JBL Junior 470NC, skiller seg ut med aktiv støykansellering (ANC).

Aktiv støykansellering gir spesielt god mening i hodetelefoner for barn. Siden lydnivået i slike produkter er begrenset for å beskytte unge ører, kan musikken lett bli overdøvet av støy utenfra. ANC-funksjonen sikrer at barna kan nyte musikken sin uten å skru opp volumet, enten de er på en støyende flytur eller en lang bilreise.

Både JBL Junior 470NC og 320BT imponerer med opptil 50 timers batteritid, slik at de funker brillefint på lange reiser. Multipunktstilkobling gjør det enkelt å veksle mellom ulike Bluetooth-enheter, som nettbrett og smarttelefoner.

Skulle du gå tom for strøm, følger det med kabel til både JBL Junior 470NC og 320BT med kabel.

Den rene kabelmodellen, JBL Junior 320, har en fast volumgrense på 85 dB for å beskytte barnas hørsel. Denne kan med andre ord ikke overstyres i noen app.

Foto: JBL

Morsom emballasje

JBL har også tenkt at emballasjen skal være morsom. Esken kan forvandles til et stativ for telefon eller nettbrett, og kommer med klistremerker og fargerike bokstaver som lar barna gjøre produktet til sitt eget. Det er også mer bærekraftig, fordi esken slipper å bli forurensende avfall.

JBL Junior-hodetelefonene kommer i lekne farger og er utstyrt med større, brukervennlige knapper. Vi loves et klart og trygt lydbilde, med komfort og slitesterke materialer.

JBL_JR-320 Blue&Pink
Foto: JBL

JBL Junior: Priser og tilgjengelighet

De nye JBL Junior-hodetelefonene forventes å være tilgjengelige i butikk fra november 2024, og prisene er 800 kr for Junior 470NC, 500 kr for Junior 320BT og bare 300 kr for de kablede Junior 320.

Mer info: no.jbl.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sonys flaggskip-hodetelefoner i ny utgave

Her er Audezes villeste elektrostater

Sony utvider LinkBuds-serien: Ørepropper for en travel hverdag

Denne gir bedre Bluetooth-lyd fra din iPhone

Her er Marshalls nye hodetelefon-flaggskip

Retro men supermoderne DAC fra FiiO

Her kan du henge hodetelefonene dine

Her er Genelecs første hodetelefoner

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lyd & Bilde