TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Annonsørinnhold: Philips Hue Smart sikkerhet i hjemme

Lys og overvåking for et tryggere hjem

Du har garantert kjent på følelsen; den lille nervøsiteten som kommer over deg når du låser døra for å dra på jobb, helgetur eller ferie.

Av - Publisert 31.07.24 - 00:00
Philips Hue Smart sikkerhet i hjemme

Frykten for å komme hjem til et hus som har blitt rasert av innbruddstyver. Både om sommeren, når boligen ofte står tom i dager og uker i strekk, og om vinteren, når det nordiske mørket legger seg som et dystert teppe over de fleste av døgnets timer.

Et sikkerhets- og overvåkingssystem gir trygghet, kontroll og kontakt med hjemmet når det står tomt – og stadig flere velger denne løsningen for å slippe å bekymre seg for å legge igjen verdisakene sine når de er ute og reiser. Med de siste årenes smarthjem-trend og intelligente belysningssystemer har utvalget av alarm- og sikkerhetsløsninger blitt både bredere og mer tilgjengelig.

Philips Hue Smart sikkerhet i hjemme 1
dsa

Et av de mest brukervennlige, fleksible og populære smartlyssystemene er Philips Hue, som med stemmestyring, automatiseringsalternativer og styring hjemmefra via systemets app gir brukerne full kontroll over belysningen i hjemmet. «I 2023 introduserte Philips Hue en sikkerhetsløsning som, i motsetning til tradisjonelle sikkerhets- og alarmsystemer, er fullt integrert med belysningssystemet i hjemmet – og dette er en naturlig videreutvikling», sier Peter Forsström, Market Leader Consumer Nordics i Signify, selskapet bak Philips Hue.

«Lys og sikkerhet går hånd i hånd, og vi har lang erfaring med smarthjem-løsninger for kunder som ønsker å ha full kontroll over hjemmet sitt. Derfor var det naturlig å utvikle kamera- og sensorsystemer som kombinerer overvåking og intelligent belysning», sier han.

Samspillet mellom lys og sikkerhet er kjernen i Philips Hue-løsninger for hjemmeovervåking. Philips Hue-appen er ikke bare basen for alle funksjonene i belysningssystemet, men fungerer også som et sikkerhetssenter der belysning, overvåking og sensordeteksjon kan arbeide sammen. Dette støttes av Bridge, som er hjernen i Philips Hue og fungerer som bindeleddet mellom alle elementene i systemet. I tillegg til kameraer i Full HD med både video- og lydopptak og mikrofon for toveiskommunikasjon, inkluderer systemet også kontaktsensorer som kan plasseres på dører og vinduer for å oppdage – og umiddelbart varsle brukeren – hvis for eksempel inngangsdøren åpnes mens systemet er slått på.

Philips Hue Smart sikkerhet i hjemme 2
das

Full kontroll

Hvis du allerede har Philips Hue i hjemmet, er smartkameraene og bevegelses- og kontaktsensorene et enkelt og rimelig tillegg til systemet. Kameraene fås med bordstativ for innendørs bruk, med kabel for oppheng inne eller ute på husveggen – og med batteri hvis du vil ha det et sted, inne eller ute, der det ikke er strøm eller rett og slett vil at det skal være uavhengig av strømnettet.

Som bruker har du full kontroll. End-to-end-kryptering sikrer at direktesendinger og opptak forblir private, og det er ikke nødvendig med hjelp utenfra for å sette opp systemet. Alle som allerede har installert Philips Hue-belysningsprodukter i hjemmet, kan skrive under på hvor enkel prosessen er – og med den intuitive Hue-appen, som er tilgjengelig for både iOS og Android, kan du selv konfigurere kamera- og lysintegrasjonen og endre og tilpasse den i takt med årstider, høytider og andre forhold.

«Når produkter snakker med hverandre gjennom et lett tilgjengelig og svært fleksibelt grensesnitt, blir hjemmesikkerhet og det smarte hjemmet utrolig viktig. Vi streber etter å tilby en helintegrert løsning som kombinerer sikkerhet, lys og komfort, og vi utvikler hele tiden produktene og programvaren vår for å kunne tilby de beste løsningene for i dag og i morgen», sier Peter Forsström.

Føler at noen alltid er hjemme

Noen hjemme?

En lampe med av/på-timer er et godt og velprøvd forsøk på å forhindre innbrudd – men det er også ganske lett å innse at en enkelt tent lampe ikke betyr at noen er hjemme.

Den illusjonen kan imidlertid skapes på en overbevisende måte med de avanserte funksjonene i Philips Hue. Alle pærene og lampene i systemet kan enkelt programmeres til å slå seg av og på til ulike tider og med ulike lysinnstillinger, enten individuelt eller gruppert i rom og soner. Via appen kan brukerne lage automatiseringer som passer til alle hjemmets behov og rutiner. Enda smartere er «Make it look like you’re home»-automatiseringen, som automatisk slår lyset på og av i et mønster som passer til hjemmets rutiner. Philips Hue slår på og av forskjellige lys på kjøkkenet, badet, soverommet eller andre steder der du har installert smarte belysningsprodukter, akkurat som du ville gjort det selv.

Hvis ubudne gjester likevel våger å nærme seg huset, kan den aktivere ett eller flere kameraer ved hjelp av deres innebygde sensorer eller bevegelses- eller dørsensorer. En melding sendes til appen, og du kan umiddelbart se hva som skjer og enten puste lettet ut over at naboens katt har passert eller postbudet har vært innom – eller varsle de lokale myndighetene hvis det er nødvendig. Du kan også bruke kameraenes innebygde mikrofon til å forsøke å skremme bort innbruddstyven – eller hilse på gjester ved inngangsdøren. Systemet kan til og med aktivere hjemmets Philips Hue-belysningssystem, slik at en eller flere lamper blinker – enten med sterkt hvitt lys eller rødt lys.

«Vanlige alarmer bruker lyd, og den kan ofte bare høres innendørs. En lysalarm øker oppmerksomheten som kan rettes mot omgivelsene hvis noen forsøker å bryte seg inn. Dermed øker sannsynligheten for at innbruddstyven blir oppdaget raskt, sier Peter Forsström.

Philips Hue Smart sikkerhet i hjemme 3
dsa

En daglig hjelper

Kamera- og sensorsystemet handler ikke bare om inntrengere. Det kan også være nyttig i hverdagen og gi trygghet i familielivet.

Alle kjenner til den irriterende lappen fra pakkebudet som har vært innom, men som ikke finner noen hjemme. Med kamera- og mikrofonfunksjonen kan du be budet om å legge igjen pakken på et trygt sted. Du kan også hilse på venner som har tatt sjansen på å stikke innom når du ikke er hjemme. Og du kan bruke den til å hilse på barna dine når de kommer hjem fra skolen. Den tryggheten kan også utvides til å sjekke hvordan det går med barna hvis de overnatter alene – eller hvordan kjæledyrene har det hjemme i løpet av dagen.

Det er også både praktisk og hyggelig for alle i husholdningen at lyset tennes automatisk når du nærmer deg inngangsdøren i de mørke vintermånedene. Philips Hue bevegelsessensorer kan enkelt ta seg av det.

Philips Hue Smart sikkerhet i hjemme 4
dsa

Flere planer

Mange velger fortsatt å ha et tradisjonelt alarmsystem med et fast månedlig abonnement. Philips Hues system er i utgangspunktet gratis å bruke når du først har kjøpt produktene. Her har du full funksjonalitet med øyeblikkelige varsler, direktesending, muligheten til å sette opp blinkende lysalarmer og alle de andre funksjonene som gjør livet tryggere og mer praktisk i hverdagen.

Det er også mulig å utvide med et par abonnementer som gjør det mulig å lagre opptak i opptil 60 dager. For å unngå falske alarmer kan du i abonnementene stille inn om du vil at kameraet skal reagere på for eksempel kjøretøy, dyr eller andre bevegelser – og du kan også velge å ikke overvåke visse soner.

Lyd & Bilde Marketing