TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Philips TAB6309/10

Slank surround-duo fra Philips

Fra Philips kommer en superkompakt lydplanke og liten subwoofer med overraskende stor lyd.

Skrevet av / 30.09.24 - 09:00
Philips TAB6309/10

Lyd & Bilde mener

  • Philips TAB6309 er liten av størrelse, men kvitterer med et overraskende stort lydbilde og fyldig bass.
  • Det maksimale lydtrykket er naturlig nok noe begrenset, og bassen går ikke superdypt. Derfor blir dette et oppsett mest egnet for mindre rom og TV-skjermer.

Audun Hage

Philips er kanskje mest kjent for sine fargesprakende Ambilight-TV-er, men den siste tiden har det kommet mye spennende i lydverdenen også. Blant de siste nyhetene finner vi lydplanken TAB6309, som er blant de minste vi har sett i denne kategorien – og vi har sett mye! Kanskje Philips har latt seg inspirere av Samsung og deres design-lydplanker i S-serien?

Uansett så er TAB6309 den aller minste i denne gruppetesten, og den får følge av en tilsvarende liten subwoofer.

Philips TAB6309

Philips TAB6309 er svært kompakt og et avrundet og øyevennlig utseende med trekk i mørkt høyttalerstoff. Under duken skjuler det seg nok høyttalerelementer til å gjengi 2.1 kanaler med lydinformasjon: Her er det altså ingen dedikert senterkanal.

Med så lite plass til rådighet må TAB6309 klare seg uten tegnrute: Philips har i stedet satt inn noen små LED-indikatorer som skal hjelpe oss å forstå status på drift og innstillinger. Vi måtte bla opp i brukermanualen for å skjønne hva de betyr. Heldigvis har TAB6309 også støtte for Bluetooth, med mulighet for app-styring via mobilen (Philips Entertainment for Android og iOS) – noe som er enklere å forstå seg på.

Philips-planken har HDMI ARC inngang, i tillegg til optisk inn og Bluetooth, men ingen Wi-Fi. Derimot har ikke TAB6309 innebygd Wi-Fi, så den mangler en del åpenbare strømmemuligheter.

Annonse
Philips TAB6309
Philips TAB6309. Foto: Philips

Lyd

Philips slo greit ifra seg i vår forrige test av premium-lydplanker med storebroren TAB7908, derfor var det spennende å høre hva denne kompakte krabaten kunne varte opp med. Når sant skal sies hadde vi ikke de helt store forventningene, gitt at Philips-planken er den minste i testen med god margin. I praksis viste dette seg imidlertid å være en ganske vellykket og vellydende kombo.

På filmlyd klarer Philips å skape et stort og luftig lydbilde med god plass til musikk og lydeffektene, samtidig som talegjengivelsen er tydelig og sentralisert. Det er en god klarhet og diksjon her som gjør at vi umiddelbart får godt grep om dialogene i handlingen, enten det er film, serier eller vanlige underholdningsprogrammer. Mellomtonen er overraskende fyldig i forhold til størrelsen.

Når det kommer til litt tøffere og utfordrende scener fra actionfilmer, merkes det også at Philips har en subwoofer (om enn liten) med på laget. Eksplosjoner og maskingevær-knatring låter så klart mer overbevisende her, enn det gjør på plankene uten medfølgende subwoofer.

Når det er sagt, er det selvsagt grenser for hvor mye lydtrykk Philips-suben klarer å skape. Vi måtte jobbe litt med plasseringen for å få mest mulig trykk, samtidig som vi ville at bassen skulle være godt integrert med lydplanken. Delefrekvensen er nemlig satt relativt høyt, slik at det er lettere å lokalisere bassen om den står for langt unna.

Der Philips kommer litt til kort, er det spesielt på opplevelsen av surroundeffekter: Vi får ikke like overbevisende inntrykk av objekter i bevegelse her, som vi gjør på for eksempel Sonos eller Samsung. Begge de nevnte har litt mer fremtredende «Atmos-effekt».

Philips låter også skapelig på musikk, med en fin klangbalanse, gode og fyldige vokaler og en taktfast bassgjengivelse. Den fungerer utmerket til bakgrunnsmusikk, men for musikkentusiaster eller de som ønsker et mer balansert og raffinert lydbilde – er det nok verdt å sikte enda høyere.

Konklusjon

Philips TAB6309 er kanskje ikke mye å se på, men denne kompakte duoen leverer over forventningene når det kommer til lyd. Klangbalansen er fyldig med god klarhet i stemmer og musikkgjengivelse. Trikset her er den kompakte subwooferen som sørger for sprek bassgjengivelse på både film og musikk. Dette er først av alt en glimrende oppgradering av TV-lyden, og til denne prisen anser vi Philips-duoen som testens beste kjøp.

Karakter
Philips TAB6309/10
Basic

Også i denne testen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

6 billige lydplanker

Lyngdorf til lavpris?

Kulerund høyttaler i reiseformat

Disse høyttalerne er lydens Rolls-Royce

For dyrt kjøp for de fleste

Feier lydplankene av banen – men det koster!

Fyrverkeri i hjemmekinoen

Velbalansert filmlyd

Fin lydplanke til The Frame

Samme kvaliteter som de større modellene

Utendørs stereo i sommervarmen

Familiefeide i B&W

Scroll to Top