TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Netflix øker prisene i Norge: Ingen planer om billigere reklame-abonnement

Netflix vil trekke litt mer fra kontoen din hver måned.

Av / 03.10.24 - 21:40
Netflix øker prisene i Norge: Ingen planer om billigere reklame-abonnement

Nå er det offisielt: Netflix øker prisen på alle abonnementene i Norge. Det billigste abonnementet øker med 10 kroner i måneden, mens det dyreste øker med 30 kroner.

– Vi tilbyr en rekke priser og abonnementer for å møte ulike behov, og i takt med at vi leverer mer verdi til medlemmene våre, ber vi dem iblant om å betale litt mer, sier Netflix i en uttalelse.

Slik blir prisendringene

Basisabonnementet har fram til i dag kostet 89 kroner. Nå øker prisen 99 kroner. Med dette abonnementet kan du bruke strømmetjenesten med kun én enhet, og strømmekvaliteten er begrenset til 720p.

For å kunne strømme med to enheter samtidig i Full HD 1080p, har du tidligere måtte betale 109 kroner i måneden, men nå koster det såkalte Standard-abonnementet 129 kroner.

Premium-abonnementet der man kan bruke fire enheter samtidig, med 4K-oppløsning og HDR, har tidligere kostet 159 kroner i måneden. Dette øker nå til 189 kroner.

Annonse

Endringene vil gjelde for både nye og eksisterende abonnenter, som vil bli varslet om prisendringen på epost i løpet av de kommende ukene. De oppdaterte prisene vises nå også på Netflix hjemmesiden under Abonnement og priser.

Ingen planer om Netflix med reklame i Norden

Netflix har ingen umiddelbare planer om å tilby et billigere abonnement med reklame i Norden. Det uttalte Netflix-COO Greg Peters tidligere under et pressemøte i Stockholm forrige uke, hvor den amerikanske strømmegiganten kunngjorde en rekke nordiske serie- og filmnyheter.

Netflix’ pressekonferanse, Stockholm, 26.09.2024: F.v. Greg Peters, CO-CEO og Jenny S. Björk, VP, nordisk innhold (Foto: Lyd & Bilde / Tor Aavatsmark)

Strømmetjenesten tilbyr allerede i dag et billigere, delvis reklamefinansiert abonnement i deler av verden, som ble lansert i 2022. Med dette abonnementet avbrytes strømmingen av en 5 minutters reklamepause hver time. Noe av innholdet er imidlertid helt uten annonser, og nye høyprofilerte filmer har bare reklame i starten.

Ferske Netflix-kunder ser ut til å like det annonsebaserte abonnementet: Faktisk velger over 40% av nye brukere Netflix med reklame, der det er tilgjengelig. I Norden ser man tydeligvis ikke det samme behovet, selv om konkurrenten Disney nylig innførte abonnementet «Disney+ Standard med reklame» til 59 kroner i måneden.

Les også Nå inntar reklamen Disney+! Fra i dag kan du strømme dine favorittserier, og -filmer, på Disney+ – med reklameavbrudd.
Les også Mer romantiske juleforviklinger i vente Netflix puster nytt liv i en av sine mest suksessrike nordiske seriesatsinger.
Les også Laks til rikmannsbesvær Fra skaperne av seriesuksessen Lilyhammer kommer nå Netflix-serien om norske laksebaroner.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

2 hendelser på “Netflix øker prisene i Norge: Ingen planer om billigere reklame-abonnement”

  1. Selv om jeg betaler for 4k , er minst 70% av innholdet kun 1080p med 1,4mb bitstream istedenfor 18-19 på 4k. Selvom 25-30 er anbefalt for full kvalitet.

  2. Jeg betaler streaming tjenester for å slippe reklame. Smålig av de å øke prisene , så lenge de ikke øker kvaliteten eller mengde innhold

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hvordan dør John Dutton i Yellowstone?

Remake av distingvert klassiker!

Endelig!

Japansk mafia-action: - Intense kampscener

Nå øker Netflix-prisen

Bakom kulissene!

Kidman + Curtis!

Mer romantiske juleforviklinger i vente

Slutt på gratis deling av Disney+

Richard Madden i Nesbø-thriller!

Følelsene slippes løs på Disney+

Yellowstone-skaper med ny trailer

Lyd & Bilde