TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Little Fwend Disco Mk2 armløfter

Redder platene og stiften din.

Av / 26.09.24 - 11:29
Little Fwend Disco Mk2 armløfter

Den fryktede klikk klikk kloff lyden kan enkelt unngås med en liten armløfter. Du vet sikkert hva jeg mener. Hvis du har en platespiller har du garantert hørt lyden av en stift som sklir sakte mot det uendelige sporet i rillene på vinylplaten, og lager en lyd som betyr at stiften på pickupen vil slites raskere, hvis du ikke skynder deg å løfte armen tilbake til armhvileren.

Derfor finnes de små armløftere som kan plasseres på de aller fleste platespillere, som er laget for å løfte armen opp fra rillen når platesiden er ferdigspilt. Vår erfaring med armløfteer er at de som regel er laget i billig plast, og mange av dem er ikke nøyaktige nok til at de klarer å løfte armen hver gang.

Armløftere for de aller fleste platespillere. Foto: Little Fwend

Det finnes en langt mer forseggjort løsning i armløfterne fra Little Fwend. De lager armløftere i aluminium eller nikkelbelagt messing. Kvaliteten er hinsides noe annet vi har sett av armløftere, og Little Fwend lager armløftere som passer på de aller fleste platespillere.

Denne, som kalles Disco M2, er tilpasset Techncis SL-1200-serien helt siden 1979 modelen, og de passer også på de nye modellene, inklusive den nye SL-1300G.

Foto: Little Fwend

Disco MK 2 er laget i nikkelplatert messing, og har en liten magnet på undersiden, som holder den på plass på platespilleren. En liten gummipute løfte armen forsiktig opp når den når slutten av platesiden, og trigger armen på armløfteren. Når man legger armen tilbake i armhvileren, trykker man bare forsiktig ned gummiputen og armløfteren senkes ned i et kammer med fluorkarbon.

Annonse

Little Fwend Disco Mk2

Foto: Little Fwend

Armløfteren er håndlaget i Norge, og har høydejustering slik at man kan tilpasse løfteputens høyde. Hvis man for eksempel har byttet ut gummimatten på spilleren med en lavere filtmatte, eller har hevet armen for å få riktig sporingsvinkel på en høyere pickup.

Foto: Little Fwend

Kvaliteten er på et helt annet nivå enn vi er vant til og Little Fwend lager armløftere i forskjellige høyder tilpasset de aller fleste platespillere.

Mens Disco Mk2 er  tilpasset Technics-spillerne, finnes det en høyere modell som er tilpasset spillere fra f. eks. Clearaudio og mange andre, og en lavere modell som passer bedre for spilere fra Thorens, Pro-Ject med flere.

Det finnes også en spesiallaget utgave for Rega Planar 8 og Planar 10, og en spesiallaget plattform som passer perfekt på skjelettplinten Rega bruker på disse modellene. Den kan du se nederst til høyre på bildet under.

En liten venn for de fleste spillere. Foto: Little Fwend

Little Fwend har en nettside som leder deg til nærmeste forhandler. Der finner du også en omfattende liste av platespillere fra de aller fleste produsenter, og der kan du finne ut hvilken av armløfterne som passer akkurat din spiller.

Les også Ny referanse fra Technics Får Delta Sigma Drive og kvitter seg med pitch control.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Du behøver kanskje denne

Nytt flaggskip fra Audio-Technica

Budsjettvennlige platespillere

Rotel feirer 100 år med high-end CD-spiller

München flytter til Wien

McIntosh beskytter anlegget

Foredlet flaggskip

Marantz gir deg alt på ett sted

Støtter høyoppløst lyd

-Blir billigere enn SL-1200G

Ny referanse fra Technics

Ny versjon av NADs minianlegg

Scroll to Top