TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Motorola-mobiler er forbedret med Googles KI

De får mer intuitive måter å søke på, KI-chat og SMS-meldinger med multimediekapasitet.

Av / 12.10.24 - 10:00
Motorola-mobiler er forbedret med Googles KI

På alle fronter oversvømmes vi av løfter om hva KI kan gjøre for oss i fremtiden. Et helt konkret eksempel på hva den kan gjøre for oss i dag, er mobiltelefonene våre. Her har både Google selv og Samsung vist frem en rekke smarte funksjoner som for bare et par år siden ville ha virket som magi. Nå annonserer Motorola at flere av deres modeller vil få Googles KI-oppgradering.

Den første smarte funksjonen er Circle to Search, som lar deg søke raskt etter det du ser på skjermen. Du kan enten sveipe over teksten du lurer på, eller holde navigasjonsmenyen nede og be den identifisere musikken du hører på. Eller, og det mest spektakulære, som er navnet på funksjonen, du kan bare taste inn noe du ser på et bilde for å gjøre et nettsøk. Enten det er en bygning du lurer på hvor er, eller en gadget du vil kjøpe.

Det de fleste nok forbinder med KI er chatbots, og Motorola-mobiler har nå fått Googles Gemini Live. Du trenger ikke lenger å skrive, men kan ha naturlige samtaler med boten. Enten du trenger å brainstorme ideer eller planlegge en reise, kan du få hjelp fra Gemini. Du kan til og med få coaching til taler eller intervjuer. På de nyeste Razr-foldetelefonene er Gemini-appen forhåndsinstallert på den eksterne skjermen.

Med Google Messages på mobilen løftes SMS-samtaler til et nytt nivå takket være støtte for Rich Communication Services (RCS). Gamle, kjedelige tekstmeldinger har plutselig de samme funksjonene som chat-apper som iMessage og Whatsapp. Det vil si høyoppløselige bilder, video, lesekvitteringer, muligheten til å se at noen skriver, og gruppechatter.

Annonse

Google Foto vil være den forhåndsinstallerte bildegalleri-appen, noe som gjør at de synkroniseres i skyen mellom enhetene dine. Du får også tilgang til KI-redigering som Magic Editor, Magic Eraser og Photo Unblur.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppdatert iPad mini får A17 Pro-chip

Lekkasje avslører iPhone SE-detaljer

Googles KI er nå i Motorola-mobiler

Mediatek ruster seg for KI-mobiler

Verdens tynneste iPhone neste år?

Google avlytter din Pixel

Androids tyverisikringsfunksjoner kommer snart

Å nei, Samsung One UI 7 kommer ikke før i 2025

Oura Ring 4 med betydelige forbedringer

Xiaomi lanserer klapptelefon og erklærer krig mot Samsung

Samsung oppgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek