TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Samsung HW-B660D

Glimrende filmlyd til fornuftig pris

Samsungs kompakte lydplanke låter imponerende stort til prisen.

Skrevet av / 30.09.24 - 09:00
Samsung HW-B660D

Lyd & Bilde mener

  • Samsung HW-B660D leverer et stort og overbevisende lydbilde med masse detaljer og høy underholdningsfaktor.
  • Samsung-planken har ikke like overbevisende surroundlyd som de aller beste, og må klare seg uten innebygd Wi-Fi.

Audun Hage

Samsung er ofte en gjenganger når det gjelder lydplanker med ypperlig ytelse til prisen. Den sørkoreanske elektronikkprodusenten har et bredt spekter av lydplanker i sitt sortiment, og her tar vi for oss en av de rimeligere variantene. HW-B660D er en ny modell av året som er laget for å være et rimeligere alternativ til de populære «Q» modellene.
Samsung-planken er lett å dra kjensel på med sine rette linjer og utførelse i perforert plast. Den står litt i kontrast til de smekre lydplankene i S-serien fra Samsung, og leveres for øvrig bare i svart.

Samsung HW-B660D

Samsung HW-B660D har en 3.1.konfigurasjon på høyttalerelementene, hvilket innebærer at den må klare seg uten innebygde høydekanaler for Dolby Atmos og DTS-X. Men det er den som nevnt ikke alene om i denne gruppetesten. Med i esken følger det også med en separat trådløs subwoofer – en enkel og lettplassert sub i rettvinklet trekabinett,

Lydplanken er enkel å sette opp som Samsung-planker flest. Den har imidlertid ikke Wi-Fi, og støtter derfor ikke finesser som AirPlay eller Chromecast – men kan kobles til mobilen via Bluetooth. Det følger også med en HDMI-kabel i esken, slik at den er enkel å koble til TV-en. Merk for øvrig at 660B ikke støtter den populære «Q Symphony» finessen som kan brukes med høyttalerne i en Samsung TV – da må du opp på en av modellene i Q- eller S-serien.

Samsung HW-B660D. (Foto: Samsung)

Lydkvalitet

Vi har som kjent god erfaring med Samsung lydplanker, og HW-B660D viser umiddelbart en familiær lydmessig likhet med slektningene. Lydbildet er stort, tydelig og kommer tett på oss som lytter. Det gir en realisme som får testpanelet til kjenne på kinofølelsen.

-Vi får servert et flott lydbilde med imponerende romklang her, kommenterer Audun, og Geir er enig: – Man kan høre at Samsung har fått til en god sammenheng mellom kanalene, og jevn klangbalanse.
Vi noterer også at Samsung-planken har en klar og tydelig stemmegjengivelse, antageligvis som følge av den dedikerte senterkanalen. Dialogene fra den fartsfylte F1-serien «Drive to Survive» kommer klart og tydelig frem i lydbildet, akkurat som på Sonos og JBL.

Annonse

Samsung drar selvfølgelig ekstra nytte av den eksterne subwooferen, som bidrar med solid fylde i bassområdet. Her får vi bassen som vi savnet fra bl.a. JBL Bar 300. HW-B660D har det rikelig med trykk når det går hardt for seg på actionfilmene, og vi kan kjenne litt fysisk buldring når Tom Cruise tar av med sitt lynhurtige testfly i «Top Gun: Maverick».

På enkelte punkter ligger HW-B660D imidlertid noe bak den litt dyrere fjorårsmodellen Samsung HW-Q610C som vi har testet tidligere. Effektene fra høyde- og surroundkanalene kommer ikke like tydelig frem her, og vi føler oss ikke like «innesluttet i en lydboble» som på storebroren, antageligvis fordi 660B ikke har egne høydekanaler. Vi synes dette er verdt å merke seg, spesielt da den nevnte 2023-modellen fortsatt er i salg.

Den klare mellomtonen gjør at Samsung-oppsettet også fungerer bra til musikk: Vokaler kommer godt ut samtidig som det er skikkelig bassrytmer og dybde i lydbildet.

Konklusjon

Samsung HW-B660D er en solid lydplanke som leverer fin og fyldig hjemmekinolyd til en rimelig penge. Den utmerker seg spesielt på filmlyd og gir en god helhetlig lydopplevelse. Selv om den mangler noen av de mest avanserte finessene vi kjenner fra dyrere Samsung-modeller, gir den likevel god ytelse til prisen, ikke minst takket være den medfølgende subwooferen.

Karakter
Samsung HW-B660D
Basic

Også i denne testen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

6 billige lydplanker

Lyngdorf til lavpris?

Kulerund høyttaler i reiseformat

Disse høyttalerne er lydens Rolls-Royce

For dyrt kjøp for de fleste

Feier lydplankene av banen – men det koster!

Fyrverkeri i hjemmekinoen

Velbalansert filmlyd

Fin lydplanke til The Frame

Samme kvaliteter som de større modellene

Utendørs stereo i sommervarmen

Familiefeide i B&W

Scroll to Top