TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Rotel Michi Q5: Luksuriøs CD-spiller med DAC

Japanske Rotel utvider sin eksklusive Michi-serie med en toppmodell av en CD-spiller og DAC i samme produkt. Q5 oser av kvalitet, og koster deretter.

Skrevet av / 21.09.24 - 09:00
Rotel Michi Q5: Luksuriøs CD-spiller med DAC

100 år gamle Rotel feirer med en ny toppmodell i sin eksklusive Michi-serie, for high-end-entusiaster. Q5 er en kombinert CD-spiller og DAC, som sikter seg inn mot de mest kresne.

Den nye modellen har et toppmatet CD-drivverk montert i et aluminiumschassis formet med mikrometerpresisjon takket være CNC-teknikk. Et spesielt fjærende oppheng reduserer vibrasjoner, og to egenproduserte ringkjernetrafoer som separerer de analoge og digitale strømforsyningene.

ESS DAC

DAC-kretsen er bygget rundt ESS ES9028PRO DAC-brikken, i en fullbalansert og fulldifferensiell konfigurasjon. Alt for å gjøre konverteringen fra digitalt til analogt elektrisk signal så støyfri som mulig.

Rotel Michi Q5 top
Foto: Rotel

Teknisk

Men Q5 gjør altså mer enn å spille CD-er. Den har nemlig også flere digitale innganger, inkludert USB med støtte for PCM opptil 32-bit / 384 kHz, samt MQA og DSD. De aller fleste kan spørre seg hva man skal med MQA og DSD, men tanken er at ingen entusiaster skal ekskluderes, og hvis du samler på slike musikkfiler, så vil Rotel gi dem den beste behandlingen de klarer.

Koaksiale og optiske innganger støtter på sin side opp til 24-bit / 192 kHz.

Spilleren har også digitale utganger, slik at den kan brukes som drivverk til en enda bedre DAC. Sånn i tilfelle du kjenner oppgraderingsspøkelset klø deg på ryggen …

Les også High-end i tungvektsklassen Rotels Michi-serie tok oss med storm, og den oppdaterte X5 er et av de beste kjøpene i high-end-klassen.

Frontpanelet har en stor fargeskjerm som viser albumgrafikk, og på toppen sitter et stort dreiehjul, like solid som resten av konstruksjonen, for volum og andre funksjoner.

Rotel fremhever at Q5 er designet for hi-fi-entusiaster som krever det beste innen både ytelse og estetikk. Selskapet peker på den påkostede og nitide konstruksjonen, eksepsjonelle lydkvaliteten og avanserte kontrollmulighetene som nøkkelegenskaper ved produktet.

Rotel Michi Q5 inside
Doble ringkjernetrafoer. Foto: Rotel

Rotel Michi Q5: Pris og tilgjengelighet

Rotel Michi Q5 kommer i salg i november til den nette pris av 6 000 euro. Eller rundt 75 000 kroner. Vi vil gjette på det blir noe dyrere enn dette, når norsk mva og merkostnader for fem års reklamasjonsrett skal legges til i beregningen.

Det er med andre ord en heftig sum, men så er dette også et produkt for de aller mest dedikerte hi-fi-entusiastene, som kun handler fra øverste hylle.

Mer info: rotel.com

Annonse

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

München flytter til Wien

McIntosh beskytter anlegget

Foredlet flaggskip

Marantz gir deg alt på ett sted

Støtter høyoppløst lyd

-Blir billigere enn SL-1200G

Ny referanse fra Technics

Ny versjon av NADs minianlegg

Marantz er tilbake i high-end-klassen

Billig bærbar DAC

Fargerik og budsjettvennlig platespiller

Node får trillinger: Bluesound utvider streamer-familien

Scroll to Top