TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide

Stativ til hodetelefoner: Slik holder du øreklokkene friske og fine

Ikke la de dyrebare hodetelefonene dine ligge og slenge - heng dem heller på et praktisk stativ.

Skrevet av / 17.09.24 - 10:19
Stativ til hodetelefoner: Slik holder du øreklokkene friske og fine

Alle er vi glade i hodetelefonene våre, men dersom du vil gi dine hodetelefoner et langt liv er det en dårlig ide å la dem ligge  på gulvet eller skrivebordet uten beskyttelse: Da kan støv, skitt og ytre påvirkning lett medføre unødvendig slitasje. Hodetelefonene bør aller helst oppbevares i det originale etuiet sitt, men det kan også være upraktisk å måtte gjemme dem vekk hver bidige gang! Nettopp derfor kan et stativ til hodetelefonene være et godt alternativ. Da har du hodetelefonene lett tilgjengelig, samtidig som det ser mer proft, pent og pyntelig ut.

Det finnes etter hvert mange produsenter som tilbyr stativ til hodetelefoner, og som vanlig kommer de i mange ulike prisklasser og utførelser.

Sonos x Polspotten

Annonse

Blant de mer eksklusive finner vi denne «håndformede» keramikk-kreasjonen som er laget av Polspotten i samarbeid med Sonos. De er spesielt utformet for Sonos Ace, men vil nok også passe utmerket til andre hodetelefoner. Prisen er 180 euro eller rundt 2000 kroner.

Sanus for Sonos

Et annet alternativ laget spesielt for Sonos Ace, er dette elegante stativet fra Sanus. Det leveres i svart eller hvitt og har også en festeanordning for USB-C ladekabelen. Pris 698 kroner.

Dynavox KH-500

Dynavox leverer denne bueformede innretningen i tre – KH-500 Headphone stand – som er svært populær i audiofile kretser. Selges hos mange hi-fi forhandlere og koster rundt 450 kroner.

 

Focal Headphone Stand

Focal er kjent for sine eksklusive hodetelefoner, dermed skulle det bare mangle at de også tilbyr et stativ av den audiofile sorten. Focal Headphone Stand har en bøyle i børstet stål med laser-inngravert Focal-logo. Prisen? Knappe 3500 kroner!

 

IKEA LÅNESPELARE og MØJLIGHET

Dersom du er ute etter et rimelig hodetelefon-stativ har IKEA et alternativ hvor du kan henge både hodetelefoner og ledninger. LÅNESPELARE koster 199 kroner. Enda billigere er MØJLIGHET til 49 kroner som også har plass til nettbrett.

Temu

Kinesiske Temu har naturligvis et utvalg av stativer i sin nettbutikk. Deriblant denne varianten i valnøttre og aluminium til 230 kroner.

Terminator Endoskeleton Headphone stand

Er du filmentusiast eller en heavy metal headbanger finnes det vel neppe noe tøffere enn denne replicaen av en Terminator T-800 hodeskalle til å henge øreklokkene på. Det ryktes at dette er Geir Gråbein Nordby(L&B redaksjonens erfarne head-fi tester) sin personlige favoritt!

Dette er bare en brøkdel av utvalget – det finnes en mengde av hodetelefon og headset-stativer der ute. Kanskje du har en du selv vil anbefale?

PS. Lurer du på hvordan du holder hodetelefonene dine rene og pene har vi også laget en kjapp guide for dette.

Les også Slik vasker du hodetelefonene Har du fått skittflekker på hodetelefonene? Frykt ikke, men følg disse stegene.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Genelecs første hodetelefoner

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Åpne øretelefoner og andre modeller fra Belkin

Disse hodetelefonene er ikke som noen andre

DJ-hodetelefoner uten en tråd

Valnøtt og stil: Billige hodetelefoner fra FiiO

De mest avanserte øreproppene

Bowers & Wilkins vil i lomma di

Scroll to Top