NAD-eide Bluesound lager noen av de beste kompakte strømmeforsterkerne. Men Powernode (N330) er ikke blant de billigste. Det behovet skal Bluesound Powernode Edge forsøke å dekke.
Den synlige forskjellen på Powernode Edge og den nesten dobbelt så dyre slektningen er at touchdisplayet på toppen er erstattet av en stripe touchfelter med lysdiodeindikasjon. Selve enheten er også lavere, og med en høyde på 4,5 cm og vekt på 1,4 kg er den testens minste.
Utgangseffekten er også begrenset: 40 watt i 8 Ohm betyr at man må se kritisk på følsomheten når man velger høyttalere.
DAC med forsterkning
Teknologisk er forsterkerdelen imidlertid interessant, da utgangstrinnet ikke er vanlig klasse D, men såkalt DirectDigital, som best kan beskrives slik at forsterkeren er en DAC som kan drive en høyttaler direkte. Samme prinsipp som ble brukt i high end-forsterkeren NAD M32. Det skulle vise seg å være lydmessige likhetspunkter mellom de to veldig forskjellige forsterkerne.
Antall lydinnganger på baksiden er begrenset til en enkelt 3,5 mm kombikontakt til analog minijack/optisk digital. Noe som sikkert er mer enn rikelig, da HDMI-tilkoblingen likevel nok er den eneste som vil bli brukt.
Høyttalerkontaktene aksepterer banankontakt og avisolerte ledninger, og ligner noe fra en elektronikkmekanikers roteskuff. Men de er solide.
Bluesounds brukergrensesnitt er veldig godt og intuitivt. Appen er rask og strømlinjeformet, og man savner ikke en fysisk fjernkontroll.
Lyden av Powernode Edge
Hvis man bare skal gå etter lydkvaliteten, er det Bluesound Powernode Edge man bør kjøpe. Så enkelt kan det sies.
Den spiller morsommere og mer engasjert enn alle de andre. Toppen er briljant og veloppløst, og det drysser litt ekstra tryllestøv i form av detaljer på toppen. Uten at det dermed blir skarpt.
Dynamikken er virkelig flott. Piskesmellene i Banditen-Galopp låter så eksplosive som de skal, og paukene har kropp. Og da kan man fint tilgi at den ikke er fullt så tørr i bassen som Citation Amp.
Det mest overbevisende er imidlertid den flotte akustiske scenen med stor bredde og dybde. Og i tillegg også en fornuftig illusjon av høyde. At det kan la seg gjøre i denne pris- og vektklassen er imponerende.
Som man kan forvente av en så effektsvak forsterker, er kraftige, komplekse passasjer ikke dens livrett. Da går nyanseringen tapt.
Konklusjon
Bluesound ville lage en forsterker som kunne konkurrere i det billigere sjiktet – og det har lyktes. Utgangseffekten er beskjeden, og finishen er – selv sammenlignet med andre matboksforsterkere i plast – nedskalert. Men det er underordnet når forsterkeren låter så bra som tilfellet er her. Hvis du har effektive høyttalere og en stue av rimelig størrelse, får du ikke bedre.
Også i denne testen:
Argon Audio SA2
Overflod av features
Man får virkelig mange muligheter og funksjoner til en svært rimelig pris.
Sonos Amp
Den mest brukervennlige
Sonos Amp var en av de første miniforsterkerne med strømming. Og Sonos er fortsatt kongen av multirommet.
WiiM Amp
Latterlig god ut fra prisen
Med innebygd strømming og god lyd er den lille Wiim-forsterkeren et funn til denne prisen.
Harman Kardon Citation Amp
Den største blant de små
Harman Kardon Citation Amp leverer trøkk – også når det går varmt for seg.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser