TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

FiiO KA15 er en lomme-DAC for nostalgikere

FiiO KA15 er en bærbar DAC og hodetelefonforsterker, som ser ut som en bærbar kassettspiller, men som samtidig er superavansert.

Skrevet av / 24.09.24 - 09:21
FiiO KA15 er en lomme-DAC for nostalgikere

Retro møter høyteknologi: Den bærbare DAC-en og hodetelefonforsterkeren FiiO KA15 har en 0,96-tommers IPS-fargeskjerm, som viser en animasjon av et roterende kassettbånd under avspilling. Det gir en morsom retro-følelse, samtidig som den er stappfull av moderne teknologi. Den kompakte størrelsen og det lekre metallchassiset gjør den perfekt for bruk på farten.

Foto: FiiO

Imponerende spesifikasjoner

Under panseret finner vi to Cirrus Logic CS43198 DAC-brikker, koblet på en måte som gir et lavere støygulv i forhold til bare én DAC-brikke. Den støtter oppløsninger helt opp til 32-bit / 768kHz PCM, som er det høyeste tilgjengelig i dag. Og dessuten DSD256, altså 256 ganger samplingfrekvensen til CD-formatet (Red Book). KA15 har både 3,5 mm ubalansert og 4,4 mm balansert hodetelefonutgang.

DAC-en går på batteri, men den kan også bruke strøm fra ekstern strømkilde. Da setter du den i Desktop Mode, effekten dobles til 560 mW i 32 ohm via den balanserte utgangen. Imponerende for en så liten krabat.

FiiO KA15 app
EQ kan stilles i app, eller på i nettleseren på datamaskin. Foto: FiiO

Avansert EQ-funksjon

Men der hvor FiiO KA15 skiller seg fra røkla er med sin avanserte 10-bånds parametriske equaliser. Som betyr at du kan velge frekvens og båndbredde på denne, trinnløst. Og altså ti steder over hele frekvensområdet. Det er nesten uhørt i en forsterker, for ikke å snakke om en bærbar DAC.

Det er lett å skru seg bort i en parametrisk EQ, derfor har FiiO forhåndsinstallert mange innstillinger. I tillegg kan brukere dele sine egne EQ-kurver med hverandre.

Annonse
Les også Valnøtt og stil: Billige hodetelefoner fra FiiO FiiO FT1 er et par lekre hodetelefoner med øreklokker i amerikansk valnøtt. Men de er mye billigere enn de ser ut.

Intelligent strømhåndtering

KA15 har også en funksjon for intelligent strømhåndtering. Ved hjelp av sanntidsovervåking av spenning og strøm kan enheten dynamisk justere strømforbruket basert på gjenværende batterinivå. Dette bidrar til å forlenge den totale batteritiden, og er spesielt nyttig når den brukes bærbart med mobiltelefon.

FiiO KA15 with iPhone
FiiO KA15 funker også med iPhone. Foto: FiiO

Funker med «alt»

FiiO har sørget for bred kompatibilitet med KA15. Den fungerer med Android, iOS, Windows og macOS-enheter via USB-C. Mer spesielt er at den også støtter UAC1.0-modus, som gjør at den funker med spillkonsoller som Nintendo Switch og PlayStation 5!

Les også Gjennomsiktig kassettspiller vekker begeistring Vi skrev om den i vinter, men utseendet var ikke ferdig. Nå er det klart at den bærbare kassettspilleren FiiO CP13 blir tilgjengelig i gjennomsiktig utgave.

FiiO KA15: Pris og tilgjengelighet

KA15 koster 1990 kroner, når den forventes inn i norske butikker rundt månedskiftet. Om du ikke vil vente, men heller bestille på FiiOs AliExpress-side allerede nå, er prisen for 137,49 dollar dollar inkludert mva og frakt.

Mer info: fiio.com

FiiO KA15 with Nintendo Switch FiiO KA15 with cirrus chip FiiO KA15 lifestyle FiiO KA15 lifestyle 5 FiiO KA15 lifestyle 4 FiiO KA15 lifestyle 3 FiiO KA15 lifestyle 2 FiiO KA15 hires with desktop
<
>
Foto: FiiO
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Marshalls nye hodetelefon-flaggskip

Retro men supermoderne DAC fra FiiO

Her kan du henge hodetelefonene dine

Her er Genelecs første hodetelefoner

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Åpne øretelefoner og andre modeller fra Belkin

Disse hodetelefonene er ikke som noen andre

DJ-hodetelefoner uten en tråd

Scroll to Top