TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Topplister

Tesla-test 2024: Sammenligning av Model 3, S, X, Y – fra Long Range til Plaid Performance

Hvilken Tesla-model passer best for deg? Les vår anbefalinger og finn den modellen som passer deg, din livsstil og dine behov.

Av / 20.09.24 - 10:05
Tesla-test 2024: Sammenligning av Model 3, S, X, Y – fra Long Range til Plaid Performance

For å gjøre det enkelt for deg, har vi samlet alle våre tester på et sted. Er du i kjøpsmodus og usikker på hvilken modell som passer best for dine behov? Kanskje dette skal bli din første el-bil?  Våre ekspertanbefalinger guider deg gjennom unike fordeler. Fra rekkevidde og ytelse til komfort og teknologi. Slik at du kan finne den Tesla modellen som passer din livssil og din budsjett. La oss guide deg!

Tesla-test 2024: Sammenligning av Model 3, S, X, Y – fra Long Range til Plaid Performance 1

  1. Tesla Model 3 (2024) Long Range

    Nye Model 3: Endelig moden

    Et hissigere utseende og lengre rekkevidde, men først og fremst viktige oppgraderinger av interiøret, gjør at Tesla Model 3 endelig har blitt en super bil. Bortsett fra på ett område.

    Like sprek og morsom som før, men enda bedre kjøreegenskaper og lavere støy. Endelig er det god premiumfølelse i kupeen, og vi elsker det noe hissigere utseendet.
    Begrenset nyttelast. Fjerning av hendler på rattet stiller vi oss fortsatt tvilsomme til.
    Les hele testen
  2. Tesla Model 3 (Bakhjulsdrift)

    Tøffere, sprekere og mer teknologisk enn konkurrentene

    Tesla har gitt sin minste bil, Model 3, en skikkelig overhaling. Den billigste utgaven med bakhjulsdrift gir nesten latterlig mye for pengene.

    Sprek og ekstra morsom med bakhjulsdrift. Enda bedre kjøreegenskaper og lavere støy enn før. God premiumfølelse i kupeen, og utseendet er en frisk oppgradering. Teknologisk langt fremme, som alltid.
    Ikke fullt så sprek som utgaven med firehjulsdrift, og ikke samme fremkommelighet. Mangler hendler på rattet.
    Les hele testen
  3. Tesla Model 3 Standard Range Plus

    Fantastisk mye bil for pengene

    Selv med den nylige prisøkningen gir den billigste Tesla Model 3 frydefull valuta for pengene.

    Fantastisk sprek og morsom bil å kjøre, minimalistisk innredet hvor teknologien er til hjelp og ikke kommer i veien. Lydanlegget er overraskende potent.
    Selv om 15” touch-skjermen er fin i seg selv, savner vi et Head-up Display som kan gi oss den viktigste kjøreinformasjonen i frontvinduet. Meget begrenset nyttelast.
    Les hele testen
  4. Tesla Model S Plaid

    Fullstendig galskap

    Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.

    Det mest spinnville vi har kjørt! Herregud, som det går! Kule gaming-funksjoner, flott lyd fra anlegget. Rekkevidde!
    Når alt kommer til alt, er det bare en Model S, priset fullstendig ut av kvalitetsklassen den hører hjemme i. Fjerning av hendler på styret er en katastrofe.
    Les hele testen
  5. Tesla Model S

    Dette er fremtiden

    Tesla Model S viser overlegent hvordan fremtidens smarte bil kan komme til å se ut.

    Tesla Model S setter standarden for hvordan fremtidens bil bør være om få år, nemlig eldrevet og smart. Hvorfor har ikke alle biler en 17” stor touch-skjerm midt på dashbordet? Eller er lydsystem som får selv nåtidens dårlige pop til å lyde som om englene synger? Dessuten er opplevelsen av å kjøre i en kraftig elbil så fet at det er vanskelig å vende tilbake til det gamle dieselspannet.
    Interiøret er langt unna kvalitetsnivået man forventer i denne prisklassen. Og bilens kjøreegenskaper er ikke de beste, i hver fall ikke på vinterføre.
    Les hele testen
  6. Tesla Model X

    Fremtidsbilen kjører seg selv

    Tesla Model X kan snart kjøre helt av seg selv. Dette er verdens kuleste bil akkurat nå.

    Rett og slett den kuleste bilen vi har kjørt. En gadget på fire hjul! Når selvkjørende egenskaper lanseres, blir dette drømmebilen!
    Hørbart veistøy. Det finnes nok andre luksus-SUV-er med enda bedre kjørekomfort.
    Les hele testen
  7. Tesla Model X Plaid

    Model X Plaid: Et monster på veien

    Med Tesla Model X Plaid - verdens raskeste SUV - får du med deg hele familien og masse pakk, på din vei mot å miste lappen ...

    Verdens kjappeste SUV er noe helt for seg selv. Utrolig akselerasjon, kombinert med diger plass. Interiøret er bedre enn før, lydanlegget er i toppklasse, og baksetepassasjerene kan ha "hjemmekino". Infotainmenten er superb, og appen likeså. God rekkevidde!
    Bilen utstråler ikke samme interiørkvalitet som andre biler i high-end-segmentet. Fjerning av hendler på rattet er en spinnvill avgjørelse.
    Les hele testen
  8. Tesla Model Y Performance

    Rakettfart for hele familien

    Når du trenger plass til hele familien, men ønsker noe som skikkelig biter fra seg, er Model Y Performance noe av det heftigste som finnes.

    Går som en rakett! Meget sportslige kjøreegenskaper. Meget kraftig og god lyd i anlegget. Rask lading, lang rekkevidde. Endelig kan den ha tung nyttelast!
    Hattehylla kan løsne når man akselererer. Ikke alle vil elske det stive oppsettet.
    Les hele testen
  9. Tesla Model Y med Premium Sound

    Familiebil med fet lyd

    Dette er Tesla-en for deg som synes Model 3 er for liten, og de andre for dyre. Model Y er alt en normal familie trenger – og vel så det.

    Tesla Model Y byr på god plass, en sprek og underholdende kjøreopplevelse, pluss saftig og kraftig lyd fra de innebygde høyttalerne.
    Selv om 15” touch-skjermen er fin i seg selv, savner vi et Head-up Display som kan gi oss den viktigste kjøreinformasjonen i frontvinduet.
    Les hele testen