TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: iBasso DX50

Knallyd til lav pris

iBasso DX50 tar rimelig godlyd til nye høyder. Berøringsskjerm forenkler bruken.

Av / 09.08.14 - 15:11
iBasso DX50

Lyd & Bilde mener

  • DX50 tar bærbar lyd til nye høyder innenfor prisklassen. Både kraftig og oppløst. Berøringsskjerm forenkler bruken.
  • Manøvrering i musikkfiler er ikke like intuitivt som på smartmobilene. Har ikke USB-DAC-funksjon. Litt klumpete og kantete utseende.

iBasso DX50 er litt større og mer klumpete enn FiiO X3. Den har skarpere kanter og er ikke like finslipt. Men den går greit i lomma, og berøringsskjerm faller i smak.

DX50 kan ikke brukes som USB-DAC med PC, men har koaksial digitalutgang og både hodetelefon- og linjeutgang.

Også iBasso har begrenset internminne på 8 GB, men kan utvides med SDXC-kort. iBasso garanterer at den takler opptil 2 terabyte ekstra minne, den dagen slike kort kommer. For tiden er det største minnekortet 128 GB.

Batteritid er oppgitt til 14 timer, og batteriet kan skiftes ut. Det betyr at man kan fylle opp lommene med ekstra batterier på tur. Psst! Det er samme batteri som i Samsung Galaxy S3.

iBasso har ikke distribusjon i Skandinavia, men spilleren kan bestilles fra ibasso.com. Norsk pris har vi kommet frem til ved å ta utgangspunkt i dollarkurs pluss frakt, pluss 25 prosent mva.

Annonse

Brukervennlighet
Berøringsskjermen gjør iBasso litt enklere i bruk enn FiiO, og den har en fysisk gain-bryter for lav, middels og høy, alt etter hvor tungdrevne hodetelefonene er. Best signal-/støyforhold oppnås når den er satt til høy, men jeg føler den har litt bedre kontroll ved lav gain.

Hva avspilling angår er heller ikke iBasso like intuitiv som smarttelefonen, men den katalogiserer i det minste album under hver artist, som gjør det enklere å spille av favorittmusikken. Dessuten kan du lage spillelister og legge til sanger direkte i spilleren – men ikke endre rekkefølge. Også denne kan ha godt av å få spillelister direkte fôret fra datamaskinen. En annen ting jeg ikke liker, er at play/pauseknappen har en altfor lang forsinkelse før det skjer noe.

Ellers liker jeg at spilleren viser sangens oppløsning i tegnruten.

Lydkvalitet
Det meste er tilgitt når musikken går på. I likhet med FiiO løfter den lyden fra min iPhone 5, og den tegner opp et både luftig og samtidig saftig lydbilde. Når sant skal sies er det neimen ikke store forskjellen mellom iBasso og FiiO. Ikke så rart, de har den samme DAC-chipen. Likevel opplever jeg at iBasso har en litt varmere og mer kontrollert bassgjengivelse, samtidig som den er litt mykere og luftigere i overtoneområdet. Den er litt kraftigere, den holder kontrollen bedre når man spiller høyt, som kan være viktig når man bruker mer krevende hodetelefoner enn Klipsch-ene jeg har for hånden.

Når det gjelder høyoppløst musikk er det små nyanser som skiller fra lavere oppløsninger. Lettest er det å høre når man går fra høyoppløst tilbake til lavoppløst, etter å ha hørt en stund. iBasso får frem det lille ekstra på overbevisende vis, og den kan spille både klassisk og heftig elektronisk musikk uten å blunke.

Sammenlignet med den dyrere Astell & Kern AK100 har også iBasso litt å gå på. AK100 er enda mer avslappet og stabil med heftige bassrytmer og har litt mer rom. Og godt er det, når den er dobbelt så dyr!

Konklusjon
iBasso DX50 er større og mer klumpete enn FiiO X3. Den kan heller ikke brukes som USB-DAC. I likhet med sin konkurrent har spillelistefunksjonen forbedringspotensial, men iBasso er et lite hakk bedre. Ikke minst på grunn av berøringsskjerm. Men aller viktigst så låter den litt bedre. Den er enda litt kraftigere, og presenterer musikken på en litt roligere og mer oppløst måte.

Også i denne testen:

Oppsummering

Bedre lyd enn fra mobilen

Vi kan konstatere at selv rimelige musikkspillere overgår lydkvaliteten til de fleste smartmobiler, og gir enklere tilgang til høyoppløst avspilling. Men de er ikke feilfrie.

Les hele testen

FiiO X3

Kompakt og snerten

FiiO X3 er en rimelig musikkspiller som støtter høyoppløste musikkformater, og som tar liten plass i lomma.

Vi liker godt den finslipte formen, og spilleren låter klart bedre enn mobiltelefonen. At den dessuten kan brukes som USB-DAC til datamaskinen er et pluss.
Avspillingen av musikkbiblioteket kunne godt vært mer oversiktlig, og vi kunne ønsket oss en berøringsskjerm.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)

LB+Total måned / 185,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

55.50,- / mnd
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Kompromissløs lyd i lomma

Full kontroll

Her er Denons løsning på Sonos-kaoset