TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CRBN2 er de mest ambisiøse hodetelefonene fra Audeze

Vi er vant til heftige hodetelefoner fra Audeze, men CRBN2 tar kaka.

Av / 03.10.24 - 15:37
CRBN2 er de mest ambisiøse hodetelefonene fra Audeze

Vi er vant til å se avanserte og dyre hodetelefoner fra California-baserte Audeze. Men Audeze CRBN2 er noe utenom det vanlige.

CRBN2 skiller seg fra de fleste Audeze-hodetelefoner ved at den ikke er bygget over plane, magnetiske drivere, men i stedet ekte elektrostatiske elementer. CRBN2 er også de første hodetelefonene som er utstyrt med Audezes patentsøkte SLAM-teknologi. Audeze sier at bokstavene står for Symmetric Linear Acoustic Modulator, men jeg lurer på om de kom på forkortelsen først – og navnet etterpå?

(Foto: Audeze)

Hjertet i CRBN2 er Audezes andre generasjons elektrostatiske driver med karbonnanorør. Den nye SLAM-teknologien skal gi optimal lufttrykkfordeling over hele driveren, noe som forbedrer ytelsen ved lave frekvenser.

Ifølge Audeze gir SLAM «utrolig oppslukende stereobilder og en lydbildepresentasjon som plasserer hver forestilling rett i rommet sammen med lytteren».

«Med CRBN2 har vi flyttet grensene for elektrostatisk teknologi enda lenger og introdusert vårt nye SLAM-system for å levere den mest naturtro bassen og gjennomsiktigheten som noensinne er oppnådd i en elektrostatisk hodetelefon », sier Audeze-sjef Sankar Thiagasamudram.

Annonse
(Foto: Audeze)

Hver CRBN2-hodetelefon er håndmontert og testet i California. Øreputene er av lær, og CRBN2 veier 480 gram.

Vi har ikke fått en norsk pris, men Audeze CRBN 2 koster 5 995 dollar i hjemlandet, så forvent en high-end pris på over 60 000 norske kroner.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Audezes villeste elektrostater

Sony utvider LinkBuds-serien: Ørepropper for en travel hverdag

Denne gir bedre Bluetooth-lyd fra din iPhone

Her er Marshalls nye hodetelefon-flaggskip

Retro men supermoderne DAC fra FiiO

Her kan du henge hodetelefonene dine

Her er Genelecs første hodetelefoner

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Scroll to Top