TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apples iPhone 17 Air kan bli tynnere enn noensinne

Ny skjermteknologi fra Novatek kan være nøkkelen til en slankere iPhone fra Apple.

Av / 10.10.24 - 13:57
Apples iPhone 17 Air kan bli tynnere enn noensinne

Apple kan være i ferd med å ta tynne mobiltelefoner til et nytt nivå. Ifølge ferske rapporter fra DigiTimes Asia, som får nyheter og sladder direkte fra leverandørkjeden, jobber Apple med en ultra-tynn versjon av neste års iPhone, potensielt kalt «iPhone 17 Air».

Revolusjonerende skjermteknologi

Nøkkelen til det slanke ytret ser ut til å være en spennende skjermteknologi fra den taiwanske produsenten Novatek. Selskapet har annonsert at de vil starte masseproduksjon av OLED-skjermer med såkalt TDDI-teknologi (Touch and Display Driver Integration) i andre kvartal 2025.

TDDI-teknologien slår sammen berørings- og skjermstyringsfunksjonene i en enkelt brikke, noe som kan gi tynnere og mer effektive skjermer. Dette kan være akkurat det Apple trenger for å realisere sin visjon om en ultra-slank iPhone. 

Ryktene antyder at Apple «iPhone 17 Air» kan bli erstatteren for dagens dagens iPhone Plus. Denne modellen forventes å bli Apples tynneste iPhone noensinne.

Les også En iPhone du godt kan hoppe over Apple iPhone 16 Pro Max er selvfølgelig et glimrende produkt i høy kvalitet og med skyhøy ytelse. Men ideene mangler, ikke minst fordi Apple Intelligence foreløpig glimrer med sitt fravær.

Mer enn bare tynnere

Men den nye iPhone 17-serien handler om mer enn bare tykkelse. Andre rykter peker mot:

  • Kraftigere A19-brikke med forbedret AI-kapasitet
  • Et enklere kamera med ett enkelt objektiv
  • Mulig titanium-aluminium legering i rammen for å forhindre bøying

Er tynnere alltid bedre?

Mens mange teknologientusiaster sikkert jubler over utsiktene til en kjempetynn iPhone, kan man samtidig stille spørsmål ved om dette virkelig er veien å gå. Batterilevetid har lenge vært en utfordring for smarttelefoner, og en tynnere enhet gir mindre plass til batteri.

Vår mening er at Apple bør balansere ønsket om en slank telefon, med behovet for god batterilevetid. Det blir spennende å se hvordan de løser denne utfordringen. Men gitt at ryktene stemmer, er det veldig fint å få en modell i familien som virkelig skiller seg ut fra resten. Som det står nå, kan man fort lure på om det er noen vesensforskjeller mellom de ulike. En iPhone 17 Air ville helt sikkert skilt seg ut, og like garantert funnet sitt marked.

Og hva skal den koste? Mer enn dagens iPhone 16 Plus, vil vi gjette på.

Kilder:

DigiTimes Asia

macrumours.com

financialexpress.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppdatert iPad mini får A17 Pro-chip

Lekkasje avslører iPhone SE-detaljer

Googles KI er nå i Motorola-mobiler

Mediatek ruster seg for KI-mobiler

Verdens tynneste iPhone neste år?

Google avlytter din Pixel

Androids tyverisikringsfunksjoner kommer snart

Å nei, Samsung One UI 7 kommer ikke før i 2025

Oura Ring 4 med betydelige forbedringer

Xiaomi lanserer klapptelefon og erklærer krig mot Samsung

Samsung oppgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek