TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
BLACK WEEK - 70% RABATT PÅ LB+

: Sony Music Unlimited

For Sony-fansen

Bra om man har Sony-apparater, men tilbyr ingenting spesielt for øvrige.

Av / 31.07.14 - 16:11
Sony Music Unlimited

Lyd & Bilde mener

  • Utmerket om man har en Playstation og andre Sony-apparater i hjemmekinoen.
  • Langsom på visse plattformer.

Etter å tidligere ha vært en amerikansk videotjeneste under navnet Qriocity, har man med årene utvidet til Europa, begynt å vie seg til musikk og byttet navn til Music Unlimited. For to år siden ble tjenesten en del av Sony Entertainment Network og dermed integrert med både Sonys mobile tjenester, hjemmekinoprodukter og nå også tilgjengelig på Playstation 4.

Om man bara skal nyte musikk hjemme kan man nøye seg med det enkleste abonnementet Access der man får tilgang til tjenesten fra sin datamaskin eller Playstation. Vil man også bruke den med sin mobiltelefon eller nettbrett, eller sin Sony TV eller Blu-ray-spiller, kreves Premium-abonnementet. Har man mange Sony-apparater hjemme, er fordelene åpenbare da man lett får tilgang på favorittmusikken og fortsetter der man var på et annet apparat.

Vi har ingen større klager på tilbudet av musikk. 12 av våre 15 testalbum med skandinaviske artister var tilgjengelige, og de fleste større internasjonale artister vi søkte etter. For mer kjente artister finns bakgrunnsinformasjon og relaterte artister. Sorteringsmulighetene er bra og det finnes kanaler for å høre på visse typer musikk. Men det føles ikke som en spesielt sosial tjeneste med begrensede muligheter å dele og ta del av andres musikk.

Konklusjon
Bruker man sin Playstation som mediaspiller og hjemmet er fullt av Sonys TV-apparater og hjemmekinoanlegg, er det fristende med Music Unlimited. Har man også Sonys håndholdte mobiler og spillkonsoller, blir det en selvfølge. Men har man ikke det så blir det mer komplisert. Det er ingen direkte feil på tjenesten, men den tilbyr heller ikke noe som ingen andre allerede har. Og den støttes ikke i apparater fra andre produsenter.

Annonse

Også i denne testen:

Spotify

Kongen har blitt bedre

Spotify gir seg ikke med å være størst. Med sitt nye grensesnitt vil de også være best.

Meget enkelt brukergrensesnitt, kombinert med mange redaksjonelle spillelister. Oppholdsfri avspilling og mulighet for å spille av lokalt lagret musikk. Glimrende utvalg!
Fremdeles er det et stykke å gå til Wimps redaksjonelle innhold. Ikke norskspråklig brukergrensesnitt, og vi håper på lossless-strømming snart!
Les hele testen

Wimp

Redaksjonell profil

I tillegg til å la brukeren finne alt man leter etter, satser Wimp hardt på redaksjonelle spillelister, og dessuten overlegen lydkvalitet.

Overlegent redaksjonelt innhold kombinert med glimrende musikalsk utvalg, pakket inn i et brukervennlig og norskspråklig grensesnitt. Mulighet for tapsfri CD-kvalitet.
Oppholdsfri avspilling mangler, som gjør det smått irriterende å høre på live-album.
Les hele testen

Beats Music

Sikter mot tronen

Beats Music ønsker å ta over verden. Så langt er ikke Norden en stor prioritet.

Lekkert grafisk grensesnitt. Enkel å bruke. Tjenesten blir stadig bedre til å komme med personlig anbefalinger.
Spillelister kan ikke opprettes i desktopversjonen, kun i mobilappen. Ikke oppholdsfri avspilling, og grensesnitt er kun på engelsk. Dårlig skandinavisk låtutvalg.
Les hele testen

Deezer

Spennende alternativ

Fransk strømmetjeneste med masser av musikk og til og med en Nordisk redaksjon.

Fint utvalg av musikk. Velfungerende på både web og app. Her finnes masser av muligheter om man vil dele sin musikk, lage spillelister med andre og få musikktips.
Kan etter mange søk verken finne metadata eller info om kvalitet på sangen.
Les hele testen

Xbox Music

Et låst univers

Teknisk bra for enkelte, men savner følelsen av en møteplass for musikkelskere.

Utmerket integrasjon om man bruker Windows 8 og Windows Phone. Mange sanger i biblioteket.
Ingen offline-spilling på mobil, støttes ikke av andre produsenter.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikkglede

Her får du mye for pengene

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Kompromissløs lyd i lomma