TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Annonsørinnhold: HP Next Gen AI PC

Slik gjør kunstig intelligens datamaskinen din til et helt nytt arbeidsverktøy

I flere tiår har datamaskiner vært en uunnværlig del av arbeids og -dagliglivet over hele verden. Utviklingen fra de første, klumpete modellene til de elegante og superkraftige datamaskinene vi tar for gitt i dag, har vært enorm.

Av - Publisert 31.07.24 - 00:01
HP Next Gen AI PC

Datamaskinen, og spesielt den bærbare, har vært en revolusjon. Men den har også ført med seg utallige rutineoppgaver som de fleste av oss gjerne ville vært foruten. Heldigvis er ikke utviklingen over – og svaret på mange frustrerte sukk over tastaturet har nettopp ankommet.

dsa

Med den splitter nye HP OmniBook X 14-tommers Laptop AI PC har det klassiske datamaskinmerket HP tatt PC-en inn i en ny æra. For første gang introduseres en bærbar PC som aktivt bruker kunstig intelligens, ikke bare til å forbedre brukeropplevelsen, men som faktisk gir deg en helt ny måte å innlemme datamaskinen i livet ditt på – enten skjermarbeidet ditt handler om tekst, tall eller mer kreative sysler.

Hver gang du bruker datamaskinen, blir den bedre til å hjelpe deg med nye, intuitive brukeropplevelser som er tilpasset dine behov, vaner og preferanser.

Du beholder full kontroll over både de kreative og mentale prosessene, mens datamaskinen hjelper deg med rutineoppgavene som standard e-poster, sammendrag av tekst, siste finpuss på en tegning, og oppsett av grafer og dokumenter.

– Dette betyr at du får tid til å fokusere på alt det vi mennesker er unike til, mens datamaskinen diskret tar seg av oppgavene som trengs for å hjelpe deg med å oppnå resultater og få dem ut i verden, sier Mogens Balle, Area Category Manager Nordics hos HP.

– Du får tid til å sette ditt personlige preg på arbeidet, mens de mange små, tidkrevende prosessene håndteres automatisk.

dsa

Lærer for livet

Selv om kunstig intelligens har en enorm tiltrekningskraft, trenger du ikke å være en teknisk ekspert for å få mest mulig ut av HP OmniBook X. Mange prosesser kjører helt automatisk når du autoriserer dem gjennom HP AI Companion, en unik HP-funksjon som sørger for at HP OmniBook X setter sin kunstige intelligens i arbeid for deg helt fra starten av.

HP AI Companion kan blant annet skape full oversikt over filene dine og hjelpe deg med å navigere og lære av dem, slik at språket ditt, arbeidsrutinene dine og oppgavene dine blir tydeligere. Det skjer internt på datamaskinen din, slik at sensitive dokumenter ikke trenger å deles i skyen for å være nyttige. Hvis du trenger assistanse fra kunstig intelligens, har HP OmniBook X en unik copilot-tast på tastaturet.

– Mulighetene med kunstig intelligens er mange, sier Mogens .

– Den kan lage møtereferater og sammendrag av lange tekster, identifisere mønstre og trender og generere interaktiv grafikk ut ifra dem, og den kan hjelpe deg med å utvikle ideer basert på din måte å jobbe på, sier han som noen eksempler på hva kunstig intelligens kan hjelpe deg med.

Andre muligheter er automatiserte e-postsvar der tonefallet ditt tilpasses mottakeren, slik at venner, kolleger og forretningsforbindelser får svar med riktig tonefall.
Gjennom den innebygde, private og sikre personlige assistenten HP MyGPT kan du utveksle ideer, finne svar i dine private filer og på rekordtid finne dokumenter som inneholder akkurat den informasjonen du trenger. Hver gang du slår på datamaskinen, blir den raskere og sterkere for å hjelpe deg.

– Dette er en game changer i måten vi bruker datamaskiner på, sier Mogens.

– Hver gang du bruker datamaskinen, blir den bedre til å hjelpe deg med nye, intuitive brukeropplevelser som er tilpasset dine behov, vaner og preferanser.

dsa

26 timers batterilevetid

De tekniske spesifikasjonene til HP OmniBook X er en historie i seg selv. Batteriet varer i svimlende 26 timer – en fleksibilitet uten sidestykke som også understøttes av det faktum at datamaskinen, til tross for sin 14-tommers skjerm, bare er 14,4 millimeter tykk og veier 1,35 kilo. Når batteriet går tomt, kan det lades opp til 50 prosent på bare 45 minutter – og forbindelsen til omverdenen er godt sikret med opptil WIFI 7 og Bluetooth 5.4. Den innebygde SnapDragon X Elite-prosessoren, som kan utføre opptil 35 billioner operasjoner i sekundet, gjør HP OmniBook X til et kraftverk i ryggsekkstørrelse.

– Vi legger vekt på at styrke og omsorg for miljøet går hånd i hånd. Halvparten av aluminiumet, plasten i tastaturet og de interne delene er resirkulert. Men den viktigste faktoren når det gjelder ressursforbruk, er levetiden – datamaskinen blir ikke utdatert, men lever og vokser med deg, sier Mogens.

dsa

En ekte forbindelse

Mennesker er sosiale dyr, og både på fritiden og i arbeidstiden er den personlige kontakten viktig. Den kan aldri erstattes av datamaskinen, men kunstig intelligens kan hjelpe den på vei.

– Hybridarbeid blir stadig vanligere, og det er også svært vanlig at frilansere er i kontakt med flere ulike forretningspartnere hver dag. Men kontakten med kolleger og kunder trenger ikke å bli svakere av den grunn, sier Mogens, som peker på noen av kvalitetene ved å bruke de AI-forbedrede verktøyene i OmniBook X.

Windows Studio Effects justerer automatisk lyset på kameraet slik at du fremstår tydeligere, og kameraet sørger også for at du opprettholder øyekontakt selv om du følger med på notater på skjermen. Sammen med aktiv stemmefokusering i form av Poly Studios lydjustering som fjerner bakgrunnsstøy, får du de beste forutsetningene for nettmøter uten de mange hindringene som ofte står i veien for at de skal bli en virkelig personlig opplevelse.

– Det at datamaskinen tar seg av teksting hvis det snakkes flere språk, og sørger for at et møtereferat er tilgjengelig i etterkant hvis du ønsker det, gjør at du kan bruke all din energi på det du er best til; å være et ekte, profesjonelt og kompetent menneske med alle de styrkene som en datamaskin ikke kan erstatte, men som den kan bidra til å understøtte og fremheve, avslutter Mogens.

Lyd & Bilde Marketing
Lyd & Bilde